Nišava

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Pa i lici na nesto imajuci u obzir kakve reke nas okruzuju,stavise zasluzuje cistu 10-tku.. :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Pa i lici na nesto imajuci u obzir kakve reke nas okruzuju,stavise zasluzuje cistu 10-tku.. :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

Naseo si na provokaciju. Znam da je vama ovaj potok....Ops, NIsava sve i sja. Opet provokacija ;)
Sada bez zezanja, divna reka koliko mogu da vidim po slikama i procitam na forumu. Nikako da dodjem u pi... m. Sve levo desno i nikako na Nisavu. Kada se iskombinujem, nadam se da ce se naci neko da me provede kroz te zanimljive terene :whistle:

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Pa velika reka,  ??? veca od mojih ocekivanja....."kad porastem bicu Drina"  :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Pex, ti si sa Đetinje, je li tako? Nišavu čine 4 reke protoka sličnog Đetinjinom, plus gomila manjih. Računaj da je Nišava 6 puta veća od Đetinje, dva puta manja od Lima i bar pet puta manja od ogromne Drine.
To se na našem jeziku kaže "idealna za mušičarenje".

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Nisam ni sumnjao da cu tako nesto procitati  :doh:....negde sam napisao da je losa???  :whistle:Ili mozda da nema ribe? :whistle: Ili mozda bilo sta sto bi umanjilo znacaj Vase reke  :nowink:...ne naravno samo sam saljivo prokomentarisao da "svaki cigo svoga konja hvali"...ali i nije bas svaki lipicaner  :bleh:.....Nemam ama bas nista protiv Nisave...veca je od Djetinje evidentno i mozda bogatija ribom (cim je veca ali ni to ne mora da znaci) ali ipak nije najznacajnija musicarska destinacija na Balkanu....ili gresim? :whistle:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nišava je reka koja uopšte nije bogata ribom. Štaviše, oni koji bi lako da dođu do ulova trebalo bi da je zaobilaze u širokom luku. Pex, prelistaj forum i galeriju, pa ćeš videti da ni 95% niških mušičara nema čime da se pohvali sa nje.
Ko dođe na Nišavu da mušičari, ili je zalutao ili je željan hard (are you insane?) levela.
Ja je preporučujem onima koji bi da se usavrše na najtežem "poligonu".

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Ok znaci da bih ja tu probao....kada budem dolazio u Nis bre,nosim sve sto je potrebno...samo nemam bambule...ali valjda cu ih tamo naci,to im je postojbina :D

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Nišava je reka koja uopšte nije bogata ribom. ... pa ćeš videti da ni 95% niških mušičara nema čime da se pohvali sa nje.
Ko dođe na Nišavu da mušičari, ili je zalutao ili je željan hard (are you insane?) levela.
Ja je preporučujem onima koji bi da se usavrše na najtežem "poligonu".

Na zalost moram ovo da potvrdim  :'(, barem u delu Nisave uzvodno od Nisa nekih 5-6 km. Verovatno je oko Bele Palanke malo drugujacija situacija.

zmanic

Junior member
Učlanjen(a)
06.10.2007.
Broj reagovanja
0
Nišava ima skoro jedno od najprljavijih priobalja (kese, plastika, djubre, industrijski otpad, rupe od vađenog šodera...) od svih reka koje sam video u životu. Recimo gradac je pojam čistoće za nju. Jedino je dobro pa je "naša" i mi je volimo . A dobra je i te kao za početnike. Čista voda, pristupne obale, solidna temperatura, putevi okolo ....

Da je neka lepa i dobra reka zvala bi se Pirosava a ne Nišava :)

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Sto se tice prljavog priobalja, nisi video reke i potoke po sumadiji. Pa i jezera. A sto se Gradca tice, on nije pojam cistoce za Nisavu vec za svaku reku u srbiji pa i sire (odnosi se na gornji deo toka).
  Moram skorije da obidjem tu vasu nisavu, svakako je opisujete i vrlo ste konfuzni. Cas je cista, cas prljav. Te ima ribe te nema. Vise nemam poverenja u vase izjave o ovoj reci

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Maniću, trebalo bi da vidiš Toplicu, koja u svakom viru ima po dve-tri udavljene kokoške i bar jednu krupniju domaću životinju, ovcu, kozu, pa čak i kravu. Protok usranih Pampers pelena i krvavih uložaka je 1 kom/sec, a dno joj je odavno sastavljeno od plastike i krpa. Celi tok reke prati deponija širine najmanje 100 metara, tako da se do nje jedva probiješ kroz gustu džunglu bačenih šporeta, frižidera, karoserija, televizora, lubenica, krompira, trulog luka, a neretko možeš da upadneš i u brdo govana iz ispražnjene septičke jame.
Ne računajući potoke, Nišava je "suza" u slivu Velike Morave. Nema lepše i čistije reke te veličine u njemu.
Nego, Maniću, šta boji Nišavu? Ovih dana mušičarim na njoj i nikako da dobije svoju plavo-zelenu boju. Sumnjivi mi ti bageri kod Malog Jovanovca i Poljske Ržane.

zmanic

Junior member
Učlanjen(a)
06.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ma muljaju nesto iznad Pirota, neki kamenolom u Belom Polju i ovi sa separacijom ispod Ržane. U pravu si dobila je neku maslinastu boju i pored malog vodostaja.

A to što je bilo naglo bojenje

Sad je u priči i stalno ponavljaju na radiju da je prešla u 4.tu kategoriju, i preporučuju da se ne kupa u njoj.

Kod Ržane je druga a pola kilometra niyvodno 4-ta. Lažu narod lokalni dripci-političari da bi narod išao na ono kupalište, a Nišava je svim piroćancima na prvom mestu kod izbora za kupanje.

PS
Ne mogu da se naviknem na djubre pored reke, pa ubi me. Sad sam stigao sa Vrela i voda je na minimumu. Dojkinačka jedva da teče, Visočica do članaka, Zavojsko jezero ispušteno do jaja ... ali zato plastika dominira na sve strane.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uh,secam se kad sam pre nekih 5-6 godina dosao u Nis kod drugara iz vojske,vodili su me po njihovim omiljenim mestima za kampovanje(ne mogu da se setim imena,ali znam da je svako mesto imalo posebno ime),odusevio sam se pojedinim delovima reke.Evo sad citam ovo...

Vrh Dno