ja od kada sam počeo ozbiljno da radim muve sam počeo da koristim perje od noja. skoro mogu reći da je to bilo i prva stvar od materijala koju sam upoznao. od tada uvek imam po koju imitaciju od takvog nojevog perja. svašta sam isprobao pa i to što sale daje kao recept/primer. Sale

Evo jedne moje nimfice koja je urađena slično (seckanjem/šišanjem). Sa takvim nimficama sam uspešno lovio od pastrmki: potočnu, kalifu i zlatovčicu. Imao sam i po kojeg lipca i klena. Inače takve nimfice ne forsiram mnogo ali "kada riba ne zna šta bi"

ponudim joj i nešto takvo i to zna doneti uspeh. Imao sam iste ovakve sa repom od fazanobog repa i ne podšišane sa thoraxom od pauna, također lovne nmimfice...i kao što lazza kaže odličan materijal za still water muve. Perfektno radi. Doslovno diše pod vodom, efekat žive nimfice. Od takvih nimfica imam u kutiju uvek barem 3-4 komada.
Zaboravio sam reči još i to da je odličan materijal i za strimere ali i druge tipove muva. Jeidno za suve muve nije baš primeren. Možda bi poslužio za one sitne lagane suve muhe ali nije baš adekvatan za to. Uglavnom da se svašta raditi od toga. Vrlo zanimljiva muva koja se radi od ovog materijala je i Edwardsova "Hog Louse".