Razne nimfe

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Danas sam posle duzeg vremena seo malo uz stegicu...

Prilozi

• WP_20180318_13_53_40_Pro.jpg
    WP_20180318_13_53_40_Pro.jpg
    228,1 KB · Pregleda: 183

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Odlične i ja sam za vikend zagrijao stegu.Još nemam pravu formu tek toliko da se podsjetim gdje mi šta stoji  :doh:

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Svezah danas par nimfi, sto neotezanih sto sa wolfram-om, malih streamer-a i nekoliko wooly-a. Sve na F11B  #8. Spreman za sledecih nekoliko dana zivota u vodi do struka.

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Nimfe fazanke, smotane uv koncem i dubbing-om i u ovoj sezoni uzivaju veliku popularnost.

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Jos par nimafa da se nadju. #12 po Fulling Mill-u.

Slika je ocaj zivi! Desno su braon dubb, UV olive/brown rolka, levo sarene, cirkuske.

Ove su malo homo - smotao sam ih inspirisan outfit-om jedne takmicarke sa poslednjeg trail maratona.

... a ovako izgledaju pod UV svetlom.

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Crvenperke, bodorke i klenje sam uspeo da prevarim ovim musicama na srednje brzoj vodi toka reke gde sam prvi put juce zabacio. Lep rad i zabava do mraka. Pred sam kraj spazio sam krupne mrene u potpuno mirnoj i kristalno cistoj vodi na dubini oko 30-tak cm. U jatu se vrzmaju po peskovitom dnu i njuskaju. Posto sam vec bio krenuo kuci nisam imao volje a ni snage da ponovo sve montiram. Prekosutra najkasnije krecem im u posetu. Mozda ce ove musice da upale. Any ideas, suggestions za gore navedeno: mrene, voda: staklo, plitka i mirna, dno: pesak (mulj)?

#16, tungs, plastika, fazan.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pa sale je iskusan....rece da crvene muve rade... na 30cm dubine nesto neotezano definitivno... mozda samo.malo crvenog marabua da imitira glisticu

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Gde ih neki dan nadjoh, danas ih ulovih. C&R of course!

Najveca 50 cm. za 50-ti izlazak u ovoj godini.

Jedino na ovu - #18, staklo, zica, mylar, uv dub.

Smotah jos par komada za svaki slucaj. Od petka do nedelje sam na vodi, da se nadju.

Ove takodje. Isti materijali, druge farbe.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Svaka cast. Nisam jos uppisao mrenu na muvu al znam da je opasan borac. Opisi malo kako si je ulovio

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Prvo mi je bilo cudno kad sam ih u proslu nedelju uocio u meandru reke koji su do skoro nastanjivali sarani, bandari, klenovi, po koja pastrmka, sitna bela riba kao i stuke. Mala digresija u startu - na ovom sam mestu u poslednjih dva meseca imao pet stuka na stapu (mali streamer-i) ali su mi sve do jedne pregrizle tipete (14-16) jer su se pojavljivale u trenucima lova na klenove, bandare i pastrmke a ja sam bio lenj da promenim predvez vec sam uzivao u kratkoj borbi dok nisu pobegle i nisam brinuo previse. Ergo, mrene su u jatima zauzele teren i rovare po peskovitom/muljevitom dnu u potrazi za larvama ili crvicima verovatno. Na ovom delu je moguce samo pecanje sa obale, a ulazak u vodu i onako nema smisla jer svaki korak dize oblake mulja a zatim sledi - hvala, do vidjenja. Borba je bila vrlo mlaka, najslabija sa najvecom ribom sto ja tumacim tako da su ribe izmorene od mresta i nisu bile zainteresovane za fight sa napaljenim musicarem! Ista situacija kao prosle godine kad sam u julu po najvecoj vrucini ulovio par mrena na mali vobler i gumice sa jig glavama 1 - 2 gr.??!! Nikakva borba, kao natopljenu krpu da vucem. Uspevao sam da im pridjem na dve duzine stapa i predveza i nista ih nije tangiralo mnogo. Pad kanapa na vodu i buckanje nimfi kao i podizanje istih nisu ni primecivale. Kad nimfa padne medju njih krenu ka njoj ali se predomisle i nastave da rovare po blatu. Kad ih nesto isprepada ili se lagano sve odjednom premeste u drugi deo meandra ili preplaseno razbeze da bi se nakon desetak minuta ponovo vratile. Namenjao sam se nimfi kao manijak dok nisam okacio ove najmanje i najlakse, sto me zacudilo jer su prilicno neupadljive. Nimfa padne medju njih, jedna od riba se izdvoji i usisa je, malo vuce, dva tri mlaka pokusaja bega i vec se preda. Ni jedna nije otisla na cekrk i kocnicu, sve su dovucene do obale u tri, cetiri poteza kanapom.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Vjerojatno se radi o manjim mranam šiljkama u plitkoj vodi bez puno podvodnih strujanja vode...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Silvio, najveca 50cm....to je lepa riba

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Cekirao sam par stranih foruma i Germani npr. 'vataju mrene ovakvim nimfama. Bitno da je cupava a u zavisnosti od vode - brzina, dubina, otezavaju ih ili ne.

Udice #12 2XL i 8 3XL, mesingani ekseri za ramove zlatni u mojoj reziji iskrivljeni sa tungs 3,8 mm. glavom i olovo zarezano (tu sam nesto budzio ali je ispalo skroz ok), dubbing: dabar/antron prva varijanta, zec/lisica mix druga varijanta i zeleni zec/antron mix treca. Dubb umotan split thread tehnikom.

Ekser sa zlatnim tungstenom.

Vrh Dno