Pomoc za stap

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
Ja sam uzeo neku Fliegenschnur WF5F . Ne ynam kakva li je . Ali vidim da mnogi preporučuju DT strunu pa je možda i zamenim , ne znam ni sam?

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nije nikakva,ali je za početak ne mijenjaj.Vježbaj i lovi.Pa poslje,kad budeš znao šta hoćeš,kupi pravu stvar.Ja,doduše,ni danas ne znam šta hoću.ALI,znam šta neću.

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
rabbit je napisao(la):
Nije nikakva,ali je za početak ne mijenjaj.Vježbaj i lovi.Pa poslje,kad budeš znao šta hoćeš,kupi pravu stvar.Ja,doduše,ni danas ne znam šta hoću.ALI,znam šta neću.
Kad čujem da nije nikakva odmah se smorim. Mislim neću da počinjem baš sa nikakvom . Pošto je još nisam raspakovao a poznajem prodavca mogao bih da je zamenim za neku pristojniju. Ovu sam platio negde oko 1700 din. , ali ako treba dodati nešto više samo da nije skroz tropa. Šta preporučuješ ?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
djole je dao neki kanap u oglase, vidi jel ti valja

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ne paše mu,Vlado,jer je DT4.A ti,imenjače,čitaj odgovore na svoja pitanja.Rekoh ti da uzmež SA Aircell DT 5 ili 6.Nazovi Saleta iz Čačka.Struna košta oko 2500-3000,a neuporedivo je bolja od te koju kod nas prodaje Fisherman's partner.

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
rabbit je napisao(la):
Ne paše mu,Vlado,jer je DT4.A ti,imenjače,čitaj odgovore na svoja pitanja.Rekoh ti da uzmež SA Aircell DT 5 ili 6.Nazovi Saleta iz Čačka.Struna košta oko 2500-3000,a neuporedivo je bolja od te koju kod nas prodaje Fisherman's partner.
OK. Pretpostavljma da ću da se odlučim da poslušam tvoj predlog . Reci mi da li možda i za štap imaš neku rezervu u toj kategoriji cena . Čini mi se da je neko napisao da mu ne valja krajnji provodnik i da bi ga trebalo menjati. Ipak ne bih petljao nešto ako je tako fabričko , pre ću da potražim neki drugi štap. I još nešto jel DT struna pod obavezno , WF nikako ne preporučuješ ( čisto pitam zbog daljine zabačaja )

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja pecam sa DT kanapima odavno. Preporučio sam i jednom mom prijatelju da kupi takav što je on i učinio. Nekoliko godina je pecao sa njim i jednog dana je dobio na poklon WF kanap. Montirao ga je na čekrk i posle par dana se, kaže, navikao na promenu i sada peca sa njim. Često zna da gunđa kako mu je reka premala, zabacivao bi daleko ali mu veličina reke ne odgovara a i sam zna da ti zabačaji na Timoku od 15-20m ne da nisu neophodni nego su veoma nepoželjni. U pitanju je Timok koji inače nije velika reka.
Ja bih koristio WF kanape samo za pecanje na većoj vodi npr.Moravi i za strimerisanje. Za manje reke DT je nezamenljiv.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zeko je napisao(la):
rabbit je napisao(la):
OK. Pretpostavljma da ću da se odlučim da poslušam tvoj predlog . Reci mi da li možda i za štap imaš neku rezervu u toj kategoriji cena . Čini mi se da je neko napisao da mu ne valja krajnji provodnik i da bi ga trebalo menjati. Ipak ne bih petljao nešto ako je tako fabričko , pre ću da potražim neki drugi štap. I još nešto jel DT struna pod obavezno , WF nikako ne preporučuješ ( čisto pitam zbog daljine zabačaja )

Ako ti je za daljinu onda gledaj da izbegnes jeftinije DT strune i biraj WF!

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
Koja je univerzalnija DT ili WF? Pošto ću samo jednu da kupim a reka na koju planiram da idem ima pozicije i za kratke i duge zabačaje, za koju da se oslučim? Odnosno šta je teže izvesti kratki i precizni zabačaj sa WF ili dugi zabačaji sa DT. Ako imate predlog neke najuniverzalnije recite?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strelac je napisao(la):
Ja pecam sa DT kanapima odavno. Preporučio sam i jednom mom prijatelju da kupi takav što je on i učinio. Nekoliko godina je pecao sa njim i jednog dana je dobio na poklon WF kanap. Montirao ga je na čekrk i posle par dana se, kaže, navikao na promenu i sada peca sa njim. Često zna da gunđa kako mu je reka premala, zabacivao bi daleko ali mu veličina reke ne odgovara a i sam zna da ti zabačaji na Timoku od 15-20m ne da nisu neophodni nego su veoma nepoželjni. U pitanju je Timok koji inače nije velika reka.
Ja bih koristio WF kanape samo za pecanje na većoj vodi npr.Moravi i za strimerisanje. Za manje reke DT je nezamenljiv.

Ne kapiram odakle tolika pomama za DT kanapima kada oni gube svaki smisao u poredjenju sa savremenim WF kanapima. Ljudi citajte malo informisite se, probajte,... Dt je imao smisao u eri "kratkoglavih" WF , tj dok su WF kanapi imali glavu 6-7m. Danas je na njihovoj strani samo cena jer je moguce okrenuti ih posle nekog vremena koriscenja. Pogledajte sliku. Sta je DT nego dvostrani WF. Kod nas vlada neopravdana fama da su DT kanapi za fine prezentacije i za precizne zabacaje a WF za daljinu. Potpuna glupost! Tuzno je da se u danasnje vreme razmislja kao pre 20 godina i to iz prica drugih. Probajte i uverite se!
DT po meni ima smisla samo laksim klasama, AFTMA 3 i lakse! A sto se tice prezentacije i preciznosti za to su neuporedivo odgovorniji stap i sam musicar nego kanap!

Prilozi

• DT.jpg
    DT.jpg
    66,4 KB · Pregleda: 127

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
Simpsone , šta ti meni konačno preporučuješ da uzmem ? :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Da pitam nešto laički, mada je dosta pričano o tome.
Imam WF kanap kome je glava duga, čini mi se, 9 metara. Znači sve manje vode mogu sa njim da pokrijem - glava 9m + predvez 3 m + podvez = 12 metara.
Sve do te dužine od 12 m, ako sam dobro shvatio, isto je kao DT.

Vrh Dno