Problem sa rasklapanjem

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
dacu ti ja stik, ali mora da ga stavis pre pecanja, ima da ti klizi samo tako, do stavicu ti licno...

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Stiglo je Veso.
Onolika koverta a unutra jedna kapsulica, jedva se vidi  :doh:, duzine maks 3 cm.
Iskreno receno malo sam se zbunio, neposnati posiljalac, i cudna posiljkica.
na njoj markica na kojoj pise GRAFTOLIN
Vidim da je ozbiljna stvar.
Ono sto me sekira je nacin upotrebe tj nanosenja. Aj sad reci dali je potrebno samo muske delove stapa namazati ovim sredstvom ili nesto drugo. koliko cesto.....
izgleda mi vrlo ozbiljno
Hvala
Isprobacu cim dobijem povratne informacije

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala, i moji prijatelji su od rijeci - oni su ti i proslijedili to.. Nije to neka "ozbiljna stvar", mnogi koriste i neke druge varijacije voska ili parafina - ali ova je provjereno dobra, funkcionise kako treba. Neka te ne zbunjuje malo pakovanje, ja imam jedno vec cetiri godine, a potrosio sam trecinu.. Namazes samo muske dijelove stapa i vise nemas sekiracije ni oko rastavljanja, a ni eventualnog okretanja dijelova prilikom zabacivanja. U zdravlju!!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Verovatno nije neophodno mazati pre svakog ribolova, jeli tako

m.org

Newbie
Učlanjen(a)
16.12.2009.
Broj reagovanja
0
Graftolin je super stvar, ali treba mazati najmanje 24h pre ribolova, a za temperature na manje od 15*C za svaki ribolov se preporučuje, inače može biti belaja!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
m.org, dali ovo pričaš iz ličnog iskustva ili iz druge ruke.

kakav to belaj može da se desi ukoliko se ne namaže pre ribolova na manjoj T od 15 stepeni  ???

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
prpa bato... :D

meni se juce desilo da stap nije hteo da se razdvoji, samo sam ga ubacio celog u kola i posle sat vremena je sam popustio  ;)

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Problem ljudi sirokih razmera..
Naime,pre 15-ak dana posle ribolova vrsni deo nece ni da makne...
A) Hladjenje = 0
b) Grejanje = 0
Vuci,secaj,probaj jedno,drugo,trece ma JOK,nece ni da cuje,ama da makne...
Probao sve ovo sto je dato u ovoj temi jok,kao da sam ga super lepkom zalepio...
Ako postoji jos neka FORA neka neko napise,jedino sto mi pada napamet u ovom trenutku jeste to da mora pod NOZ....
:'( :'( :'(

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
alp je napisao(la):
Jedan jednostavan, ugodan i 100 pouzdan trik koji rastavlja svaki totalno 'zapecen' stap bez imalo rizika od ostecenja. Potrebno je min. dvoje, idealno troje ljudi.

1. jedan ribolovac uhvati stap 20-50 cm od spoja, drugi drugi kraj;
2. treba nategnuti jednolicno ne pretjerano jako, niposto ne uvrtati krajeve;
3. treca osoba palcem i kaziprstom njezno prihvati za sredinu spoja stapa i polagano radi krugove 5-10 cm radijusa, ili vise ako tvrdoca stapa to dopusta;
4. štap se u jednom trenutku otpusti, kao da je popustilo nevidljivo lijepilo.

Dakle, ne siliti, ne vuci prejako krajeve, ne rotirati segmente u kontra smjeru. Dvojica lagano vuku treci rotira. I strpljivo. Postupak traje od pola do 2-3 minute. Ovom se metodom uspjesno rastavljaju natjecateljske steke cak i nakon sto se u spoj uvuce pjesak.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Bilo je i toga Kuzmo,danas citavo poslepodne smo ga RAZVLACILI ali  :nowink: :nowink: ode stap u 3 metra...
Ovo je necuveno..
Ma ni da da znak da hoce napolje ovaj muski deo..
ZABAGREO  :D :D :D

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Jbg, probaj da potopiš štap u vodu i neka prenoći. Možda ga voda razbije i otpusti.

Vrh Dno