Moj odabir mušica za početak pastrmkse sezone se svodi uglavnom na mokre mušice tipa NCS sa smeđom martovkom na čelu na udici #12. Nimfe forsiram najviše i to sa sa zlatnim bead head-om uglavnom na udicama #12 i #10. Od nimfi tu na prvom mestu forsiram princa (njega guram skoro kroz celu godinu), zekino uvce i fazanov rep (američku verziju). Od strimera do sada samo wolly bugere crne boje i zlatno maslinaste dugačke oko 6cm...sada imam neke malo drugačije planove 
Od suvih za sada nemam favorite za Mart, dok ne dođem na vodu i ne vidim neka javljanja iznad vode.
Istina je da se vode do vode razlikuju i da tu pravila variraju ali imate li i vi kakve vaše favorite za Mart i koji su?
*ajde da za pastrmku a može i druge ribe pod njihovim temama otvorimo ovakvu temu gde če mo predstaviti svoje favorite za tekuči mesec. Mislim da če to kako početnicima tako i več iskusnijim mušičarima biti vrlo koristno ili barem idejo-osvežavajuče
Od suvih za sada nemam favorite za Mart, dok ne dođem na vodu i ne vidim neka javljanja iznad vode.
Istina je da se vode do vode razlikuju i da tu pravila variraju ali imate li i vi kakve vaše favorite za Mart i koji su?
*ajde da za pastrmku a može i druge ribe pod njihovim temama otvorimo ovakvu temu gde če mo predstaviti svoje favorite za tekuči mesec. Mislim da če to kako početnicima tako i več iskusnijim mušičarima biti vrlo koristno ili barem idejo-osvežavajuče