Mozda se mnogi samnom nece sloziti,ali ja mislim da pocetnik treba na samom pocetku imati u ruci sve kvalitetno od pribora,stap,kanap,tocak i tako dalje ,upravo iz samog razloga da svoj prribor u samom startu ceni i postuje i navikava se na dobre stvari,naravno u sadasnjem vremenu je pitanje dali uopste postoji los pribor za veoma skromne novce, danas mozete naci sasvim solidan pribor.Pojedini ribari iz svoje ruke izbacuju kanap i do 20 metara,a u starim casopisima sam citao da su bambusovim prutom nekada davno izbacivali kanap i do 30 m.Ovde bi smo slobodno mogli postaviti pitanje u odnosu na proslo vreme,nikada bacanje kanapa nisam vezbao na livadi pa mi to nije poznato do kakvih sve ostecenja kanapa i stapa moze doci,prve svoje korake sam napravio na vodi upravo iz razloga koje sam naveo na pocetku,po meni je to, da ukoliko zelite biti lovac onda se tako i ponasajjte a ukoliko zelite da budete caster onda se drzite betona i livada,upravo ove dve stvari radite sbog sebe,a covek, sta je on,on je uprovo ono sto misli.