epa dosta je bilo zajebavanja.
Znaci probao sam i sa hladjenjem i zagrevanjem (ali ne prevelikim), nosio motku kod vracare i vidovnjaka

i nista nije uspelo.
Elem, dodje mi veceras u goste Dragan Mitrovic zvani novosadski Fantom. Covek se sto godina bavi resavanjem problema na stapovima i masinama i cekrcima, zaludjen lik sto posto, stalno nesto eksperimentise, od babe pravi devojcice...
Kaze -daj stap i rastavicemo ga. Tako i bi. U startu smo ga vukli cimali i uvrtali i-racq. Onda je usledio plan B, koji je inace bio originalniji i profesionalniji, i najslicniji Oldsurehandovom predlogu.
Nasao sam negde unutrasnju gumu koju je ovaj isekao na dve trakice sirine 3cm i duzine 30ak cm. Iglicom i skalpelom je skinuo konac i lak sa zenskog dela stapa i time je malo popustio ovaj deo. Obmotao je posebno muski i zenski deo onom gumom, ali cvrsto obmotao, povucemo delove na suprotne strane i delovi vise nisu bili zajedno.
U ovom slucaju guma je jako bitna iz vise razloga.
-blank ne klizi u rukama-iskljucuje se rizik da ruka prokliza i izvuce provodnik (znam da se desavalo da se ljudi tako nabrcaju na zicu sprovodnika koji se iscupao
-poveca se precnik koji je lako cvrsto drzati
-od jakog stiskanja se nemoze polomiti blank
Poenta je sledeca, nije lose takve gumene trakice imati u prsluku za svaki slucaj. Desilo mu se da su mu likovi doneli dvodelni stap da ga rasklopi. Strasno je sto su morali stap od 9 ft nositi u autobusu od Zajecara
Jos jedared fala svima sto su ucestvovali u resavanju ove misterije

-iskljucu