NOVAJLIJA DO KOSKE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
@RocketMan

Naravno ostaje ti mogucnost da poslusas sasuts koji ima bogato iskustvo u koriscenju razlicitih struna, i koji ti savetuje da kupis onoliko stapova koliko ces razlicitih reka posecivati. Strune su potrosni materijal i ni jedna ti nece trajati 4 sezone ako znas da je koristis. Ako ne znas, onda moze da ti traje i po 10godina.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
a naravno da ti ostaje mogucnost da poslusas i simpsona koji nikada u zivotu nije ni bio na reci na kakvoj ti pecas  :)

naravno da ti nece potrajati dugo kanap ako ga gulis po beogradskom asfaltu , ali na bijelopoljskim rekama pod uslovom da bar malo vodis racuna garantujem da ce ti DT kanap trajati bar 4 godine ...

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja nedavno rekoh, neznam kako da napisem post a da se ne uvredis. Moracu n akraju svakog posta da dodam sliku cokoladne bananice da te omeksam malo, pre nego napises nesto...

Posto si lupio ko iz vedra neba, mislio sam da je drugarski i lepo i korektno da ti objasnim neke stvari, pa bilo kao  drug, kao instuktor, kao kolega musicar... a ti ces sada da izmisljas neke trebe principe o kojima nisam nista ni rekao vec pokusao da ti ukazem na tvoj propust , sada da li u glavi, u znanju ili gde stvarno nebitno jer si nakaradno shvatio moj post pa je sada sve suvisno.

I sada eto nastavi te me edukuj mene i druge tvojim principima (valjda su ekonomski principi u pitanju ne vidim druge) da ce sa WF bolje skapirati principe nego sa DT.

Ajd sada presaberi se sta si hteo prvo da naipises a onda i sta si skocio ko "mladi petlic" na jedan kratak, obican, jednostavan i kranje dobronameran post!

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
simpson H je napisao(la):
@RocketMan

Naravno ostaje ti mogucnost da poslusas sasuts koji ima bogato iskustvo u koriscenju razlicitih struna, i koji ti savetuje da kupis onoliko stapova koliko ces razlicitih reka posecivati. Strune su potrosni materijal i ni jedna ti nece trajati 4 sezone ako znas da je koristis. Ako ne znas, onda moze da ti traje i po 10godina.

Bojane ,moram da primetim tvoju negativnost u nekoliko zadnjih postova koje si postavio na ovom forumu. Koji mogu da budu kontra produktivni nekom ko ulazi u svet musicarenja.Coveku ne ostaje mogucnost da poslusa SasuTS, nego predstavlja iskren savet  jednog od izuzetnih musicara na nasim forumima,a prvenstveno dobrog coveka!Drugo,u potpuno se slazem sa tim sto ga je posavetovao.A to koliko ce mu dugo struna trajati zavisi od toga koliko ce cesto biti na vodi,a ne kako je upotrebljava!

Marko.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
sto se backinga tice za male recice mnog ti ni ne treba...ako maksimalno 30m stavis tek toliko da nije struna direktno na cekrku i da se pridobije siri precnik spulne zbog manje memorije kanapa, Eto sve si cuo. Da ne ponavljam to sto je sasats to je to... Za male reke je to! Za muve se pozanimaj najprije od lokalnih ribolovaca koje koriste i kada. Opcenito na internetu mozes da vidis to kada i koje musice ali za lokalne reke najbolje se pozanimaj kod lokalnih ribolovaca...momci sa foruma ce ti sigurno pomoci  :yeswink:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Ja sam slucajno vrlo,vrlo povoljno dosao do Varivas WF5F kanapa(Simpson nema veze sa nabavkom da neko ne izvuce neki pogresan zakljucak) i vec dve godine njega koristim u svim prilikama,kako na malim i obraslim recicama tako i na J.Moravi.Pecam i suvim i mokrim i nimfama i strimerima...pecam na duzinu stapa,na dve duzine stapa...na +20m i nisam primetio neku bitnu razliku u odnosu na DT kanape koje sam imao ranije.Evo od ove godine imam i Orvis wonderline WF5F koji isto tako lepo bez problema koristim.Po meni(napominjem po meni,sto ne znaci da sam u pravu) jedina prednost DT kanapa je taj ekonomski momenat i nista vise.Samo pitanje je kako ce taj drugi kraj DT kanapa izgledati kad se skine sa cekrka pogotovo ako se nije razmotavao i ako se uglavnom pecalo samo prvom polovinom.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Djole je napisao(la):
Ja nedavno rekoh, neznam kako da napisem post a da se ne uvredis. Moracu n akraju svakog posta da dodam sliku cokoladne bananice da te omeksam malo, pre nego napises nesto...

