Pokazatelji udarca

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
Izgleda da sam ga ne namerno zamrsio. Ajde ovako da pokusam? Nismo za koristenje nikakvih indikatora iz tih i tih razloga jer nevaljaju u tome i tome ili su dobri zbog toga i toga. Mislio sam nesto konkretno opipljivo sto bi nam svima koristilo! Ja ne volim i ne koristim indikatore od balze, plute nekakvih pena,... iz razloga sto mi smetaju kod plasiranja nimfe, uticu mi na preciznost plasiranja  imitacije, prevelika im je povrsina i nose mi predvez mnogo brze sa nimfom nego sto bih zeleo. Za registraciju udarca ribe na nimfu koristim samo kraj kanapa za koji mi je pogled stalno skovan. ;) Polako bre ljudi ne moj te odma na lomacu da me bacate :D  :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Najbolji pokazatelj su izgužvani predvez i čvorići na njemu. :lol:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pop je napisao(la):
Izgleda da sam ga ne namerno zamrsio. Ajde ovako da pokusam? Nismo za koristenje nikakvih indikatora iz tih i tih razloga jer nevaljaju u tome i tome ili su dobri zbog toga i toga. Mislio sam nesto konkretno opipljivo sto bi nam svima koristilo! Ja ne volim i ne koristim indikatore od balze, plute nekakvih pena,... iz razloga sto mi smetaju kod plasiranja nimfe, uticu mi na preciznost plasiranja  imitacije, prevelika im je povrsina i nose mi predvez mnogo brze sa nimfom nego sto bih zeleo. Za registraciju udarca ribe na nimfu koristim samo kraj kanapa za koji mi je pogled stalno skovan. ;) Polako bre ljudi ne moj te odma na lomacu da me bacate :D  :tbumb:
ajde onda konkretno....ne koristim iz istih razloga kao i ti iako nisam probao na plovak...hocu reci indikator.plus na sve to.. jer bi imao osecaj da pecam na plovak i nebi se prijatno osecao dok musicarim...osecao bi se kao da pecam na zivi mamac , i jer ne zamisljam tako musicarenje  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
pop je napisao(la):
Izgleda da sam ga ne namerno zamrsio. Ajde ovako da pokusam? Nismo za koristenje nikakvih indikatora iz tih i tih razloga jer nevaljaju u tome i tome ili su dobri zbog toga i toga. Mislio sam nesto konkretno opipljivo sto bi nam svima koristilo! Ja ne volim i ne koristim indikatore od balze, plute nekakvih pena,... iz razloga sto mi smetaju kod plasiranja nimfe, uticu mi na preciznost imitacije, prevelika im je povrsina i nose mi predvez mnogo brze sa nimfom nego sto bih zeleo. Za registraciju udarca ribe na nimfu koristim samo kraj kanapa za koji mi je pogled stalno skovan. ;) Polako bre ljudi ne moj te odma na lomacu da me bacate :D  :tbumb:

Zasto na lomacu? Ali jesi ga zamrsio za medalju sa onim blic pitanjima.

Sustinski ovde se povela polemika ko voli i ko ne voli, mozda neko misli da je manje (tesko je naci pravu rec) "sportski". Ne volim da kazem sportski jer rec sport ima sasvim drugo znacenje ali radi boljeg razumevanja koristim je ovde.

Evo ja mislim da je manje "sportski" koristiti indikator, sistem musica, tirolac, vaser kuglu, dodatna otezanja,... i sve sto ima za cilj da se riba lakse uhvati. Isto smatram da je varalicarenje, plovkarenje, dubinac, manje "sportski" od musicarenja i da ne postoji takav odnos vestine, tenike i elegancije ni u jednom drugom nacinu pecanja. To opet ne znaci da su ljudi koji drugacije pecaju manji "sportisti" od musicara, kao i da oni ne postoje.
Ali se ja vise ne druzim sa njima :hammer:

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
Samo sam misljenja da je degutantno raspravljati o necemu sto nam je strano i nista vise! Al sam, opet naglasavam, to napiso zamrseno, NE IZ LOSIH NAMERA! Ja svakako nikada necu komentarisati ili ne daj Boze nekog u nesto ubedjivati ili necemu uciti sto mi je strano. Svakako da nam svima najvise koriste razlicita i korisna iskustva pa neka su razlicita do besvesti! ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
simpson H je napisao(la):
sasats je napisao(la):
slazem se sa tobom.evo jos jedan primer..
nemoram da dozivim homoseksualno iskustvo da bi znao da nisam peder...
mozda je malo grublji primer? :hammer: :hammer: :hammer:

Ahahaha odlican si primer nasao, mada ja ne volim ni da ih pominjem. Ali to ne znaci da ne postoje.

