Papučarski Rock and roll

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ja lično eto volio bi da vidim taj sbs ali apsolutno cenim uložen trud i želju da recept pozna samo majstor i to mi je totalno razumljivo. Kako god da se odlučiš dobro si se odlučio. Muve raszbijaju kako su dobre i baš TO bez previše nekih detalja je prva liga  :tbumb:

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
seb u pitanju je recept za hemiju,a što se tiče SBS-a za muvu mnogo je potrebno da bi sve to slikalo,jebavao bi se par sati i batalio i muvu i slikanje,ima dosta faza u pripremi samog policelona da bi se sve videlo treba mnogo slikanja a ja baš i nisam neki ljubitelj fotkanja!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Eto sta je pirocanac, ne da pa ne da  :) :D

btw, Sale je stvarno jedan od retkih koji sa punim entuzijazmom pristupaju ovom zanatu i hobiju. Zadovoljstvo je pratiti njegov rad kao i radove jos nekolicine clanove foruma.

A za recept, pa dinarce da si spremite pa onda mozete da se cenjkate  :-[

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
sale, da se i predpostaviti da se ovde radi o pripremama materijala kako bi sve to "selo kako treba" a sto se tice samog motanja vec sa da naslutiti postupak samo iz posmatranja musice...ali pripreme su tu ono sto se ne vidi...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma dajte ljudi ostavite Saleta na miru, vidite da je pizda i neda  :D Salim se Sale, ako ti je muka to raditi naravno da ne moras a kakav god da ti je recept za prevlacenje zavrsnog sloja vrhunski je , nego ajde radi usoredbe jesi mozda koristio soft head u izradi, ako jesi da li je krajnji efekat slican ? Soft head sma pre par godina kupio 2 bocice jednu iskoristio druga mi se sasusilam a na policelonu ga nisam probao pa bi me zanimala tvoja ocjena da li bi se moglo s time dobiti nesto slicno ovoj tvojoj recepturi ?

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Gogo ne koristim ništa firmirano,uglavnom sam petljam i sve prilagođavam sebi i svojim potrebama.Jedan premaz koristim i kao podlogu i kao završni on je vrlo mekan i daje samo čvrstinu muvi i sprečava da policelon popije malo vode ali on hoće da malo pobeli kod dužeg pecanja koje se izgubi posle par min. sušenja, ali se to eliminiše mašćenjem muve bilo kojom mašću.Izgleda komplikovano ali nije i muva traje dosta duže.Taj premaz koristim kod tanjih muva npr. majska i slične koje nebi trebalo da budu prekrute,dok drugi premaz daje visoki sjaj kao kod tvrdokrilaca i ostalih buba,dosta učvrsti muvu ali ona i dalje bude elastična i ne puca tako lako.Prvi premaz koristim i kao podlogu za drugi jer ga policelon lako upija ,elastičan je i drugi premaz bolje prijanja na njega nego na sam policelon,naime sjajni premaz oće da se skine kad se nanese na policelon-vrlo teško ali hoće , dok u kombinaciji sa prvim mnogo teško.Vrlo brzo se suše po 5-6min. treba za oba sloja.Znači ne koristim ništa :soft,hard,head,but...sam petljam već par godina sa ovim premazima i sad mislim da sam tu negde, delimično zadovoljan...petljam i dalje možda bude i nešto bolje a možda sve to zajebem i vežem čist policelon, ko to zna  :'(

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Ajde lepo manite se čoveka i pustite ga da radi  ;) Radi komercijalno , vezuje muve i prodaje, nije blesav da podeli recepturu... Pitajte mog gazdu za recepturu lepka za stiropor ili gazde Coca Cole za njihov lekoviti napitak  :D
To se jednostavno ne radi!
Daj Sale još neku da uživamo i ove zime :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Jeste Mito ali tvoj gazda ne ucestvuje na javnim forumima u javnim diskusijama, ne lepi slike lepka i ne kaze "Vidi sto sam dobro napravio lepak za stiropor, al' necu nikome da kazem kako". :)

Ali internet je cudo, pre ili kasnije sve se sazna a onda onaj koji krije ispadne smesan. Da se razumemo ovo se ne odnosi ni na SasuPi  ni na bilo koga odredjenog, vec je stvar principa ako vec ucestvujes u radu neprofitabilnog i javnog foruma, onda nema tajni.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
I reklame se emituju na javnim medijima, pa niko ne kaze, zato sto se reklame emituju na javnim medijima ne sme imati tajni nego sve mora da bude transparentno...
Sta mislis zasta sluzi patentiranje proizvoda ili zastita autorskih prava.....
Ako covek zaradjuje od toga onda ima puno pravo da kaze da nece nikom da kaze jer je to POSLOVNA TAJNA....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ovo nesto u stilu evolucija=nastanak :hammer:

Pa i ja kazem da je musica na forumu bez recepta=reklama, ti se opet nesto zbunjujes :D
Ako od toga zaradjujes onda javni forum nije mesto za reklamiranje, makar tako pise u pravilima.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
  Ne, nema veze sa evolucijom, zao mi je sto ne razume sta pisem...  :hammer:
Probacu da ti uprostim....
Ja samo opravdavam coveka koji nece da otkrije tajnu iz posla kojim se bavi...
Ne kaze se dzabe da se svaka skola placa....

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Meni je Sasa potpuno jasan. Ja prvi u svom poslu ne otkrivam kako sam sve odradio. Bilo kako bilo hteo sam da provalim recept ne iz komercijale, jer se time ne bavim, vec da napravim ove sjajne bube. I po izgledu i po premazu. uyasno me mrzi da trazim po netu barem sta moze da bude premaz po hemijskom sastavu. Ako bi barem to provalio  :smoke: :whistle:

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Bojane mislim da je malo glupo da nekome pišem recepte kad se jasno vidi na bilo kojoj policelonki da je od crnog i narandžastog ili bilo koje boje policelona a noge od konca, a što se tiče premaza neznam kako bi ga nazvao jer sam ga sam mešao :'(  ima po 5-6 komponenti(mogu da napišem "soft head" i opet to nebi bilo to)  a nešto nisam viđao po receptima da neko navodi hemijski satav cementa kod završnog čvora.A što se tiče reklame, na ovom forumu sam bar 10x više muva poklonio i raznih materjala nego prodao jer većina na ovom forumu sama veže a moje kreacije mogu da im služe kao neka smernica ili model kako da vežu ako im se sviđa ako ne onda jednostavno preskoče temu i ćao.A ako se postavljanje mojih  muva tumači kao reklama i nekoga vređa samobanovaću se nema više slika!  :doh:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Opusti se druze. Nike te nije spopao da je ovo reklama. Samo stavljaj slike i uzivaj. Za ban je bila zajebancija!

Vrh Dno