dacu i ja svoje skromno misljenje to ovom pitanju. Prvi konac sam kupio 98/99 i bio je Cortland 444. Bio sam mlad i stedeo sam za njega mesecima. Nekako mi je bio trip da kupim vrhunski konac,a tada je 444 to i bio. Znam koliko sam se namucio da dodjem do njega i samim tim sam veliku paznju poklanjaop odrzavanju istog. Uz njega sam dobio i krpicu natopljenju mascu. U jednoj radnji sam verovali lili ne nasao istu takvu krpicu i kupio je. Bio sam srecan sto sam je nasao, jer sam brzo moju prvo upropastio. Posle svakog ribolova bi konac prao, brisao i ostale akcije. Kasnije sam nabavio Balzerovu mast za odrzavanje konca. Na kraju sezone bi konac skinuo, oprao u blagom rastvoru detredzenta, premazao i vratio na originalno pakovanje, gde bi cekao pocetak sezone. Prosle su godine, konac je propao, a meni malo po malo skako standard. Vise nisam morao da gladujem da bi kupio konac. Moja zelja za odrzavanje je sve vise i vise splasnjavala. Drugi konac Orvis spring creek sam samo sa vremena na vreme oprao i premazao.....
sada je situacija ista. Ponekad, kada se setim operem ga i premazem. Na kraju sezone operem ga rastovrom deterdzenta, ali vise ga ne vracam na originalno pakovanje.