Pastrmka 2025

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
663
Pogledajte prilog 90086
ovako nešto, samo je ova na 3-4x dugoj #8
Svaka cast!
Ja na #8 ne pecam vec 4-5 godina ni na potoku a kamo li u mirnijoj vodi... nekad mi je #10-12 bio standard a #14-16 mala, a #18 sitna... u zadnjid 4-5 godina se nekako pomjerilo sve u glavi... sad kad vezem 12 na tipet, sam sebi nekako ne vjerujem... istina ne vezem ovako dobro kao ti, ali vezem mnogo bolje nego prije 7-8 god kad sam mlatio plastikarama na #10 dugog vrata i hvatao na iste... vjera... samo vjera... epizoda: neki dan drugar teski pocetnik po visokoj i mutnjikavoj vodi ugleda solidan komad kod druge obale... zove me da dodjem... sav uzbudjen i pun vjere pita me "os mi dat stap? Mogu l ja probat..."? Dam mu moj stap jer je musica vec bila na najlonu... muci se on sa tim mojim wt4 full flexom da dobaci na drugu stranu... ali zar i uzbudjenje i VJERA ne jenjavaju... montiram mu ja u medjuvremenu na drugi stap jake i brze akcije velikog parasuta ("stavi mi najvecu da je vidim") i dam mu...
Dobaci on iz 5-6 zabacaja gdje treba... zapara onaj veliki parasut po vodi ko viljuska po teflon tavi... dize se ona i on je uhvati... ja u nevjerici... sve mimo pravila, (bar onih koje ja poznajem) al sve... Vjera...
"I sad ne znam zasto sam vam ovo ispric'o... al moze nekom da zatreba... ....

Malo je reci da je lijepa...
Bravo!

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.845
nema ništa loše u animaciji suhe muhe... večina kukaca koje imitiramo su živi i kreću se na neki način, često specifičan za određenu vrstu, jako puno riba sam dobio na namjerno animiranu suhu muhu, bilo drhtanjem, ponekim potezom, potapanjem, izvlaćenjem prije nego muha dođe iznad ribe, i što god mi palo na pamet da bi moglo aktivirat i zainteresirat ribu da uzme muhu, ponekad je to jedini način da se skrene pozornost na prezentiranu muhu, koju u dead driftu riba neće ni pogledat... tako je bilo i s ovom kalifom gore...
a što se tiće veličine, u početku sezone puno je muha na vodi koje su jako velike pa ih riba uzima, čak i lipljan voli uzet muhu na 10-12, što je meni skoro pa obavezna muha za pretraživanje terena, a često daje najveće ribe,
žao mi što nisam imao hrušteva ove godine na Gackoj, inaće ih vežem na nekoj dugoj udici broj #6, ostali u kutiji doma... bilo ih na tisuće po granama i u sumrak oko rijeke, a ribe vole masan zalogaj kad je lako dostupan

Vrh Dno