Razne nimfe

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Mozda ste me pogresno razumeli... nisam ja rekao da je kineski tungsten los, i ja ga koristim. Kolega kudi Hanak i kaze da je djubre istocnog bloka a u stvari je djubre iz Kine. Ne zato sto u Kini nema dobrog tungstena, nego sto oni kupuju najjeftiniji zbog sto vece zarade... Nije taj tungsten proizvoden u Ceskoj 100%.  A i prilikom kupovine treba obratiti malo paznju na opis samog proizvoda, znaju da stave sliku jednog a opisu nesto sasvim drugo.

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Narucivao sam nekoliko puta direktno kod Kineza, Aliexpress naravno i svaki put je tungsten u dlaku bio isti. 25 komada puta 10 farbi pa sve to puta nekoliko velicina. Apsolutno identicni ni deseti deo milimetra odstupanja. Hanak, kroz svaku trecu propadne ista udica skroz.

Naravno da je sve Kina jer ona proizvodi 85% wolframa a sve ostale zemlje zajedno 15%, geografija cetvrti osnovne. Ali, neko dodje, Hanak npr. i kaze: "Daj brate dva'es' lopata ovih, petn'es' ovih..." i tako redom. A ja kad narucim manju kolicinu dasa sedne i izabere najbolje jer dobro zna da je on n-ti prodavac na netu i ako zasere bye, bye nikad vise.

Istina kudim, ali socijalisticko/komunisticki mentalitet kog te zemlje treceg sveta u sred EU nece jos decenijama da se oslobode. Pa valjda je red da, ako vec nece da plate Kineza da im izabere kvalitet, oni sami to urade. Platili smo jeftino - izabrali sta vredi i prodajemo dalje cistog obraza a falsh tungsten prodajemo kao bulk pa ko hoce da se jebava i meri koja udica gde pase, samo napred. Zaradili smo mozda malo manje ali smo ostali posteni partneri u razmeni dobara za novac. Ovako, gospodo, ja vise nikad, ali nikad. Jel' da? Cekam utorak da nategnem Stefana (AOS) i kazem mu da otvori te Hanak kesice i proveri sta prodaje. I njemu koji je k.... do sada je valjao vrhunsku robu. Od skoro drzi Hanak, valjda jer je najjeftiniji ali pored Fulling Mill, Partridge, TMC, Ahrex udica i Hareline, Flymen, FutureFly tungstena nemaju sta da traze.

Jedino sto moze da bude olaksavajuca okolnost za optuzenog je mogucnost da su tungsten radili prema svojim jig udicama jer vidim da imaju tri razlicita modela. To cu proveriti i update-ovati thread.

Inace tungsten sam uzeo jer mi se dopao izgled i na kraju to sasvim solidno izgleda ali zato moram bespotrebno da se zajebavam tri puta duze. Kesica od 20 komada  € 5,90.

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
A propo Knapek-a, par primera. Prosla sezona, nove nimfe prvi susret sa vodom i kamenom, nigde zakacene, ni jedna nije imala ribu, samo su skakutale po dnu. Izvadim posle desetak bacanja i imam sta da vidim, izlomile se 'ladno. Dva pecanja za redom isti shit. Nisam mogao da verujem! Zamisljam kako dobijam ribu zivota i odlomi mi se udica. Pa platio bih najcrnje mudzahedine da im lansiraju firmu u stratosferu! Sve sam nimfe istog dana razmontirao, tungsten sacuvao a udice sa gnusanjem pobacao. Knapek? Never again!

