Poziv za učešće na I KUP-u u MUŠIČARENJU JADRANSKO- PODUNAVSKIH zemalja

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine je domaćin I KUP-a ribolovaca seniora u mušičarenju (Fly Fishing), JADRANSKO - PODUNAVSKIH zemalja (19 država) koji se održava od 10. do 12. jula 2009. godine na rijeci „UNI“ na stazi od Martin Broda do Kulen Vakufa – Bihać

Detaljno obavještenje se kao i uvjek prvo objavi na www.lipljen.com.

Kompletna vijest je na:
http://lipljen.com/index.php?action=fullnews&id=517

Već stižu potvrde o učešću.

Šta će biti sa učešćem Srbije?

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
Dal' iko zna oce li ko iz Srbije biti .... i ko je kod vas zaduzen za takve stvari?

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
Jel se može i indiviualno, kao pojedinac, van nacionalne ekipe ? Ili sa svojim timom, koji nema veze sa nacionalnim organizacijama i reprezentacijama ?

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
pravo da ti kazem pojma nemam ......ali mislim da ne moze, jer nebi bilo smisla

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
svakako da ima smisla, isto kao i bilo koje drugo takmicenje ... gdje god je potrebna vjestina i znanje, ljudi imaju potrebu da odrede nivo istog ... naravno, postoje ljudi kojima ni ribolov nema smisla ..... ko zeli i voli nek se takmici i druzi ....

Nego, da se vratim na temu,

Srbija nema nikakvu ekipu koju bi poslala na takmicenje ili (sto je vjerovatnije) ne postoji organizacija koja bi odredila ekipu za takmicenje???

Svejedno sta je, ako imate bilo kakvu organizaciju na drzavnom nivou (savez ribolovaca , recimo) mozete se odrediti ekipa i doci, cisto radi sticanja znanja i iskustva kako bi ubuduce ti ljudi pokrenili i organizovali eventualna takmicenja u Srbiji ...... ljudi obicno vole takmicenja radi druzenja i poznanstava, ja licno ne volim guzvu pa tako ni takmicenja

---------
konacno su vode malo spale kod nas, idem malo u ribolov, pozdrav ljudi

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
rasho je napisao(la):
svakako da ima smisla, isto kao i bilo koje drugo takmicenje ... gdje god je potrebna vjestina i znanje, ljudi imaju potrebu da odrede nivo istog ... naravno, postoje ljudi kojima ni ribolov nema smisla ..... ko zeli i voli nek se takmici i druzi ....

Verovatno bi i imalo smisla kada bi svi mogli da imaju iste uslove, kao sto je to u drugim takmicarskim sportovima.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Mislim da su u prednosti samo oni koji su domaćini i stalno na toj vodi i još poneko ko je blizu te vode.  Ostali svi imaju iste uslove.
Mesta se izvlače pa tako se i ta prednost "poznatog dobrog mesta"  smanjuje, pa im kao prednost ostaje samo dobro poznavanje riba i onoga što predstavlja hranu za ribe na tom terenu.
Na kraju krajeva onaj ko je došao da se takmiči sigurno da dobro poznaje sve u mušičarenju i da je dobro proučio vodu na koju dolazi da se takmiči.
Nemaju svi iste uslove ni na ostalim spotrtskim tekmičenjima - aklimatizacija na vremenske zone, nadmorska visina, nepoznavanje terena, staza, podloga, klima, vlažnost vazduha.... problem je za one koji dolaze van regiona.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Izvlacenje mesta ne predstavlja iste uslove za sve. Nekom zapadne plicak sa dubinom do clanaka a nekome vir prepun ribe. Na atletskoj stazi svi trce svojih 100/200/400/800m a u kolektivnim sportovima tim koji ostane sa igracem manje je KAZNJEN nametanjem razlicitih uslova. Izvlacenje mesta predstavlja lutriju ili kocku a svi znamo ko tu dobija. Mada uvek ima onih koji misle da ce da zatvore kockarnicu svojim dobitkom :D. To je jedan od razloga zasto se kocka smatra porokom.

Musicar koji se okiti zlatnom medaljom na takmicenju je toliko poznata licnost da niko nema pojma ko je recimo 2007 bio svetski prvak u musicarenju. Pomoc Googla je neophodna.

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
:) vidi se da nisi ni gledao takmicenje  :) takmicari se pomjeraju po sektorima ..... dakle 3 sektora pecas na tri razlicita mjesta i svi tako se pomjeraju na znak sudije .... procitaj bar pravilnik pa da imamo o cemu raspravljati, ovako je isto kao da razgovaram sa nekim atleticarem :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ti izgleda nisi video simpsona, on nije atleticar  :hammer: :hammer: :hammer:

izvini boki morao sam  :)

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
salu na stranu, nisam nikoga mislio vrijedjati ....

vratio bi se na temu, .... dakle u srbiji nema inicijative za slanje takmicara ili je ovo pogresno mijesto za ovakva pitanja .... ko je uopste predsednik saveza ribolovaca srbije? ... ako tako nesto i postoji ... znam da je Natalija Ivanovic predsednik saveza musicara (valjda to funkcionise) .... mislim da bi oni koji zele da se samofinasiraju na takmicenju mogli jednostavno uzeti neku potvrdu od nekog od nabrojanih saveza, i doci na takmicenje ....

da li ove godine postoji neki KUP ili slicno u srbiji, prosle godine je bilo nekih pokusaja kako mi se cini? da li je nesto u planu za ovu godinu?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
rasho je napisao(la):
:) vidi se da nisi ni gledao takmicenje  :) takmicari se pomjeraju po sektorima ..... dakle 3 sektora pecas na tri razlicita mjesta i svi tako se pomjeraju na znak sudije .... procitaj bar pravilnik pa da imamo o cemu raspravljati, ovako je isto kao da razgovaram sa nekim atleticarem :)

Pa bre Raso znam propozicije a sta ako sva tri puta dobijes bunar? Nemoj mi reci da su svima isti uslovi u prorodnom okruzenju, pa to je apsolutno nemoguce cak ni na nekom jezeru. Musicarenje je isuvise individualno i kreativno da bi se u tome takmicilo, ali objektivno priznajem da ima ljudi kojima se i to svidja a ja naravno nemam nista protiv da im se svidja.
Samo mi je smesno sto se za takmicenja kod nas zalazu oni cije reprezentacije redovno dozivljavaju blamaze jer ne shvataju koliko je sve to visoko komercijalizovano i profesionalno.

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
na znak sudije pomjera se za jedno mijesto, dakle po citavom sektoru lovis, tj. na svim mjestima isto vrijeme ..... ne moze postenije ... kakvo crno izvlacenje to je samo za startne pozicije ...... dvojica iz istog tima ne mogu bit u istom sektoru .... ja neznam sta vise da objasnim kako bi ti docarao da nema veze da li ima "bunara" ili koji si broj izvukao.

sto se tice ovog ostalog tj. teme... nemam komentar ... osim da mi je jasno zasto to treba da postoji i zasto postoje kojekakva takmicenja hiljadama godina .....

Dakle Srbija nece ucestvovati ni u jednom takmicenju? ni ove godine niti sledece na evropskom prvenstvu?

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Srbija se saginjati neće  :hammer:

Vrh Dno