Narucivao sam nekoliko puta direktno kod Kineza, Aliexpress naravno i svaki put je tungsten u dlaku bio isti. 25 komada puta 10 farbi pa sve to puta nekoliko velicina. Apsolutno identicni ni deseti deo milimetra odstupanja. Hanak, kroz svaku trecu propadne ista udica skroz.
Naravno da je sve Kina jer ona proizvodi 85% wolframa a sve ostale zemlje zajedno 15%, geografija cetvrti osnovne. Ali, neko dodje, Hanak npr. i kaze: "Daj brate dva'es' lopata ovih, petn'es' ovih..." i tako redom. A ja kad narucim manju kolicinu dasa sedne i izabere najbolje jer dobro zna da je on n-ti prodavac na netu i ako zasere bye, bye nikad vise.
Istina kudim, ali socijalisticko/komunisticki mentalitet kog te zemlje treceg sveta u sred EU nece jos decenijama da se oslobode. Pa valjda je red da, ako vec nece da plate Kineza da im izabere kvalitet, oni sami to urade. Platili smo jeftino - izabrali sta vredi i prodajemo dalje cistog obraza a falsh tungsten prodajemo kao bulk pa ko hoce da se jebava i meri koja udica gde pase, samo napred. Zaradili smo mozda malo manje ali smo ostali posteni partneri u razmeni dobara za novac. Ovako, gospodo, ja vise nikad, ali nikad. Jel' da? Cekam utorak da nategnem Stefana (AOS) i kazem mu da otvori te Hanak kesice i proveri sta prodaje. I njemu koji je k.... do sada je valjao vrhunsku robu. Od skoro drzi Hanak, valjda jer je najjeftiniji ali pored Fulling Mill, Partridge, TMC, Ahrex udica i Hareline, Flymen, FutureFly tungstena nemaju sta da traze.
Jedino sto moze da bude olaksavajuca okolnost za optuzenog je mogucnost da su tungsten radili prema svojim jig udicama jer vidim da imaju tri razlicita modela. To cu proveriti i update-ovati thread.
Inace tungsten sam uzeo jer mi se dopao izgled i na kraju to sasvim solidno izgleda ali zato moram bespotrebno da se zajebavam tri puta duze. Kesica od 20 komada € 5,90.