Papučarski Rock and roll

Aleksandar871

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2013.
Broj reagovanja
60
Isto pitanje u vezi nogica i kod musica SasePi?

Послато са ST25i користећи Тапаток 2

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
372
Negdje je to pisano.Uzmeš neki konac i impregniraš ga lakom ili lijepkom.Savijaš ih zagrijanom iglom.Ne držati dugo jer će ih toplota precvikati!
Leđa su na toj bubi izlakirana,čime,neznam?
Prelistaj teme unazad bilo je dosta govora o tome.

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
Foam ili balza, kao sto kaza Seb vecna tema.
Meni i jedna i druga odradjuje posao, mada sve vise koristim foam od balze.
Pishta spomenu njegovog zemu a mog dobrog prijatelja Mafketa.
Od njega sam dobijao neke musice da isprobam i kod mene su super lovile.
Evo ga jedan klendzo koji joj nije odoleo.

2eppx1c.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Seb,kojem pravcu prepisujes ovako vezane foamke sa puno,puno pauna preko podtela? Vezao moj zema ;)

to je pravac "ribiuustizam"  ;) Tako sam ih I ja radio sa paunom, nema sta tu puno govoriti. Takve musice su odlicni atraktori koji imitiraju razno razne bubice. Kasnije sam poceo da radim I sa abdomenom od ice dubbinga jer s njim mogu vise da manipuliram kao materijalom nego kao sa paunom.

Sto se tice nogica, uvren sam da je prakticnije I nekako efikasnije nogice raditi od sili legs materijala. Ja dajem samo dva para nogica jer riba se ne bavi brojanjem nogu. Jednostavnje je I brze za uraditi a I same takve nogice cine musicu zivahnom (naravno ako nisu prekratko odrezane). Taj detalj muvu cini jos efikasnijom. Ovo sa nogicama od konca, to je sve mnogo lepse, ako se odradi ono bas nogice mogu izgledati slicno pravim sto vec vuce na pravi realizam. Ipak ja to izbegavam jer to uzima previse vremena samo da bi meni musica bila lepsa. Koristio sam jedne I druge na vodi.Jedne I druge love. Licno, dajem vise prednosti ovima sa dva para gumenih nogica. Estetski, naravno ove sa realisticnim nogicama daleko odskacu od tih sa gumenim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ovu temu cu ja zakljucati  :D  ;)  :hammer: tek sto sam stigao kuci sam seo za stegu, ni rucao nisam....pa reko ja polako da ja to navezem pa cu onda na rucak. Kad ono, jedan telefon, drugi telefon....e onda sam ga ugasio.... :hammer: pa polako dalje, pa se moj pas seti da bi iso van  :D ok, na brzaka njega sredim.....ajd sad nazad...e onda me vec strpljenje popustilo  :hammer: I pola muve sam nabrzaka zavrsio...na kraju nisam znao dal da lakiram ili da epoksidnom smolom zalijem bubu...lak bi izgledao lepsi ali dugo mu treba da se susi...a ja ocu da bude sto pre....naravno UV svetlo I epoksidna smola zavrsavaju posao. I evo, ovakve nogice nisam radio od 2012te. Sa malo vise truda I vezbe bilo bi to i urednije i preciznije. Potrudio sam se da noge ne budu bas kao da su od zice pa sam probao "batake"  :lol: da spljostim klestima a uzor mi je bila ova slika - pogledaj >>>LINK - Cantharis rustica L. Sailor Beetle.

Udica: TMC 900BL #12 mada bi ga radije napravio na modelu TMC 100 #12 ali moze da prodje I ovako  :blush:
Telo, krila, ledja: crni I narandjasti foam. Na kraju sam samo jos crnim markerom korigirao neke segmente narandjastog foama gledajuci uzorak svica.
Konac: UNI T. 70 Crne boje.
Nogice: narandjasti deblji konac impregniran pa peglan I onda markerom ofarban
Antenice: nije mi se dalo jos I time bavit  :D

Preko krila sam navukao crni konac da se vidi I ona crta izmedju krila ali nisam dovoljno nategnuo pa to ni ne dodje do izrazaja mada to I ne igra neku ulogu sto se tice same lovnosti.

I slike, kako to vide ribe a druga kako vide ptice :lol:

Prilozi

• Sailor Beetle.jpg
    Sailor Beetle.jpg
    25 KB · Pregleda: 164
  • S. Beetle.jpg
    S. Beetle.jpg
    26,1 KB · Pregleda: 153

Aleksandar871

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2013.
Broj reagovanja
60
evo necega cemu tezim....
pusti snovi....

Prilozi

• IMG_8893.jpg
    IMG_8893.jpg
    116,3 KB · Pregleda: 163

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Vezba...masta i pazljivo slusaj ove sto te kritikuju i sve ce doci na svoje  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
cini mi se da je ovu bubicu radio Mafke ili? Nogice su odlicne! I sve ostalo naravno....ja sam nezadovoljstvom ovih mojih jer su malo deblje za bubu te velicine probao jos nesto. Nisam upotrebio konac nego fibre fazana...mnogo bolje deluje  ;)...sad nemam vremena za slikanje jer moram da skoknem nesto do grada....mozda navecer budem.

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
  Bravo Seb  :tbumb:.A kam antene,ne vidim,moram po naocale :bleh: :D. To je to Seb  :tbumb:

Aleksandre,s'ceznje predjes na delo,i postepeno dodje sve na svoje. Nislija si a Tasic ti je tu,potrazi ga i mislim da ce ti izaci u susret ako iskreno postujes ''papucarke''. Da nije bilo Tasica,ne bi moj zema ni odradio ovakvu bubu :nowink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala Pishta...no, jos malo vezbe pa ce mislim biti to to

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Evo, kako sam obecao, jos I ova slika, ovo je probno bilo sto se tice nogu...od pera bi se to dalo jos lepse uraditi I tako dobiti dosta lepe bubaste noge...isto se radi kao I sa impregniranim I peglanim koncem  ;)

Prilozi

• sb12.jpg
    sb12.jpg
    35,2 KB · Pregleda: 165

Aleksandar871

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2013.
Broj reagovanja
60
Hvala ljudi

Послато са ST25i користећи Тапаток 2

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
Bravo Seb, odlicna muva.
Sutra cu ja postaviti neke moje, ako stignem da slikam.

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
  Seb,pa za tebe ovo decija igra :D. Prelepa buba,gutace je duboko,opremi se duzim peanom. Bez sale, od kada  koristim slicne imitacije,

morao sam i duzi pean da  nakacim na prsluk :tbumb: BRAVOOOOOO

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Hvala bata Pishta I bata EKO  ;) ...uvek nosim sa sobom dovoljno dugacak pean  :smoke: No, sada sam se kanio konacno da krenem I ja sa tim foamom malo ozbiljnije. Ovih dana ima da uradim nogice samo pa da odradim jednu seriju ovakvih nelakiranih. Malo pre sam uradio istu sa silikonskim nogicama tako da imam sada tri iste a razlicite  :D pa ce na probu cim ograne neko sunce I vode budu kako valja. Do tada nimfa I strimer ...ko I obicno  :lol:

Vrh Dno