Osnivanje Mušičarske Organizacije Saveza Sportskih Ribolovaca Srbije

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
pravilnik bi mogao da bude malo sazetiji i manji tj. kraci, inace je korektan ( u opstini a )

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
shomi je napisao(la):
pravilnik bi mogao da bude malo sazetiji i manji tj. kraci, inace je korektan ( u opstini a )

U prethodnom nije bilo sve pojašnjeno,pogotovu oko načina bodovanja i sektorskih plasmana,kao i oko sudija.Nije imalo ni šta sve takmičar ne sme da radi ili koristi,pa je iz tog razloga malo obimnije.

A to što radim u opštini,ne mogu da ti opišem koliko nam je dobro-kamo lepe sreće da nikad nisam prešao tamo da radim.Bio bi živ čovek,mislim na finansije,što povlači i izlaske na vodu.Ovako,čuti i trpi gore od sebe

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
"Održana je sednica Foruma Mušičarske sekcije Niša.
Počela je nova istorija MOSSRS.
Oni koji su iz nje nestali, neka ostanu gde su. Biće sve u redu, jer je čika Mixy sa moćnim saradnicima po prvi put u situaciji da preduzme neke stvari.
Samo pratite ovaj forum i ovu temu. U narednih mesec dana biće rešena neka pitanja. Ono što dvojac zalutalih nesrećnika nije umeo da završi godinama, niti ima bilo kakvu ideju kako do uspeha, najmoćnija mušičarska sekcija Srbije će obaviti u kratkom roku. Možda nekoga pozovemo da malčice pomogne. Molim vas da se svako odazove, jer neće biti obmanut.
Nema više zaustavljanja mušičarske reprezentacije Srbije na putu ka normalnom statusu. MOSSRS će uskoro biti u dobrim i veštim rukama.

U nastavku ove teme, bilo bi poželjno da pišemo o MOSSRS i njenoj svetloj budućnosti, a ne mračnoj i sramnoj prošlosti." 

Preuzeto sa http://musicarenje.top-forum.net/rad-udruzenja-klubova-i-ekologija-f24/musiearska-organizacija-saveza-sportskih-ribolovaca-srbije-t651-180.htm#71918

Cisto informativno   :toalet: :poke:

EDIT by urednik Goci: izbačen uvredljiv deo, iako se lično slažem tim što je bilo napisano!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ok je ovo "informativno", ali predlažem da se oko ovoga ne vode nikakve polemike na ovom forumu. Ono gore citirano je jedan običan post sa foruma, i sve to nema baš nikakvu težinu. Mogla su njih trojica da piju pivo i da tvrde da su time započela novu istoriju mušičarenja u Evropi i svetu - trt!

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Poštovane kologe, da se oglasimo i mi ...
Srdačan pozdrav pre svega, iz Malog Zvornika !
MSMZ ( mušičarska sekcija - Mali zvornik)  osnovana je pre dve godine. Zbog finansijskih problema, nismo učestvovali na takmičenjima . Zamolio bih Vas da nas obaveštavate o svim promenama, kao i , ako je neko u mogućnosti da nam potvrdi šta je sve potrebno uplatiti kako bi se takmičari takmičili i kome ?

Registracija sekcije , da li je i naredne godine obavezna u SRSS ? Koliko košta?
Obaveze prema MOSRSS ?
Licence takmičara ( obavezne od ''regije'' ) - cena  ?
Ostale obaveze prema SRSS i MO SRSS ?
Napomenuo bih još , da je naš najveći problem to što je naše Udruženje, po kojim moramo biti, napravilo grešku pre nekoliko godina, te nisu član SRSS . Za ponovno članstvo , tražili su nam ...malo više novca.

