prepariranje riba

zapi013

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2012.
Broj reagovanja
0
j9m3uq.jpg

zapi013

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2012.
Broj reagovanja
0
polica je na prodaju  ako ima zainteresovanih neka me kontaktiraju  porukom  pozz

zapi013

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2012.
Broj reagovanja
0
hvala gogo  e o ovom sam, ti pricao sto se tice glave ribe  ono sa izlivanjem

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
237
Evo jedan link vrhunskog preparatora Žarka Milanovića: http://prepariranje-riba-zarko.com/?page_id=44

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Bez lažne skromnosti ali ako je ovo vrhunski preparator onda smo Zapi i ja hmmm...,pa ne znam ali mislim da nam nije ni blizu u kvaliteti obrade ribe.  Kako u samom pozicioniranju, tako ni u bojama, a završna obrade glave... pa nema je uopće, glava svake ribe je presušena i to je to. Kako Zapi, tako i ja trudimo se da izgubljenu masu mesa pri sušenju nadoknadimo naknadno masama, te ih u završnoj fazi dotjerujemo do potpuno prirodne forme (obrazine i drugi dijelovi na licu ribe) . Ovdje su glave ribe kao sušeni bakalari i tek kod pojedinih glava mladice sam primjetio da se pozabavio i time. Na cijelim ribama apsolutno ne. No doduše ima i takvih koji vole da gledaju mumije riba koje su ulovili, nisam od njih.
Možda je vrhusko to što radi ribu puno brže nego mi (5-15dana) , ali  ovo nisu utrke na 100m, pa su njegove cijene potpuno u skladu sa kvalitetom koju nudi.
Sve u svemu na području bivše Juge sam vidio par ljudi koji rade vrhunski (ne ubrajam tu sebe ni Zapija jer mi imamo još tu i tamo što naučiti) ali ovaj preparator po meni definitivno ne bi bio svrstan u kategoriju vrhunskih.

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
237
Jedna narodna poslovica kaže: "Teško onom ko ponizi druge, da bi sebe uzdigao".

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Gogo je napisao(la):
Sve u svemu na području bivše Juge sam vidio par ljudi koji rade vrhunski (ne ubrajam tu sebe ni Zapija jer mi imamo još tu i tamo što naučiti) ali ovaj preparator po meni definitivno ne bi bio svrstan u kategoriju vrhunskih.

Koji dio ovoga gore nije bio jasan ? Da u vrhunske majstore ne ubrajam sebe ni Zapija  ili da ovoga ne treba svrstavati u kategoriju vrhunskih, gdje sam ja to sebe ili nas uzdizao ili nekoga ponižavao ?
Benjamine ako netko na forumu, ovom ili općenito iznese svoje mišljenje, ili u ovom slučaju da link a poprati ga sa riječima  : " Evo jedan link vrhunskog preparatora Žarka Milanovića"
Ona mora biti spreman i na to da neće svatko biti istoga mišljenja, da će biti onih koji vide drugačije a o ukusima se ne raspravlja.
Kada sam prvi puta stavio fotke svojih preparata ili skulptura bio sam spreman na kritike, bilo pozitivne ili negativne, ponekad sam i sam sebe kritizirao a i kolege sa foruma ( npr. Zapija) sve u cilju da pomognem ako mogu ne da blatim. Nikada nisam dizao nos ako je netko nešto rekao o mojim uradcima a da mi se to nije sviđalo. Ukoliko je to bilo po meni opravdano prihvatio sam, ukoliko ne... pa o ukusima se ne raspravlja.
Mene je tu malo kod tvog posta "takla" činjenica da ti predstavljaš "vrhunskog" preparatora a nakon što sam pogledao ... u najmanju ruku sam bio razočaran.
Da si rekao evo još jednog majstora iz ove struke, ili evo još jednog kolege iz branše... šta god. To je druga priča ni "Z" nebih rekao, predstavio si ga i ok, ali nazivati ga vrhunskim, e tu druže moj moraš biti onda i spreman primiti kritiku koju sam podstrekao sa par činjenica da on baš i nije vrhunski kako si ga prezentirao.
Nikada ja nisam pljuvao po drugima a sebe time podizao ali da sam kritičar bez dlake na jeziku jesam bilo da je moje ili tuđe djelu upitanju svejedno, kažem ti u bobu što mislim pa ti to tumači narodnim poslovicam ili kako god hoćeš.
Pozz

zapi013

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2012.
Broj reagovanja
0
pozz narode sad sam stigao    bio sam jedno 5 dana na kampovanju  bilo je lepih  smudjeva na kedera  i muvanje  i stuke bela nije radila nesto posebno  ali  sam se proveo  extra  poz od mene uskoro  jos neki preparat

Vrh Dno