Za sve je potrebna motivacija i satisfakcija a posebno nasem narodu koji je prvi u evropi po koriscenju psihosomatskim medikamenata,svakom iole normalnom coveku koji danas ima posao kakav takav nemoze biti svejedno kada oko sebe gleda svoj narod koji jedva egzistira,tesko mi je ujutro kad odem po hleb i mleko i vidim koko se jedva prebrojavamo na kasama za svaki dinar,tako je i ovde oko iste teme o reciklaznom odpadu ,naime u Zajecaru je takodje JKP pokrenulo akciju za skupljanje pvc flasa i svuda postavilo ovakve korpe ,no to ne daje nikakvih rezultata upravo iz razloga jer ne postoji nikakva motiv u vidu bilo kakvog otkupa,prosecnom srpskom gradjaninu je ekologija poslednja na lestvici potreba,mozda i opravdano,cak me u momentima ova kolektivna agonija podseca na mucenog Tantala,zamislite da takvom nametnete obavezu da skuplja pvc.Nama se samo cini da okolni narodi kao imaju nekakvu svest o ekologij,ne jednostavno u predjasnim postovima je vec neko to naglasio postoji jednostavno licni interes a kada je to isto u pitanju naormalno je da cemo to raditi.Ja licno imam naviku da svoje smece skupljam oko sebe ali tudje mi nekako teze pada,zamislite URR Ribolovac Zajecar svake godine u svom programu ima ekoloski dan u istom sa jezera Grliskog je izbacilo oko deset kamiona smeca od toga je dva bilo pvc,zamislite da su samo to prodali dali be u toku godine organizovali jos koji dan_