Perdigones fly

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E sad Prezimenjace kad pecam na Gradcu french mislim na neku varijantu bosanskog ali bez loopa tj stomaka vec samo pratim vrh strune I to je milina.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Samo sto kod francuskog je sistem blizi ceskom. A bosansko je mnogo drugacije.
Zajednicko za francusko i bosansko je mala nimfa.
Bosancima iako dugacak predvez, znacajno je kraci od francuskog predveza.
Bosanci realno koriste kanap za zabacivanje. Francuzi mislim da ne. Jer predvez od 10+m je vise nego dovoljan za pecanje. I to ne ispod vrha stapa.
I slazem se, bosansko je najlepse. Al slabo primenljivo i vecini situacija na rekama poput gradca. Na limu ga rado koristim.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

A

Aleksandar993

Guest
Iako se relativno kratko bavim musicarenjem (3 godine) moram se sloziti sa Oholim da itekako i ja koristim kanap u CN. A cesto to i nije klasicno CN vec neka moja improvizacija i kombinovanje tehnike koja u datom trerenutku rezultuje ulovom.

Sent from my HTC One using Tapatalk

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Moram samo još na ovo da se osvrnem i neću više.  :lol:

oholi je napisao(la):
Jedna od citiranih stvari tog maricevog tipa je da treba sve vidove znati... Samim tim priznaje on to kao musicarenje...

Kad kaže da treba sve stilove znati misli na kulturiška nimfarenje, suvu i strimer. A za ČN kaže da ga treba zabraniti u revirima.

http://www.g-feuerstein.com/en/Czech_Nymphing.html

Pametan čovek.  :smoke:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
U revirima... I dalje izvrces recenicu. I dalje je vise divljih voda nego revira. Mrzi me da citam, je mozda protiv ceskarenja u revirima zbog lepote zabacaja ili zbog kazenja vode temeljno, ispiranja insekata muljanjem...?

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Misli na sve fly only vode,jer realno ne moze zabraniti na divljim vodama ,jer se ne kosi ni sa jednim pravilima

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nebo procitaj moje pitanje...omasio si temu skroz.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
oholi je napisao(la):
U revirima... I dalje izvrces recenicu. I dalje je vise divljih voda nego revira. Mrzi me da citam, je mozda protiv ceskarenja u revirima zbog lepote zabacaja ili zbog kazenja vode temeljno, ispiranja insekata muljanjem...?

Ne izvrćem. Meni ČN smeta u revirima, a ne na divljoj vodi. U CG su na divljim vodama i dalje dozvoljeni vaserka i tirolac, pa što ne bi i to umakanje ?

Ne pominje u tekstu muljanje nogama, mada bi to bio dodatni argument. Samo činjenicu da ono pravo češko nimfarenje nije mušičarenje i da mu nije mesto na mušičarskim vodama.

Posebno ona varijanta gde je teža muva zapravo samo "alibi muva" tj. jedini joj je cilj da onu drugu ( ili čak i treću  :doh:) spusti na dno.
Mini tirolac prerušen u nimfu.  :hammer:

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
i da se ne bi musicarenje zatrlo kao tradicionalna tehnika

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
jadna li je ta tehnika kojoj je potrebno zabranjivanje da bi opstala,, Ta tehnika nimfarenja sa dvije  nimfe je prisutna i na skotskim jezerima odavno i u americi  odavno love sa dvije muhe  gdje je jedna otezana i kad bi ostalo dozvoljeno uvijek ce biti oni koji ce radije loviti samo jednom nimfom ili sa suhom muhom ,,,,Na  svjetskim prvenstvima su zabranili  lov sa dvije ili vise nimfi i na vecini  ff revira je zabranjeno  loviti sa dvije nimfe,, Prvo te nauce  zabranom a onda te puste da siris neko misljenje  ,, Bilo bi dobro kad bi se otvorilo glasanje na forumu sa pitanjem ,,,dali ste za zabranu ili ne  lova sa dvije tonuce muhe ,,, bez onoga dijeljenja na revire i slobodne vode ,,

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
i vidi se sta se desava nakon zabrane na svjetskim prvenstvima  lova sa dvije nimfe, desava se da se pojavljuju tehnike gdje su predvezi nenormalno dugacki  po 7 i 10 m  hoce li se i to zabraniti  ,, velika duzina predveza ,,  sta je onda sljedece

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Dzolix predvez je max 2 duzine stapa. Ni blizu 10m.

Milose, te kretenske muve od 5gr i jace su mi sranje. Al sve muve koje bacam imaju max 4mm tungsten. Cak su mi i dve muve ok. Al ta alibi muva je realno debilizam.

Nebo, nece muva od 5gr da unisti musicarenje...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
c1791667b8824e8c0ea3b786172c1e64.jpg

oholi

Moderator