Pokazatelji udarca

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
A dole živi peševi! I šta je tu čudno, ljudi uredno mušičare na balerine...  :hammer:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
MM je napisao(la):
Da ste samo videli pojedine musicare na Ribniku...
To su "signalizatori" velicine jajeta.  :doh:

A to sam video prosle godine  :D

Inikator i ne mora da bude na povrsini. Moze i ispod povrsine vode i od samo par mm ne da drzi nimfu vec da ako je otezano uocavanje udarca da po njemu registrujemo isti. itd itd

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
0
probajte ovo, ako ste ljubitelji indikatora... dosta dobro pliva, sami odredite velicinu, nije plovak, lako uocljivo... nesto slicno plastelinu... lako se stavlja i jos lakse skida...  upps. nevidjeh da je na pocetku miks stavio isto, samo od druge firme... izvinjavam se..

Prilozi

• Chem_a23.jpg
    Chem_a23.jpg
    30,5 KB · Pregleda: 127

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
OSX je napisao(la):
probajte ovo, ako ste ljubitelji indikatora... dosta dobro pliva, sami odredite velicinu, nije plovak, lako uocljivo... nesto slicno plastelinu... lako se stavlja i jos lakse skida...  upps. nevidjeh da je na pocetku miks stavio isto, samo od druge firme... izvinjavam se..
Kako mogu da ga nabavim?

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
0
http://www.aos.cc/live/catalog/loop-color-strike-putty-p-910.html

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
Koliko su pouzdani sa isporukom? Koliko se čeka i kolika je poštarina , odnosno koliko još na onu cenu?

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
0
postarina je oko 10 Eura.. ako narucis robe preko 50 eura, postarina je dzaba.. dodje za 6-7 dana.. meni je do sad uvijek doslo u tom roku... jos se i sjete poslati poklon bon za rodjendan (ne puno 10 E, al covjeka obraduje)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja ovo od prosle godine beli, fluo zuti i fluo crveni.

Prilozi

• indicator_yarn.jpg
    indicator_yarn.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 140

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
bogi je napisao(la):
s obzirom da srbi nisu nebeski narod, a nisu ni izmislili mušičarenje, a hoće da prekrajaju i da ne znam samo kako to da izvedu, da promene sve poznate tehnike mušičarenja kao i sve dodatke koje se pritom koriste, verovatno će da izmisle mnogobrojne tehnike koje će biti dozvoljene, a ove dozvoljene verovatno će da zabrane...........da ne dužim dalje ali to bi bilo isto i ravno tome reći da je strimer varalica i da je mušičarenje u stvari varaličarenje.....
ja ne koristim bilo kakve signalizatore jer po meni na ovim našim brzim planinskim rekama i nemaju neku funkciju više otežavaju nego što koriste u ribolovu, a to dali ste u pravu ja mislim da niste...................a ako jeste onda moramo da zaboravimo ne samo signalizatore nego i na tungsten otežanja, razne perle, razne sintetičke dabinge, olovne žice, čak i stege da se muve prave iz ruke, bobine čuda-muda itd. itd. i vratiti se normalno na ono tradicionalno mušičarenje..........doduše ja sam navikao od kako sam na forumima ima jedno godinu ipo dana da raznorazni rehabilitovani mušičari hoće da kroje ovaj sport po njima i kako njima odgovara tako i da sam se već navikao na slične komentare............

rehabilitacija je zakon.............od sada je ovo moj slogan  :hammer: :hammer: :yeswink: :yeswink:
nisam konzervativan i nisam protivnik napretka ni u cemu ,ali.....
da li sam te dobro shvatio ??
kada neko na predvez stavi parce balze oblika i izgleda manje vaser kugle , i nafiluje predvez olovom u tezini manjeg tirolca??da li ti smatras da takav covek musicari ??
    koga smatras pod rehabilitovane mušičare?da li ti prelazak na musicarenje nazivas rehabilitacijom?a ko onda od nas sa foruma nije rehabilitovan?svi smo poceli drugom vrstom ribolova ,a neko pre a neko kasnije presli na musicarenje

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Treba praviti razliku između indikatora koji nemaju neku plovnost i zaista su obični indikatori trzaja (to recimo može biti i segment predveza fluo boje) i onih koji su bukvalno običan plovak.

Ja koristim ove što su ko plovak, jer ne znam kako bih drugačije zabacio 10-ak metara uzvodno uz uzak potok dubine 1 m i uspeo da vodim nimfu iznad samog dna, ali tako da se ona ne vuče baš po nemu i kači za kamanje.

Da li je ovo mušičarenje ili pecanje na plovak? Obično pecanje na plovak upotrebom veštačkog mamca i bespotrebno zakomplikovano upotrebom mušičarskog konca.

