Pokazatelji udarca

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
Drage kolege imam par pitanja?
Jeste li ikada pecali sa indikatorima?
Jeste li ikada koristili cesko nimfarenje?
Jeste li ikada lovili tonucim predvezima?
Jeste li ikada koristili tonuce strune?
Jeste li ikada pecali na tirolac?
jeste li ikada pecali na plovak?
Koje sve ribe ste lovili na musicu?
Na kojim tipovima voda ste lovili?...........
Za sad me ovo interesuje ako neko hoce da mi odgovori bio bih mu zahvalan! Misljenja sam da nam iskreni odgovori na pomenuta pitanja mogu dati ispravnu sliku o nasem poznavanju ovog sporta! ;)

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Jesam pecao sa indikatorom
jesam koristio cesko nifarenje
Koristim tonuce predveze
Koristim tonucu strunu
Nikad nisam koristio tirolac
Jesam pecao na plovak
Mogu da kazem da sam skoro sve ribe koje su interesantne dobio na musicarski pribor
Od jezera planinskih potoka do mrtvaja i ravnicarskih reka
Evo Pope nadamse da sam ti pomogo 8)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Jeste li ikada pecali sa indikatorima?- jesam i vise mi smeta, mada retko i pomaze
Jeste li ikada koristili cesko nimfarenje?- jesam ukupno 3min, zamrsio sam sve i isekao
Jeste li ikada lovili tonucim predvezima?- ne
Jeste li ikada koristili tonuce strune?- ne
Jeste li ikada pecali na tirolac?- ne
jeste li ikada pecali na plovak?- do pre par godina povremeno, a max 5 puta godisnje
Koje sve ribe ste lovili na musicu?- najcesce klena, pastrmku, beovicu , bucova, lipljena, skobalj, linjak.... su slucajnost(mada linjaka sam zamarao, a ne i izvukao)
Na kojim tipovima voda ste lovili?........, reke, z. morava, rzav, nisava, moravica, gradac, kolubara, lim, tara, jezerstica, moraca , zeta i verovatno sam neku zaboravio

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1

Pecao sam sa indikatorima. (samo Jarn)
Probao sam se i sa češkim nimfarenjem.
Jednom sam pokušao koristiti tonući predvez (nije mi legao) nakon 2 bacanja skinio i poslije toga više nisam.
Nisam koristio tonuće strune ( Intremediat jesam ako i to smatraš tonućom)
Nisam pecao na tirolac.
Lovio sam na plovak.
Ovo koje ribe ... već postoji tema na orgu. El evo dodano par vrsta: Pastrva/poočna/kalifornijska, lipljen,klen, klenić,dvopruga uklija, uklija,bandar,bodorka, crvenperka, deverika,kucin,sunčar,babuška, žutooka,glavoč,mrena,jaz,štuka,balin,smuđ.
Gacka, Unac, Klokot,Kanal HE Dubrava,Drava, Dunav,Karašica,rukavci Dunava i Drave, kanali, jezera i bare po Baranji.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Pope - mogao si poseban topic, a može i da se premesti -
Sve ovo osim tirolca i  češkog nimfarenja (ne podnosim više muva muva na predvezu).
A mušičario sam i na Jadranskom i na Severnom moru... :tbumb:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam pecao sa indikatorima i  tirolac.  Ove druge nacine sam koristio. Musicario sam na raznim barama u rumuniji, jezerima nisam bas cesto, ali najcesce na kanalima, barama,  rekama kao: tamis, moris, cerna, topolog, lotru, motru, dunav, begej, obrsija, lapus, valea iadului- to su reke iz rumunije, se izvire iz Meridionalnih karpata i istocnih karpata, i iz mi tako zovemo Banatskih Planina koje spadaju u meridionalnim karpatima (srednji karpati)

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
Iz ovih par odgovora, koji su sa konkretnim sadrzajem, vide se i lična mišljenja ljudi prema tome, jer su ljudi nešto probali,izučavali i doneli konkretno mišljenje koje može da nam koristi! Odgovorite i vi drugi, jer iskustva sa vode svakako će svakom koristiti da kasnije ne bi smo lutali i gubili se u ovom začaranom krugu! :tbumb: ;) Mislim da polemisanje o nečemu što ne poznajemo već o tome samo naglabamo, jer smo od nekog čuli, ili pročitali nema niti smisla niti efekta po ovaj naš hobi! Stav TO I TO nema pojma jer JA tako mislim, je egoizam! Pozzz i idemo dalje! :tbumb:

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Na sve sam lovio + osti + podvodna puska, nisam lovio jos na dinamit priznajem, da si napisao da li ste pecali na konac ( a on zabranjen ) svi bi rekli da su pecali rukama  :D :D :D :D :D

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Kakva je ova anketa?
Sta znaci "da li ste ikad pecali na plovak"?
Jesam i pecam i dalje. Pecam bolonjezom, takmicarcem, mec stapom, stek stapom. Ucestvovao i na par takmicenja. Lovim belu ribu, sarana, ponekad i stuku, smudja, bucova..., ne razumem poentu price. Jel to dobro ili ne? Kakve veze imaju pecanje na plovak, varalicu, dubinku sa musicarenjem? Sto nisi pitao da li pecamo sa mrezom?

