zvezdan je napisao(la):
Pa stvarno ne znam sta je toliko lose u vezi babuske,ko je peca na musicu pruzice mu veliko zadovoljstvo,a ko hoce da pojede nece se razocarati.
Ma, nije naša vrsta. Unešena je iz Kine. Šta ima veze, ionako je i Niš pun kineza, Amerika belaca, naše livade šljiva, bašte su nam pune paprika, paradajza i krompira... sve su to unešene vrste, pa nam ništa ne fali. Gledajmo na svet kao jedinstvenu celinu. Skoro je nemoguće paziti na mešanje vrsta i podvrsta, kada svako može da kupi ribu, gmizavca ili biljku iz Amerike, Azije, Afrike, Australije... i ubaci je bilo gde.
Ljudi su pregradili sve reke, ispuštaju u njih razne otrove. Organski otpad se ubacuje direktno u reke već decenijama, obale su preorane, šume posečene...nema više uslova za život nekadašnjih stanovnika. Svet se menja i životinje se šire planetom, potpomognute ljudima. Nestanak karaša nikome neće zasmetati, jer je tu babuška, vrsta kojoj pogoduju novonastali uslovi. Nestanak crnomorske pastrmke nikome ne smeta ako njeno mesto zauzme makedonska, kojoj možda takođe pogoduju novonastali uslovi na našim vodama. Ako velikousti bas eliminiše grgeča, niko se neće žaliti... U stvari, ovo o čemu sam pisao u ovom postu se već dešava i ne postoji način da se spreči. Pomirih se sa tim.
Tek sad videh Falcov post. Falco, linjak odlično sarađuje sa babuškama i nema nikakvih problema sa njima. Što si njega pomenuo, on mi ne nedostaje? Ima ga koliko hočeš na nekim mestima i decenijama živi u društvu kineskinje. Op, dobar naziv- kineskinja. Razmišljam nešto, kada bi mi, Balkanci, počeli da se ukrštamo sa sve brojnijim kineskinjama koje su naselile Balkan, ko zna šta bi bilo!? Nikad se nisam "ukrštao" sa kineskinjom. Možda su karašima dosadile njihove ženke, pa su počeli malo da švrljaju sa strane. Tako im je izumrla vrsta. Zato ću ja ostati veran suprug :

.