...pozdrav iz Bora...

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Mozda se mnogi samnom nece sloziti,ali ja mislim da pocetnik treba na samom pocetku imati u ruci sve kvalitetno od pribora,stap,kanap,tocak i tako dalje ,upravo iz samog razloga da svoj prribor u samom startu ceni i postuje i navikava se na dobre stvari,naravno u sadasnjem vremenu je pitanje dali uopste postoji los pribor za veoma skromne novce, danas mozete naci sasvim solidan pribor.Pojedini ribari iz svoje ruke izbacuju kanap i do 20 metara,a u starim casopisima sam citao da su bambusovim prutom nekada davno izbacivali kanap i do 30 m.Ovde bi smo slobodno mogli postaviti pitanje u odnosu na proslo vreme,nikada bacanje kanapa nisam vezbao na livadi pa mi to nije poznato do kakvih sve ostecenja kanapa i stapa moze doci,prve svoje korake sam napravio na vodi upravo iz razloga koje sam naveo na pocetku,po meni je to, da ukoliko zelite biti lovac onda se tako i ponasajjte a ukoliko zelite da budete caster onda se drzite betona i livada,upravo ove dve stvari radite sbog sebe,a covek, sta je on,on je uprovo ono sto misli.

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
..hvala Mafke...  :tbumb: ...pregledao sam kanap,i nema nikakva ostecenja na sebi....jos jedno ili dva mahanja,pa cu ponovo da ga perem....vidi se da je "malo" zelenkastiji u prvih 15-20 m nego ostao deo kanapa...uzecu neka sredstva za ciscenje kanapa...
...a sto se tice vodjica i stapa kao i cekrka,to se uvek prebrise posle svakog vezbanja!!!nemam nikakva sredstva,samo prvo mokra krpa-pa onda suva pamucna krpa....mmmm,pa kad se ucakli..lepota...
... cika Bahus,ne bolujem ja da postanem caster,nego samo iskoriscavam ovo slobodno vreme,dok je bila zabrana na pastrmku,i ovo lose vreme,da malo nesto naucim na travi...
...da ne odem na reku kao tutuban-i da ne budem nekome,sa kime krenem na pecanje na teretu...inace jedva cekam da zabacim musicu..ali ne na travu.....  :drool:
...bistro na vodi....

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
...sad za praznik planiram da budem dan-dva na vodi..konkretno idem na crni Timok,pa me interesuje,kojim musicama da jurim pastrmku????klen znam da je u zabrani,pa ne bih hteo da bacam muve koje su za klena....znam da malo gusim,i da su musice za klena i pastrmku maltene iste,ali ipak,ne bih voleo da cimam klena dok se mresti...evo crkavice koju imam,pa mi kazite...bistro..
sdc15341.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ako ne bi zeleo da slucajno ulovis klena dok je u zabrani moj ti je savet da nikako ne ides na vodu do juna

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ako hoces mene da slusas ...bacaj sve redom pa sta se uhvati uhvatilo se. sta je u zabrani vrati u reku , a lepo bi bilo da vratis i pastrmke bez obzira na zabranu jer ih stvarno mnogo malo ima .
eto jednostavno , i mirna ti savest  :)

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
...ribu kuci odavno ne donosim,sve pustam (osim ako se riba dosta povredi,pa je ne vredi vracati  :'( )....jedino belice uzimam,koje pecam sa cerkicom....onda ih supruga ispece kao girice  :drool: ....
...videcemo sutra sta ce biti na reci...Bistro..

Vrh Dno