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
haahah pa sto odmah ne kazes istinu, nego pljujes po Cesima....
Znaci tungsten si kupio na AOS-u, a ne kod njih. Meni nista vise ne treba,sve mi je jasno  :'(
Za skoro 30 centi po komadu trebali su da ti posalju tungsten bez rupa...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ova bela udica mi ne lici na knapek.... Oni imaju crne udice.... Mozda gresim.... Al tesko.
Problem kod knapeka je bio predug i pretanak ubodni deo udice. Lako se lomi i krivi... Nista vise

A to sto bi im poslao mudzahedine podrzavam... Ovo koja god da je udica krs je.
Ja sam imao slican problem sa imitacijama climax udica.... Samo mi okce ostane na tipetu.... Sve ostalo cao. Od tad pazim sta kupujem. Koristim i kineze.... Al prvo testiram...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Prijatelj koji drzi all around ribolovacku radnju mi je dao pre cetiri godine te udice. Plasticna kutija sa Knapek logom kao ove. Tad sam se prvi put i sreo sa firmom.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Neo je napisao(la):
Prijatelj koji drzi all around ribolovacku radnju mi je dao pre cetiri godine te udice. Plasticna kutija sa Knapek logom kao ove. Tad sam se prvi put i sreo sa firmom.

To je to.... Samo kod one slomljene je boja pogresna....

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ona prva nije Knapek... Druga (ostalo samo okce i tungsten) jeste. Inače Knapek je bio najbolji kad se pojavio, sad je izbor mnogo bolji... Btw neki njihovi modeli su fantastični po obliku , ubadanju i držanju ribe. Nažalost ima dosta škarta pa je poneki komad iz pakovanja uvek za bacanje. Nobody is perfect...

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Jos jedan slucaj od prosle godine. Nimfa, zabacim i ne bucne u vodu, pogledam i nasmejem se.  Koja udica? Hmm...

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Smotao sam par nimfi i dao im ime Fat Man po A-bombi bacenoj na Nagasaki. Izgled me direktno asocirao.

Kopao sam malocas po materijalima i nadjem tungsten lace. Okrugla guma natopljena tungstenovim prahom. Taman da jos otezam malu nimfu za jedan dublji pool koji sam juce otkrio. Videcemo, videcemo...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Svidja mi se nimfa opasno.... Licno bih smanjio hot spot, al to je stvar ukusa nista vise.
Reci mi koliko je taj tungsten lace tezak... Savitljiv, mek.....
Ako mozes opisi ga

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Jeste, slazem se. Udica je kratka zdepasta i na kraju sam navijao konac dok nisam popunio prostor i ispalo je sire nego sto sam hteo. Tungsten lace rebarca, izmedju njih zelena zica a pustio sam da se i osnovni konac vidi, nista spektakularno. Zalio sam lakom i ispekao.

Seo sam da vezujem bez ikakve ideje sta cu da radim i pustio sam da me materijal po kome sam rovario inspirise. Potpuno sam zaboravio da uopste imam tu tungsten gumu. Promer je ca. 0.30-0.35 odokativnom metodom mereno. Uporedio sam sa 0.50 mono i tanja je. Nemam nonius u blizini da bih mogao tacno da kazem. Na kesici takodje nema dimenzije. To je bukvalno okrugla mekana guma sjedinjena nekim hemijskim ili termickim procesom sa tungsten prahom i kad je namotas oko udice i ponovo pustis ona se odmah ispravi, ne krivi se i nema memoriju. Dobra stvar je sto ako je pazljivo nategnes istanji se i ostane takva pa mozes da umotavas njome i manje udice. Sjajne karakteristike. Dodatno oteza nimfu koja ima tungsten glavu i eventualno malo olovne zice pod njom i u kragni. Mala udica tako solidno dobije na tezini a nije pretovarena materijalom i ne treba joj velika "glavudza". lako se sece makazama. Prvi put sam juce nesto radio s njom i zaista mi se dopala. Hareline ih ima u programu takodje. Posto si u epicentru zbivanja, cekiraj nekog kralja tungstena, sigurno ces moci da pronadjes povoljno jedno kilometar, dva.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ja imam tungsten zicu... Al to je zesca jebada raditi sa njom.... Zilava, bas teska za rad....
Ovo kako opisujes deluje bolje. Probacu da je nadjem [emoji3][emoji3]

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
S ovim se lakse radi nego sa D-rib-om. Uhvatis koncem, nategnes i istanjis, uvijes kako hoces i gotovo.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ekstra. Moracu je naci [emoji3]

Vrh Dno