Plastične flaše

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Primecujem da ima sve manje plasticnih flasa izgleda da se skupljaju i prodaju za reciklazu.

Ja već godina slušam kako je to rešeno u svetu, svaka flaša vredi neki "dinar", skupljaju ljudi bez posla i zarade neku crkavicu. Ovde nisam čuo da iko to kupuje, ali sam pre par dana video nešto što ukazuje da ipak ima otkupa: jedan Rom je sakupio ogromnu količinu flaša, celu jednu zaprežnu prikolicu, i negde ih vozi, verovatno na otkup. To bi moglo da reši mnoge probleme, naravno ako otkupna cena nije bolesno mala.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
i ja sam isto video na obali morave . definitivno postoji otkup, ali koja je cena pojma nemam . ako je koliko bilo pristojna ocistice sve flase iz reke

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Ovde je to reseno tako sto na ulazu u svaki market ima sa strane aparat u koji samo ubacis flase i izadje ti racun. Kad zavrsis kupovinu predas racun na kasi i skine ti taj iznos od ukupne cene.

Znaci skupljas kuci, recimo jednu kesu punu praznih flasa, i kad ih vratis dobar si oko 4-5 evra.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Možda sam negdje već spominjao ako sam tema je na mjestu.Naime čovjek kod nas u BIH,Zvornik,organizuje sakupljanje PLASTIKE!Znači ne samo PVC boca već sve što je od plastike!
Nekakvu presu vidim da je nabavio,ogroman plac,brdo od plastike raste,po gradu uz konjtenjere postavio "kaveze" za flaše.
Na moje iznenađenje narod krenuo da razdvaja,non stopo kavezi puni i ovi ih stalno prazne!

No opštinski LOPOVI koji se kriju iz imaginarnih zakona napišu mu nekekve kazne i unište sve to!
Umjesto da je dobio od države podstrek,subvenciju oni mu nož u leđa a plastiku po običaju na deponiju koja je na obali Drine!

Da poludiš! A ima sirotinje koja sakuplja sekundarne sirovine.Kako kaže jedan Rom: "vi Srbi nam uzešte posao",od kako se sakuplja staro gvožđe nigdje se ne može vidjeti ni parče metala!

Eh da je sreće pa da i sa plastikom to zaživi!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
i ja sam isto video na obali morave . definitivno postoji otkup, ali koja je cena pojma nemam . ako je koliko bilo pristojna ocistice sve flase iz reke

Postoji, naime u Nisu je vec nweko pomama za pertrazivanjem kanti a za plasticnim flasama, vise nego li za papirnom i kartonima.

Moracu da im otkrijem super destinacije - priobaljja reka!

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
drogi je napisao(la):
Koliko sam ja čuo tona plastičnih flaša košta između 200-250evra...

Divno, ako je istina a treba proveriti...Akcija!!!!Ocistimo reke Srbije!!!!Ima PET-a koliko ti srce iste, lovu direktno u mladj i zastitu vodotokova!!!
Svi zajedno!!!Musicari, varalicari, plovkarosi...Kad mogu lovci da imaju svoje akcije zastite, prihranjivanja, uredjenja lovista zasto nebi i mi ostali ucestvovali na svoj nacin!???

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Za sve je potrebna motivacija i satisfakcija a posebno nasem narodu koji je prvi u evropi po koriscenju psihosomatskim medikamenata,svakom iole normalnom coveku koji danas ima posao kakav takav nemoze biti svejedno kada oko sebe gleda svoj narod koji jedva egzistira,tesko mi je ujutro kad odem po hleb i mleko i vidim koko se jedva prebrojavamo na kasama za svaki dinar,tako je i ovde oko iste teme o reciklaznom odpadu ,naime u Zajecaru je takodje JKP pokrenulo akciju za skupljanje pvc flasa i svuda postavilo ovakve korpe ,no to ne daje nikakvih rezultata upravo iz razloga jer ne postoji nikakva motiv u vidu bilo kakvog otkupa,prosecnom srpskom gradjaninu je ekologija poslednja na lestvici potreba,mozda i opravdano,cak me u momentima ova kolektivna agonija podseca na mucenog Tantala,zamislite da takvom nametnete obavezu da skuplja pvc.Nama se samo cini da okolni narodi kao imaju nekakvu svest o ekologij,ne jednostavno u predjasnim postovima je vec neko to naglasio postoji jednostavno licni interes a kada je to isto u pitanju naormalno je da cemo to raditi.Ja licno imam naviku da svoje smece skupljam oko sebe ali tudje mi nekako teze pada,zamislite URR Ribolovac Zajecar svake godine u svom programu ima ekoloski dan u istom sa jezera Grliskog je izbacilo oko deset kamiona smeca od toga je dva bilo pvc,zamislite da su samo to prodali dali be u toku godine organizovali jos koji dan_

Vrh Dno