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
vlajkoni je napisao(la):
Kakva je ova anketa?
Jesam i pecam i dalje. Pecam bolonjezom, takmicarcem, mec stapom, stek stapom. Ucestvovao i na par takmicenja. Lovim belu ribu, sarana, ponekad i stuku, smudja, bucova..., ne razumem poentu price. Jel to dobro ili ne? Kakve veze imaju pecanje na plovak, varalicu, dubinku sa musicarenjem? Sto nisi pitao da li pecamo sa mrezom?
Vlajkoni pitanja su postavljena sa tom namerom da prestanemo da nesto kudimo ili hvalimo,poredimo nesto sa necim,..... Nesto o cemu stvarno nista neznamo. To sam naveo u predhodnom postu. Misljenja sam da na ovakvim mestima svaki clan treba iskreno da iznese svoje iskustvo vezano za musicarenje koje ce drugima da pomogne a ne da pljujemo po necemu ili nesto hvalimo a da to nismo ni videli! Nista zlonamerno vec na protiv! :tbumb: Mislis li da smo ti i ja recimo manje vredni sto se koristimo i drugim dozvoljenim tehnikama u ribolovu? Ja mislim da ljudi koji imaju iskustva i u drugim vidovima ribolova imaju prava da porede musicarenje sa, recimo lovom plovkom ili stek ribolovom ili varalicarenjem a ne ljudi koji su dva puta sreli varalicara ili plovkarosa u napred znaju da je to OLOS! Ne bih voleo da ovo ikoga uvredi! ;)
Procitaj od pocetka sve postove u ovoj temi i videces sam na sta sam mislio!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pop je napisao(la):
vlajkoni je napisao(la):
Kakva je ova anketa?
Vlajkoni pitanja su postavljena sa tom namerom da prestanemo da nesto kudimo ili hvalimo,poredimo nesto sa necim,..... Nesto o cemu stvarno nista neznamo. To sam naveo u predhodnom postu. Misljenja sam da na ovakvim mestima svaki clan treba iskreno da iznese svoje iskustvo vezano za musicarenje koje ce drugima da pomogne a ne da pljujemo po necemu ili nesto hvalimo a da to nismo ni videli! Nista zlonamerno vec na protiv! :tbumb: Mislis li da smo ti i ja recimo manje vredni sto se koristimo i drugim dozvoljenim tehnikama u ribolovu? Ja mislim da ljudi koji imaju iskustva i u drugim vidovima ribolova imaju prava da porede musicarenje sa, recimo lovom plovkom ili stek ribolovom ili varalicarenjem a ne ljudi koji su dva puta sreli varalicara ili plovkarosa u napred znaju da je to OLOS! Ne bih voleo da ovo ikoga uvredi! ;)
Procitaj od pocetka sve postove u ovoj temi i videces sam na sta sam mislio!
ovo sto pises je tacno . a siguran sam da su retki ljudi na forumu koji samo 100% musicare.evo ja prvi rado zimi pecam skobalja na plovak(pored obale na stap 5m).a isto tako ujesen pojurim ponekad stuku na varalicu.
mene zanima druga stvar iz ove ankete?
sta znaci kada neko odgovori da je lovio neke ribe?dali je slucajno ulovio par komada.ili je vise puta veoma uspesno ciljano pecao bas njih?pominje se dosta riba a teme o njihovom musicarenju prazne??
ili dali sam koristio npr.  cesko nimfarenje? covek koji je to koristio mora da ima barem 20-ak izlazaka na vodu tom metodom da bi mogao da kaze da je poznavalac i da svoj sud.
ne vidim smisao ovoga?svako od nas prilazi ribolovu na svoj nacin ,i ne ispunjavaju nas duhovno iste stvari
zato ja i dalje tvrdim da  kad odes na pastrmsku recicu ,zakacis indikator od balze  :doh: , nakokas dramlije na predvez  :doh: prestajes da budes musicar u pravom smislu te reci .da se samo tako musicari ja nikada nebi pocinjao sa tim.i dalje bi pecao skobalja na moravi na isti takav sistem.
sad ces da kazes da serem jer nisam probao i ne razumem  :yeswink: .ali ja ne zelim da probam i razumem jer me takav nacin ribolova ne zanima.ne zanima me ni dali neko misli da je to musicarenje ili ne
pozdrav sasa  :bye:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Evo ja bas sad ponovo pregledao celu temu i sve sto sam nasao je da neko koristi a neko ne koristi plovak...ovaj indikator :hammer:
Nigde nisam video da je neko (bilo ko) pljuvao ili pricao nekome da je OLOS a takodje ne vidim zasto je nemoguce porediti medjusobno metode pecanja. Nekome se svidja plovak, varalica, tirolac, a nekome ne. Kao da neko nema prava da mu se nesto ne svidi i mora da proba da bi mu se svidjalo ili ne.
Brate ne moram uopste da probam Dacia Logan da znam da mi se ne svidja. Moze da bude najbolja ali nekome se ne svidja.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Evo ja bas sad ponovo pregledao celu temu i sve sto sam nasao je da neko koristi a neko ne koristi plovak...ovaj indikator :hammer:
Nigde nisam video da je neko (bilo ko) pljuvao ili pricao nekome da je OLOS a takodje ne vidim zasto je nemoguce porediti medjusobno metode pecanja. Nekome se svidja plovak, varalica, tirolac, a nekome ne. Kao da neko nema prava da mu se nesto ne svidi i mora da proba da bi mu se svidjalo ili ne.
Brate ne moram uopste da probam Dacia Logan da znam da mi se ne svidja. Moze da bude najbolja ali nekome se ne svidja.
slazem se sa tobom.evo jos jedan primer..
nemoram da dozivim homoseksualno iskustvo da bi znao da nisam peder...
mozda je malo grublji primer? :hammer: :hammer: :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
slazem se sa tobom.evo jos jedan primer..
nemoram da dozivim homoseksualno iskustvo da bi znao da nisam peder...
mozda je malo grublji primer? :hammer: :hammer: :hammer:

Ahahaha odlican si primer nasao, mada ja ne volim ni da ih pominjem. Ali to ne znaci da ne postoje.

Vrh Dno