Posto si lupio ko iz vedra neba, mislio sam da je drugarski i lepo i korektno da ti objasnim neke stvari, pa bilo kao  drug, kao instuktor, kao kolega musicar... a ti ces sada da izmisljas neke trebe principe o kojima nisam nista ni rekao vec pokusao da ti ukazem na tvoj propust , sada da li u glavi, u znanju ili gde stvarno nebitno jer si nakaradno shvatio moj post pa je sada sve suvisno.

I sada eto nastavi te me edukuj mene i druge tvojim principima (valjda su ekonomski principi u pitanju ne vidim druge) da ce sa WF bolje skapirati principe nego sa DT.

Ajd sada presaberi se sta si hteo prvo da naipises a onda i sta si skocio ko "mladi petlic" na jedan kratak, obican, jednostavan i kranje dobronameran post!

Djole, 100x sam ti rekao da na tebe ne mogu da se naljutim brate, kako da ti to dokazem. Samo ti kazem da ono sto ti zoves "principi fly castinga" je sasvim ogranicena stvar i tacno se zna na sta se odnosi. Ako postoji tacan broj principa onda je to definicija kako su tebe ucili i kako ti moras da propovedas. Kada ja kazem recenicu i u njoj pomenem principe fly castinga onda gledas ceo tekst i u kom kontekstu je napisan. Zasto? Zato sto ja nisam i necu biti instruktor da bi kao papagaj morao slepo da se drzim toga i ponavljam do besvesti.
I da rezimiram, ko nije osetio blagodeti koje nudi WF kanap uvek ce biti u zabludi i ponavljati ustaljeno pravilo od pre 30 godina da je DT odlican izbor za pocetnike i male reke. Ko je robovao glupavim pravilima da je WF namenjen samo za daleke izbacaje i velike reke taj je totalna neznalica ali nije opasno sto je on neznalica vec sto to prenosi i drugima. I to naravno pogresno. U prilog tome govori i sve manja potraznja za DT kanapima a mnoge firme ih vise i ne proizvode.
Switch zabacaji, itekako primenjivi na malim rekama uce se iskljucivo WF kanapima a DT vise nema prednost ni u roll castu. DT mogu da budu jedino opravdani u ekonomskoj kategoriji ali to je prica za neku drugu diskusiju.

Bojane ,moram da primetim tvoju negativnost u nekoliko zadnjih postova koje si postavio na ovom forumu.

@Masicu da bi se kvalifikovao za dalju diskusiju samnom moraces prvo da mi objasnis ovo i citiras ono sto si ti uocio.
U slucaju da ne nadjes moraces u play off pa ces morati i dodatno da mi se izvines.

crni je napisao(la):
jedina prednost DT kanapa je taj ekonomski momenat i nista vise.Samo pitanje je kako ce taj drugi kraj DT kanapa izgledati kad se skine sa cekrka pogotovo ako se nije razmotavao i ako se uglavnom pecalo samo prvom polovinom.

Apsolutno tacno Crni od prvog do poslednjeg slova.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
naravno da ti nece potrajati dugo kanap ako ga gulis po beogradskom asfaltu , ali na bijelopoljskim rekama pod uslovom da bar malo vodis racuna garantujem da ce ti DT kanap trajati bar 4 godine ...

