predvez

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Tipet treba da je tanji i slabiji da bi ti pucao tipet a ne predvez

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
Za klena najcesce koristim predvez 5x od 9ft a ponekad i 4x. Tipet stavljam tek kad mi se istrosi prvih pola metra ili nesto vise a  tada koristim najcesce tipet 0.16. Za klena se uobicajeno koriste malo vece musice pa tanji tipeti cesto ne mogu dobro da prevrnu musicu a i mnogo se i frcu. 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
hogar_strasni je napisao(la):
Onda 4x ili 5x za tipete 0,14 i 0,14. Kakva iskustva imate sa Marryat liderima?

Marryat pedvezi su sasvim OK ali za sve monofilne konusne predveze vazi isto pravilo. NE STAVLJA SE TIPET na fabricki predvez dok se ne potrosi pola metra istog. Znaci predvez od 9' je predvidjen da bude te duzine sa tipetom, i tada ima najbolje performanse.
Naravno moguce je produziti ga tipetom u startu ali da bi se dobio neki drugi efekat.

duka79

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2015.
Broj reagovanja
0
ljudi potrebna mi je mala pomoc posebno ako ima ko iz BIH imam problem danas sam obisao citavu Bijeljinu i nigdje nemogu da nadjem da kupim predvez...bio bi zahvalan ako bi me ko uputio gdje moku kupiti ili naruciti...i naravno savjet koji bi mi predvez odgovarao...inace lovim klena na manjoj rjecici...jedini koji imam i njega koristim je upredeni Hemingways ali imam samo njega i ako pukne u problemu sam  :(

Exquis

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2013.
Broj reagovanja
0
Za koje tipove musicarenja se ne koristi predvez?

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Za manje rijecice ili potoke je bolje kraci predvez ,,vecinom su predvezi koji se kupuju standardne univerzalne  srednje duzine oko 3 m Znaci za male potoke je jos bolje oko 2 m,, Upredeni ce tesko puci ,,bolje ti je da ih pravis sam ako lovis na malim rijekama gdje je dosta granja jer su i cesta kidanja,,

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Pitanje jedno , na konusnom predvezu I'ma ringlica na kraju pa me interested in kojim cvorom spajati tipet I ringlicu I tipet I muvu na kraju!!!

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
gegula je napisao(la):
Pitanje jedno , na konusnom predvezu I'ma ringlica na kraju pa me interested in kojim cvorom spajati tipet I ringlicu I tipet I muvu na kraju!!!
Improved Clinch

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Trilene na ringlicu, na udicu koji ti je lakše da vežeš....Definitivno,Trilene na ringlicu. Najjači čvor koji postoji.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nauci simple penny knot.... puca vrlo cesto van cvora sto znaci da je vrhunski i da ako se dobro veze nosi skoro 100%.... a cesto i punih 100%

I na tippet ring i na muvu isti

Jako.je bitno sto nema promasaja....ima indikator da si ga dobro vezao:... ako jesi cvor kvrcne pri zatezanju

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
I kad zakačiš muvu, Bog samo zna gde će pući. Čvor na ringlici mora da bude jači od onog na udici. U suprotnom, gubitkom muve, gubiš i tipet. Ako si voljan to da radiš, samo napred.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Baki-Pa je napisao(la):
I kad zakačiš muvu, Bog samo zna gde će pući. Čvor na ringlici mora da bude jači od onog na udici. U suprotnom, gubitkom muve, gubiš i tipet. Ako si voljan to da radiš, samo napred.
Proba covek i vidi sta mu odgovara.
Ali drago mi je da si bar jednom napisao nesto vezano za musicarenje [emoji3]

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

Vrh Dno