:D :D :D  :hammer: kakav primer. Inače ja ne bih trpao u koš one koji koriste indikator sa ovima iz ovog komičnog primera. Verujem da ih i ti ne mada primer jeste duhoviti ima istine u njemu mada je malo previše ekstreman.  :)

Ja sam več negde pisao da sam probao taj indikator (u vidu samolepive foam trakice koja je žute boje sa crvenim prugama). Još uvek imam nešto tog indikatora ali meni se to ne dopada nešto mnogo, dapače i pomalo mi smeta...probao sam u par navrata ali... :blush: i dalje pecam bez njega. Čuvam ga za kao neku rezervu  :blush: a ni sam ne znam kakvu.  Par puta mi palo na misao da izdeljem kakav od balse ali hm :blush: :-[  ne, nije mi to nešto previše atraktivno. Opet  ne mogu osporavati da u veštim rukama može da bude od velike pomoći...no opet, sve ovisi o pojedincu kakav oblik mušičarenja ga veseli.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
pop je napisao(la):
Samo sam misljenja da je degutantno raspravljati o necemu sto nam je strano i nista vise! Al sam, opet naglasavam, to napiso zamrseno, NE IZ LOSIH NAMERA! Ja svakako nikada necu komentarisati ili ne daj Boze nekog u nesto ubedjivati ili necemu uciti sto mi je strano. Svakako da nam svima najvise koriste razlicita i korisna iskustva pa neka su razlicita do besvesti! ;)

Zasto je degutantno? Pa zar to znaci da ti i ja ne smemo da diskutujemo dal' je covek leteo na mesec ili nije? A i ti i ja se razumemo u rakete kao Marica u kriv qrac.
Ja cu uvek da komentarisem i javno da kazem ono sto mi se svidja ili ono sto mi se ne svidja. U suprotnom bih bio neiskren, zatvoren, sebican, samoziv,... Forum i sluzi za to. Naravno da ne mogu nekoga da ucim onome sto ne umem ili nisam probao ali mogu da dam svoj sud i misljenje o necemu sto bih voleo ili mi se svidja i obrnuto.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Pitam iskusnije, da li može kao indikator da posluži narandžasta vaser-kugla? Ja bih da imitiram mrtvu ribicu strimerom, na vožnju (dead drift). Obezbedio sam dvoručni štap aftma 10, Shootin' Head # 10 i planiram da stavim fluorescentnu vaser kuglu promera oko 5 cm, kao pokazatelj udarca.
Ako može ovo da se koristi za sitne nimfe

images

images

može valjda ovo za moju novu "muvu"- mrtvog strimera od 20 cm?

angel_wasserkugel_rot.JPG

A?  :hammer:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ne može to sa jednim mrtvim strimerom,najmanje tri moraš da staviš,da izgleda kao nekakva epidemija u jatu kedera!

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
pop je napisao(la):
Zasto je degutantno? Pa zar to znaci da ti i ja ne smemo da diskutujemo dal' je covek leteo na mesec ili nije? A i ti i ja se razumemo u rakete kao Marica u kriv qrac.
Ja cu uvek da komentarisem i javno da kazem ono sto mi se svidja ili ono sto mi se ne svidja. U suprotnom bih bio neiskren, zatvoren, sebican, samoziv,... Forum i sluzi za to. Naravno da ne mogu nekoga da ucim onome sto ne umem ili nisam probao ali mogu da dam svoj sud i misljenje o necemu sto bih voleo ili mi se svidja i obrnuto.
Postavio si pitanje i sam dao odgovor! :tbumb:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Mislim da je sve stvar ličnog opredeljenja. Neko voli - neko ne.
Kod nekog je, možda, moranje.
Sve dok vidim kraj strune neću stavljati ništa.
Ako ne vidim kraj strune zbog slabijeg vida, sumraka, brzaka, prelamanja svetlosti - staviću nešto što mogu da vidim - parče polipropilena ili nešto sitno u boji što mogu bar malo da vidim i mušičariću.
Nešto tako sitno nije zabranjeno i nije nesportski i za ljude sa slabijim vidom nije plovak.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Rancic je napisao(la):
Ako ne vidim kraj strune zbog slabijeg vida, sumraka, brzaka, prelamanja svetlosti - staviću nešto što mogu da vidim - parče polipropilena ili nešto sitno u boji što mogu bar malo da vidim i mušičariću.
Nešto tako sitno nije zabranjeno i nije nesportski i za ljude sa slabijim vidom nije plovak.

potpis :tbumb:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Dok sam pecao pastrmku i lipljana nemusicarskim priborom, koristio sam ovo.
To je "crnogorska vaser kugla". Pluta, koju sam spalio da lici na parce trulog drveta.
Kada sam na Ribniku video musicare sa "signalizatorima" velicine omanje kajsije, nikako nisam mogao da ukapiram u cemu je sustinska razlika izmedju njih i plovkarosa.

Ja nemam nista protiv plov..., tj. indikatora, ali ja licno nisam odbacio jedan
plovak da bi prihvatio drugi.  :nowink:

Prilozi

• signalizator.jpg
    signalizator.jpg
    27,4 KB · Pregleda: 190

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):

Upravo ovako. Super objasnjeno Rancicu :tbumb:.

Vrh Dno