Najlepsa tema
Prvi stap za FF sam kupio u radnji u JA (SVETOZAREVO nekadasnje),90-te i bio je to neki Silstar 6-7 po AFTMA standardu,dvodelac i na samom
dnu kvaliteta u Silstarovom katalogu iz 88-me. Cekrk sam nasao posle vojske 92-ge maja meseca jureci na sve strane i naletevsi na preprodavca
pribora iz Despotovca. Za stari DAM Qvick 25 i pohabani Sekspirov kanap #6 mi je uzeo 200 Svajcaraca (LOPINA KLASICNA). Imao sam dosta para,
a zelja da sto pre musicarim, realnu vrednost pribora mi je bacila u zadnji plan. Kanap sam unistio na livadi vezbajuci,a stigo mi je ''CORTLAND''444.
Taj stap sam polomio 20-cm ,uletevci mi u zice bicikle

. Posto je i balje gornji deo lepo ulazio u polomljeni,ja sam ga prepravio u UL varalicarac,namenjen strogo za lov insektima bez otezanja i malim voblerima i Mepps-ovima (0-00).
Posle vece pauze (nikad prezaljene),gubitak volje zbog nemanja iskusnijeg kolege u blizini i nekomunikaciji sa nekim iskusnijim (sem A. Urbana),kog nisam mogao da gnjavim,tek videvsi u Nisu na prvom ''musicarskom sajmu''99-te kolege uzivo i pribor koje koriste ,ja sam poradio na
kompletiranju vrlo opasnog pribora.
Pocetkom 90-ih sem casopisa nisam imao odakle da ucim,a pribor je bilo skoro nemoguce naci,jedna kod kardinalnih greski mi je sto nisam poslusao savet sad pokojnog Urbana i nadjem Vanju u Nisu pa kao covek dobijem za pristojan novac pristojan pribor. S' obzirom da sam prevaren i da sam u to vreme krize koja se pojacavala vec puko tad 200 franaka (moglo se kupiti vozilo na 4 tocka),morao sam se zadovoljiti onim sto imam neko vreme,a riba je bilo neuporedivo vise . Sto bolji pribor vremenom nabavljah,manje ribe lovih,fakat ???