@easyrider_ bez brige,, ne vidim ovo kao provikaciju....
Army fish je zajebana riba u smislu opreznosti. Bukvalno bezi od predveza u vazduhu... Treba muva nezno da padne blizu nje da je vidi... Ili bolje negde gde ce riba da naleti na nju. Desava se cesto da cdc muva, padne kao pahulja blizu ribe i riba pobegne kao kamen da sam bacio... Pecam na mirnim vodama....
Konkretno ovog dana video sam da se grupisu i da na pola vode presijavaju... Predpostavio sam da jedu nesto na pola vode... Imao sam suvu.... Ignorisali su je iako su se sporadicno podizali.... Potopio sam suvu i prvo propadanje kanap je krenuo od mene...
To mi je znak... Jede u propadanju... Idem na repeat... Uvek, gde god da lovim, prva riba mi je obicno indikator kako da lovim ostale... Iskopiram mesto, prezentaciju... I lovim. Kad uspore udarci ili stanu... Menjam dok ne ubodem...
Potapanje suve muve to govori koliko me briga bilo sta mi je na tipetu... Samo sam zeleo nesto da im spustim.... Da su odbili onda bih stavio nesto drugo... Prvo ispostujem prezentaciju.
Druga stvar je bila spora kontra ali sigurna... Podizem stap ali ne ko sivonja....
Kako je dan odmicao, primetio sam da ribe u grupi radije jedu od samaca.... Sto ima smisla... U grupi je konkurencija za hranom..
Posle podne midzevi su krenuli u masovno rojenje. Ribe su ucestalo uzimale na povrsini.
Lovio sam na raznd suve... Ni jedna nije bila ciljana imitacija midza... Ali ju je riba ocigledno tako videla. (postoje midge clusters, grupnjaci midzeva kad se bukvalno povezu i tako plutaju.... Riba ih i takve jede, zbog toga verujem da mi je krupnija muva radila.
Problem je bio pogoditi putanju ribe.... Jer ako bacim ispred nje ali malo sam duzi... Naletece na tipet i nece uzeti. Moram da budem tacno u liniji ili malo kraci...
Sad, konkretno za pastrmku kod nimfarenja krecem prvo sa dead driftom, na kraju drifta ustopam aistem da nimfa krene u izdizanje.... Ako gadja vise na dead drift.... Znam sta mi je ciniti... Ako udara na izdizanje onda tokom jednog zabacaja izdizem muvu vise puta da bih forsirao ponasanje muve koje riba zeli.....
Nadam ae da ti je ovo od pomoci?
Ps: drugari nisu lovili izmedju ostalog sto nisu skapirali da treba da traze ribe u grupi... A ne ove na samoj povrsini koje su zajebane.
Ja sam provalio slucajno jednu tamnu mrlju... Povremen bljesak mi je bio znak da je mrlja u stvari jato riba.... Zabacio sam medju njih... Suva nije htela... Potopljena suva je proradila.... Dalje sam opisao....