Ocekivano, nisam ni mislio da ces ukapirati sta sam malopre napisao :D

Da ponovim jos jednom mozda i skapiras :D

"Kanap ti nece trajati 4 godine ako znas da ga koristis, ako ne znas moze da ti traje i 10 godina".

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Djole, 100x sam ti rekao da na tebe ne mogu da se naljutim brate, kako da ti to dokazem. Samo ti kazem da ono sto ti zoves "principi fly castinga" je sasvim ogranicena stvar i tacno se zna na sta se odnosi. Ako postoji tacan broj principa onda je to definicija kako su tebe ucili i kako ti moras da propovedas. Kada ja kazem recenicu i u njoj pomenem principe fly castinga onda gledas ceo tekst i u kom kontekstu je napisan. Zasto? Zato sto ja nisam i necu biti instruktor da bi kao papagaj morao slepo da se drzim toga i ponavljam do besvesti.

Nema nige u mom postu nikakvih principa, znaci to si izvukao po svom nekom nagadjanju. Ne postoji tacan broj principa, eto za neku siru informaciju, postoje vise manje neki koji su vise prihveceni a neki manje. Neki se i danas menjaju i vode se jake debate i polemike oko nekih.

Nazalost papagaji na ispitima padaju, jer im fali da razumeju to sto ponavljaju. Sa tvojim razmisljanjem da bi morao kao papagaj da se slepo drzis necega i ponavljas to do besvesti, okliznuo bi se o tvoj trud, da naucis sve napamet, vec na samom startu.

Stoga da ako sam rekao da cu ti pokazati da sa DT kanapom moze mnogo i lakse da se savladaju principi pa ma ciji bili. I nije toliko bitno jeli WF ili DT sem oko oblika i duzine glave WF kanapa. Totalno je sve jedno s kojim ce.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Evo odmah Bojane.. :D

Zaista ne znam sta ti se desilo,pre si bio nastrojen konstruktivnoj diskusiji uz postovanje sagovornika,ti si uz par ironicnih postova samo u ovoj temi uvredio i omalovazio bar 2 sagovornika.I nemoj da umisljas,niko nije zeljan diskusije sa tobom ! To sto mislis da znas sve (znas dosta,ali ipak ne sve.),ti ne daje za pravo da se tako obracas nikome.

Uzivaj u diskusiji sa ostalim kvalifikantima..,"zeljnim" diskusije sa tobom.

Pozdrav.
Marko.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Mašić je napisao(la):
Evo odmah Bojane.. :D

Zaista ne znam sta ti se desilo,pre si bio nastrojen konstruktivnoj diskusiji uz postovanje sagovornika,ti si uz par ironicnih postova samo u ovoj temi uvredio i omalovazio bar 2 sagovornika.I nemoj da umisljas,niko nije zeljan diskusije sa tobom ! To sto mislis da znas sve (znas dosta,ali ipak ne sve.),ti ne daje za pravo da se tako obracas nikome.

Uzivaj u diskusiji sa ostalim kvalifikantima..,"zeljnim" diskusije sa tobom.

Pozdrav.
Marko.

Cekaj jesu uvredljivi ili ironicni postovi? Ti rece da sam nekoga uvredio? Dodjes, slazes i odes, sta je tu korektno majke ti? Sta to tebe kvalifikuje za bilo kakvu diskusiju sa takvim iznosenjem neistina?

Ono sto ja znam o strunama WF i DT sa takvim stavom ne mozes da stignes ni za 3 zivota. Bolje se fokusiraj na citanje nego na pisanje o temi o kojoj ocigledno nemas predstavu.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Jahac apokalipse grate Simpson is came back...... Jaci i odlucniji nego ikad, cuvajte se musicari neman hara forumom....  :D
  E nemoj slucajno da banujete Simpsona....  Covek je cista zabava...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Oooooo gde si ti covek nedostajali su nam tvoji postovi?!

Mafia is coming back  :hammer:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno