Milanče je napisao(la):Čitam Boki ovaj tvoj post više puta i sve što mogu da zaključim je da si zbog nečega na kraj srca![]()
Ne bih da ga ja sad repliciram stavku po stavku, ali meni taj novopečeni elitistički 100% C&R stav malo stvara gorušicu. Pastrmka i lipljen ispadoše "sveti gral", ne može im se nijedna riba približiti po dragocenosti... Ma dragoceniji su i od nas samih...
Ubiti zeca zbog ušiju ili patku zbog 20 CDC pera - pa to je nešto sasvim opravdano, od toga se prave muve za lipljena...
Gajiti životinje i klati ih za hranu isto.
A ko odnese lipljena sa Drine ruke mu se osušile... GLUPOSTI
Da nisi nikada ruke okrvavio pa i da shvatim da propovedaš , ovako
P.S. Ja se ceo svoj ribolovački život ponašam isto - po svojoj savesti i nikada se nisam probudio obliven znojemRibu u džakovima nikada nisam vukao i po kafanama i komšiluku prodavao. Sramota me jedino kada ribe ima a ja ne ulovim ništa :yeswink:
Nisam Mito na kraj srca ni najmanje, samo bi valjalo da procitas sve moje postove u ovoj temi jer ja nikoga konkretno ne pominjah. To sto si se ti prepoznao u nekom primeru, nije stvarno moj problem. Tu je tvoja savest proradila samo nemam pojma iz kog razloga.
Glupost je takodje nametati nekome da je rekao nesto sto nije, poput ovoga sto napisa o lipljanu sa Drine. Identicna glupost onoj gde se utrpavas u C&R. Ako treba da ponovim da se uopste ne hvalim time sto vracam ribe, stvarno mi nije ni na kraj pameti cak ni da se ponosim time. Cisto moja stvar. Ali je licemerno utrpavati se u C&R a ne pridrzavati se istog. Kao da si rekao "jeste ukradem ponekad ali nisam lopov".
Jeste ubijam zeceve, 4 kom godisnje i tako vec 20 godina. Preslo mi u naviku i kako stvari stoje polako se i od toga odvikavam. Istina je i da preticem nekad preko pune linije, cak sam dva puta prosao i na crveno svetlo. Ja nemam nikakav problem da to priznam!
Nisam ni svesteno lice da propovedam bilo sta mada prija kada me gledas kao takvog
I pored svega ovoga ti si u stanju da kazes da si C&R ribolovac? Nisi brate nemoj da se lazemo, odrasli smo ljudi! I ne samo ti, nije niko ko ga ne upraznjava 100%. A jel' to ispravno ili nije, treba posebna tema.
Elitista nikad nisam bio cak ni tendenciju ka tome nemam. Na musicarenje gledam kao na kompletnu tehnicku disciplinu i vid opustanja i uzivanja, ni najmanje kao nacin lova ribe. Znam i da je tebi to tesko da shvatis, ali ne razmisljamo svi istom glavom. Svidelo mi se, nasao sam se u tome, posvetio se kompletno,...malo kasno otkrio ali Boze moj niko nije savrsen.