Kome god smo se ranije obratili, dobijali smo info d anam je mnogo novcapotrebno za sve to. Imajući u vidu da nismo velika organizacija kao neke, te je naš budžet  desetostruko manji, dolzimo do problema,da ne možemo da se ravnopravno takmičimo u svojoj zemlji. Imam petnaestogodišnje iskustvo u takmičarskom ribolovu - druge discipline i znam da smo svi mogli bez većih teškoća da ''napadamo Srbiju'' , odnosno, da učestvujemo na zvaničnim takmičenjima. Mušičarenje, kao veoma mlada discuplina ribolova u našem kraju, u startu je naišlo na mnoge prepreke ( govorim naravno o takmičenjima ).
Sa tehničke i pravne strane, vezano za dokumentaciju i osnivanje sekcije, sve je odrađeno kako treba.
Zahvalio bih g-dinu Saši , zahvaljujući kom' smo dobili neke pravilnike, zakone i predloge, na osnovu kojik je izrađen Pravilnik sekcije.
Naš kraj nije poznat toliko po mušičarima, ali to ne znači da nas nema. Trudimo se koliko je u našoj moći, popularizovati FF u našem kraju, što nam ide od ruke. S' toga, molio bih za pomoć, Vas , koji ste u takmičarskim vodama dugi niz godina, da nas uputite.

Još jednom, hvala svima koji su nas podržali još pre dve godine i želim Vam sve najbolje! Nadam se daće te uspeti u svim Vašim planovima !

Unapred zahvalani ,

članovi MSMZ !

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Pozdrav kolege iz MSMZ!  :)

Zamolio sam Saleta Župu da vam malo pomogne oko ovih dilema. Javiće se kad bude pri računaru.

Pozz

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Koliko vidim iz posta i vama su tražili da uplatite članarine savezu retroaktivno,odnosno nekoliko članarina za par godina unazad.Bez i jednog jedinog osnova,pa je time  sve manje klubova koji su članovi saveza,na žalost.

Kao i sva takmičenja pod okriljem saveza,tako i ovo povlači neke  logične korake:
-svi klubovi (bez obzira na naziv) koji žele da imaju takmičare,moraju biti članovi saveza,odnosno,moraju da plaćaju godišnju članarinu koja je ove godine bila 10.000,00 dinara po klubu koji ima samo jednu takmičarsku sekciju i po dodatnih 5.000,00 za svaku narednu sekciju
-nije bilo nikakvih dodatnih uplata za članarinu MO SSRS,ali je svaki klub koji želi da prijavi takmičare mora da ima zvanično osnovanu sekciju (što ne važi za plovak-TO SE U SAVEZU PODRAZUMEVA) i tu odluku prosledi savezu radi verifikacije.Ovo pravilo važi i za šarandžije i fideraše
-za klubska takmičenja nisu potrebne licence,ali potrebne od nivoa zona pa tako i za ligu.Za mušičare,taj iznos je trebao za ovu godinu da bude 10.000,00 dinara po takmičaru.Uz licencu,takmičar dobija knjižiicu koja važi nekoliko godina i u koju se unose svi uspesi ili neuspesi,međunarodna takmičenja.....

Međutim,problemi su nastali kad smo mi trebali da uključimo u rad saveza početkom ove godine,jer nijednom nisam pozvan ni na jedan jedini sastanak kao ni naš predsednik foruma,kao ni predsednica Skupštine.Navodno,ima manje oprativno telo koje vodi rad saveza i koje kroji kapu svima.
Kao i sve što se počinje nije bilo lako prošle godine,ali je ova godina trebala da bude mnogo bolja po svemu,a prvi korak je bio usvajanje pravilnika takmičenja,što nije urađeno na proleće,pa su mnogi odustali od takmičenja,a neki nisu ni probali da daju takmičare iako su bili osnivači MO SSRS.
Svi se pitaju zašto?Objašnjenje koje je meni dato je sledeće-"vas ima malo (mislili su na broj takmičara) i ne isplatite se savezu.Morate da formirate prvu i drugu ligu,po potrebi treću i tek onda da krene sve." Ovo su reči predsednika saveza i predsednika foruma saveza.

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Iako je bilo obećanja da ćemo ići na evropsko prvenstvo u BIH ove godine,do toga nije došlo,pa sam sam o svom trošku bio prisutan sve vreme trajanja.Video šta me je interesovalo,upoznao neke nove ljude,za "male pare" kupio neke takmičarske fazone vezano za opremu,štapove,mušice,saradnju ljudi u ekipama.
Najviše me je oduševilo kada sam video holandskog takmičara koji ima oko 65 godina,sa koliko energije se trudi da ulovi ribu i da je što pre iznese na merenje sudiji.Čovek ima oko 65 godina,a kod nas u Srbiji ne možeš da nateraš ljude sa 25 ili 35 da se takmiče,kao da će da im padne kruna sa glave.Ili se plaše nečega?