Probajte da pecate na nimfu i plovak-indikator upotrebom recimo varaličarskog štapa. Ja jesam jednom, kad sam pomenuti sistem napravio ćaletu jer se i njemu "mušičarilo", a imali smo samo jedan (moj) mušičarac. Milina jedna kako je lepo loviti na nimfu i plovak bez konca i čekrka!  :D

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
nisam konzervativan i nisam protivnik napretka ni u cemu ,ali.....
da li sam te dobro shvatio ??
kada neko na predvez stavi parce balze oblika i izgleda manje vaser kugle , i nafiluje predvez olovom u tezini manjeg tirolca??da li ti smatras da takav covek musicari ??
    koga smatras pod rehabilitovane mušičare?da li ti prelazak na musicarenje nazivas rehabilitacijom?a ko onda od nas sa foruma nije rehabilitovan?svi smo poceli drugom vrstom ribolova ,a neko pre a neko kasnije presli na musicarenje
ti si drugar promašio sport, prvo se raspitaš koja su to sve dozvoljena sredsta za uspešno mušičarenje, nisam ih ja postavio, a kao drugo može mnogo toga da se uporedi kao što sam i rekao strimerisanje je ravno varaličarenju, za mene udice sa jig glavom jednako je varaličarskom sportu ali ne mlatim da je to varaličarenje kad je dozvoljeno pecati i na mušičarskom priboru, kao drugo ako je za tebe otežanje predveza ravno tirolcu to je isto kao i da je sama otežana muva tirolac No. 8-10 udica tungsten 3.2 mm tungsten žica od recimo 1.5 mm to je ravno zavisi kako ko pravi muve, negde od grama pa do dva grama težine, možeš da proveriš na nekoj onoj zlatarskoj vagi, što znači, šta..... ravno tirolcu ili nešto drugo, pojedini vezači stavljaju i po dva tri tungstena na takve nimfe što je jednako dva grama.....ne vidim nikako razliku... otežanje za postizanje željene dubine je otežanje bilo na muvi bilo na predvezu, ta pravila srbi neće sigurno promeniti, jer normalno upravo si rekao da nije mušičarenje sa tonućim predvezima i tonućim glavama koje su itekako otežane, gotovo troduplo nego li možeš otežati predvez, što opet znači da je po tebi nimfarenje samo ono kada se koristi plivajuća struna, plivajući predvez i samo muva otežana, sve ostalo tj. ceo mušičarski svet sve ostalo može baciti u kantu za smeće jer je to po tebi jednostavno ravno tirolcu i nije mušičarenje, a koliko sam pametan tirolac je nešto sasvim treće....otežanje pa zatim muva za mene ni prići tirolcu, zna se šta je tirolac i zašta služi i koliki je niz na njemu, ne vidim ni tu da imaju bilo šta zajedničko........

znači zabraniti jig udice, može i strimere veće od 3 cm jer to nije više strimer čim je veče to je više varalica, zabraniti tonuće strune, tonuće glave zabraniti pod hitno i to je ravno tirolcu da ne nabrajam više muka mi je kad i čitam ovakve stvari, sve sam već rekao u prošlom postu tako da je sve jasno, vidim da će se mušičarski časopisi svesti na samo par strana, izbaciće mo mi veći deo onih sitnica.........

a za rehabilitaciju.....koliko sam pametan nisam nigde pored napisao tvoje ime.........i malo se kontroliši kad citiraš nekog, a to citirano se ne odnosi na tebe......

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
Djole je napisao(la):
Ja ovo od prosle godine beli, fluo zuti i fluo crveni.
ja ih redovno naručujem i to u raznim bojama, posebno one Vision Poly Yarn, ali ne koristim ih kao indikatore, veoma su dobri kao zamena za krila pojedinih imitacija, za tela recimo stimulatora, za green but i hot but caddise itd. imaju mnogo veću primenu u mušičarenju  :D :D :yeswink: :yeswink:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Opet cu reci da ne zelim nokog da uvredim. Ja nikad nisam pecao ninasta drugo osim musice. Rodjeni brat mi je u svim kategorijam bio prvi u zemlji i bio na svetskom prvenstvu (plovak) i pored svog tog iskustva oko mene, jednostavno me nije zanimalo. Rekao sam sebi ako ikada budem pecao bacacu musicu.

Musicarenje kao sportski ribolov ima svoju osnovu od koje je krenuo da se razvija uporedo sa razvojem tehnologije. Za mene se tu sve zavrsava i do tog momenta je sve uredu. Sva ostala prirucna sredstva koja se dodaju su tu da bi olaksali ribolovcu da dodje do ulova i tu se po mom misljenju polako gubi sustina musicarenja. Hajde lepo da uzmemo teleskope, udarimo plovak i vezemo nimfu.

Upotreba otezanja prilikom izrade vestacke muve je oduvek korisceno samo je sada malo tehnoloski napredovalo sto opet ne dovodi u pitanje sustinu musicarenja. Vezaci su se i onda dovijali za materijale i koristili sta su nasli.

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
Opet cu reci da ne zelim nokog da uvredim. Ja nikad nisam pecao ninasta drugo osim musice. Rodjeni brat mi je u svim kategorijam bio prvi u zemlji i bio na svetskom prvenstvu (plovak) i pored svog tog iskustva oko mene, jednostavno me nije zanimalo. Rekao sam sebi ako ikada budem pecao bacacu musicu.

Musicarenje kao sportski ribolov ima svoju osnovu od koje je krenuo da se razvija uporedo sa razvojem tehnologije. Za mene se tu sve zavrsava i do tog momenta je sve uredu. Sva ostala prirucna sredstva koja se dodaju su tu da bi olaksali ribolovcu da dodje do ulova i tu se po mom misljenju polako gubi sustina musicarenja. Hajde lepo da uzmemo teleskope, udarimo plovak i vezemo nimfu.

Upotreba otezanja prilikom izrade vestacke muve je oduvek korisceno samo je sada malo tehnoloski napredovalo sto opet ne dovodi u pitanje sustinu musicarenja. Vezaci su se i onda dovijali za materijale i koristili sta su nasli.
šta je po tebi onda suština mušičarenja............

Vrh Dno