Orvis Clearwater

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Prelistao sam ceo forum,od a do s,i nigde nisam nasao da pise nesto o Orvis-Clearwateru...a posto sam ja rezervisao isti kod clana Veljka,bi li neki vlasnik takvog stapa napisao nesto vise o njemu?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zamisli kada bi postojala tema za svaki sap Kineske proizvodnje? Jedina prednost nad ostalim Kinezima mu je 25 godina garancije, ali i dalje ostaje Kinez.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Druze ja imam #6 opasna alatka...jak stap a deluje fino u ruci..lezi...mada meni bi vise odgovarala #4..ovako stoji u tubi pecao sam na njega svega par puta...al odlican stap za te novce..

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Zamisli kada bi postojala tema za svaki sap Kineske proizvodnje? Jedina prednost nad ostalim Kinezima mu je 25 godina garancije, ali i dalje ostaje Kinez.
Boki,kako je kinez kad pise made in USA? i to ima garanciju i sve pise na engleskom?
Listao sam na nekom forumu da je Orvis americka firma,no sad,otkud znam,stavljas me na tanak led ...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Na stranici od Orvisa pise "dizajnirano u Americi" a posto je to jeftiniji model ga rade verovatno negde u aziji pa makar i u kini ali rade ga po standardu koji mora zadovoljiti Orvis i u svakom slucaju stap tog cenivnig ranga dobre kvalitete i sa garancijom kakvu neces dobiti kod ni jednog proizvodjaca za stap te cene. Npr. Helios je "made in usa" ali njegova tuba je cisti kinez....ne bitno je odakle je ako je iza toga neki standard kvalitete i ako ti se jamci odlicna garancija. Kinezi rade i jos uvek govna ali imaju i dobre i kvalitetne stvari. Ako je nesto iz kine ne znaci odmah da je to đubre. Pa i Simms radi svoje košulje u kini ali su i dalje vrh roba.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):

Boki druze,licno si mi rekao da ako  dobro platis i ''Kinez'' moze da  bude odlican,cak bez mane ???

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
God created the earth..everything else is made in china...
Seb je ovde dao lepo objasnjenje...ne bitno ko pravi standard mora da se zadovolji i to je to..kraj price..nece velika firma da proda nesto za velike pare ako je izfusereno u kini ili indiji ili ko zna gde vec..

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ja sam samo napomenuo da ne treba ocekivati Bog zna sta od Clearwatera zato sto je Orvis. Oni pravi zna se gde se proizvode, jeftini modeli dolaze sa dalekog istoka. Samo sto ovaj i nije nesto preterano jeftin koliko vidim. Daleko bolje se moze proci kod nas jer kada se pojavi Clearwater ne kosta vise od 80e na oglasima.
I da ja generalno nisam protiv Kineza ali sam generalno protiv zvucnih brendova koji se rade u Kini bez obzira na kontrolu. Pre cu da uzmem stap neke firme koja celu proizvodnju ima u Kini nego u USA a one nejeftinije pravi u Kini. I uvek cu pre da uzmem neki model blize gornjoj ponudi manje zvucne firme nego dno ponude neke hiper zvucne firme. To je snobovski, u fazonu "daj samo da bude Orvis, Winston, Sage, pa neka je i najgori njihov model".

Evo danima se igram sa jednim stapom firme za koju je culo mozda 0.2% ribolovaca a stap boli glava i covek ga nudi za smesne pare. Rec je o firmi Dream Tackle takodje Kinez radjen za jednu trgovacku firmu kao "brend". Stap izuje svaki Clearwater iz mesta i svaki cuveni brend iz dna ponude. Ali to sam samo ja...verovatno neznalica i nekompetentan za stapove.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Sta je sa sage launch-om onda,jer i njega prave kinezi? jerl i marryat prave kinezi,onda se samo stapovi koji kostaju po 1000e prave u fabrici odakle i dolaze...tako nekako ispada,sage one se praavi u americi i on nije kinez jer kosta 800e...onda se na kraju,meni ne isplati da menjam mog zlatnog black panthera (dam) jer je takodje i on kinez,a menjati kineza za kineza a razlika u ceni preko 90 e...dam sam platio 30e,a za orvisa cu da puknem 120e...pa sad...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako si dao malo vise para zbog garancije i dobrog odnosa do stranke kakvog nudi Orvis nije tu njsta snobovsko. Jedan ovde kod nas u slo nudi nano musicarce za kakvih 100-200€ iz kine naravno ali garancije nema. Da bi ga ja uzeo za te pare bez garancije mora da bude nesto ekstra na tom stapu da me ubedi da ga kupim.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Da li cu ja da pogresim ako uzmem ''najjeftiniji'' orvisov model stapa?
I u slucaju da morate da birate izmedju orvis-clearwater i sage-launch,sta bi ste izabrali?

Vrh Dno