Rocket, tvrditi da ti treba baš takav i takav štap je nemoguće, sve zavisi od ličnih afiniteta ribolovca, pre svega od toga da li ćeš češće na tim rečicama da bacaš suvu muvu, nimfu ili strimera, kao i da li voliš nežniji pribor i neizvesnije borbe.
Ja samo mogu da ti napišem šta bih ja sebi uzeo da pecam na opisanim terenima ("male, delimično obrasle rečice, pastrmke i poneki lipljan"), a ti kupi šta ti misliš da ti treba.
S obzirom da ja volim da pecam (i) na strimere, uzeo bih štap klase 5 dužine oko 255 cm. Njime možeš da pecaš na sve 3 "mušice", nije predug kao onaj od 9 fita da ti smeta na obraslim mestima, a definitivno nije prekratak. Ujedno je dobar izbor kada poželiš da pecaš na Limu, što ćeš sigurno pre ili kasnije poželeti, sumnjam da ćeš pored Lima ići samo na njegove pritoke.
Ukoliko nemaš nemeru da loviš strimerima, niti imaš namaru da loviš na Limu, nego samo rečice i suve/nimfe, uzmi štap iste dužine ali za klasu slabiji, dakle klase 4, dužine 255 cm.
(Daleko od toga #4 nije upotrebljiva na Limu, odlično će poslužiti za lov lipljana na suve, poslužiće i za nimfe kad se malo uvežbaš, ali definitivno neće moći strimer za krupne limske pastrmke.)