Uskoro će biti nov sastnak svih pa da se donesu odluke šta i kako dalje,s tim da će predsedniku saveza i foruma saveza biti upućen poziv za prisustvo.Nadam se da će usvojene odluke koje će pozitivno uticati na dalji razvoj ovog sporta kod nas.Na osnovu onog što sam video u BIH,imamo takmičare koji imaju šta da pokažu-znanje i veštinu.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Veliko hvala !!!!
Mi ćemo biti u toku narednih zbivanja i pratiti Vaš rad. Ovo je nekoliko puta manji iznos nego što su nama tražili za sve i svašta. Toliko ćemo , nadam se uplatiti za narednu godinu i učestvovati na zvaničnim takmičenjima.
Upravo zbog različitih odgovora na ova pitanja i pominjanja novih i novih uplata, odlučili smo sačekati i ovu godinu dok se sve ne iskristališe.
Što se tiće pravilnika , Vi ste mi poslali na proleće. Da li je to taj Pravilnik takmičenja ?
Pored njega , dobio sam Pravilnik o radu sekcikje koji smo prilagodili nama jer je bio za varaličarsku sekciju napisan.

Da li važi i u mušičarenju, kao i u plovkarenju , kada je u pitanju takmičenje, da se krajem ove godine može održati opštinsko takmičenje radi formiranja ekipe za narednu godinu ? Zbog uslova ribolova na proleće...

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Nema na čemu.

Da,to je taj pravilnik po kom treba da se održavaju takmičenja.Odmah po njegovom usvajanju biće obuka i polaganje za sudijske licence kao i upoznavanje svih takmičara sa novim pravilima.Ovaj pravilnik je sa naše strane usvojen na sastanku u Nišu i Vi imate prečišćen tekst.

Što se tiče takmičenja,pravila moraju da se ispoštuju,ali se plašim da će zimus biti hladno,a kratak je dan.To je već odluka vas u klubu kada.
Neki plan za ovu godinu je bio da se klubska takmičenja održe do 15. aprila,zonska do 15. maja a izborna u drugoj polovini maja i junu,pre nego krene sezona godišnjih odmora.Razlog za ovakav plan su naše reke,koje su sada sa izuzetno malim protokom (ne računajući Drinu).

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala još jednom!
Naše sudije, koje imaju sudijske licence, koliko sam razumeo, treba da polažu i ovo, prema novom pravilniku ?
Mi imamo sudije SRSS ( Sportskog ribolovnog saveza Srbije) ili, koliko sam primetio, sada je skraćenica SSRS ( Sportski savez ribolovaca Srbije) .

Zamolio  bih Vas da nas blagovremeno obavestite o datumu polaganja sudijskog ispita, kako bi naše sudije prisustvovali polaganju.

Pravilnik  koji sam dobio od Vas na proleće, odštampaću i proslediti im.

Još jedno pitanje.. Koliko sam shvatio , mi retroaktivno plaćanje ne treba da izvršimo , već samo za narednu 2011-tu godinu ?

Nadam se u skorijoj budućnosti takmičenjima, susretima  i druženjima  MSMZ sa svim mušičarskim sekcijama Srbije!

Bistro !

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Svake godine sudije saveza imaju seminare i polaganja za više stepene sudijskih licenci.Oni koji sude takmičenja na plovak,fider ili šarana,teško da će moći da sude odmah i mušicu,pa bi morali da polažu za ovu licencu.Sama takmičenja nisu ista i mnogo se razlikuju sama po sebi,pa bi sudije koje sada sude trebali da dobro prouče pravilnik.

U vezi plaćanja članarine savezu,ne odlučuje MO SSRS,već sam predsednik saveza.Ne mogu da kažem da treba,jer po meni nema nikakve logike,a o tome odlučuje drugi.Oko tog dela moraćete kontaktirati savez,kad bude potrebno.

Vrh Dno