Ribnica je moja prva ljubav ! Sva mnogobrojna rodbina mi je u KV-u i okolnim selima i naseljima. Svako leto sam se kupao u improvizovanim vircicima i pecao na sistemza sistavca i larvu ispod kamena. Tada se nije gledala dozvoljena mera ,pa sam na udicu #22 ''cistio'' sve,od govedaraca do klencica od 10 cm

Pune kese, to je bio trening mog tece takmicara i njegovog mladjeg sina,obojica su bili ''keder majstori''.
Retko lepa recica sa dostupnim izvorima pitke vode. Ma rekao sam sebi da prvim odlaskom u KV idem da musicarim UL priborom na Ribnicu.
U okolini Jagodine,pre vise od dve decenije na obliznjoj reci Lugomir (velicine Ribnice),je voda s'proleca odnela svu pastrmku iz ribnjaka u reku. Nisu bile potrebne zavese,pojavom ''majske bube''(svitca),svako je na pec imao po 20-tak pastrmki 0d 15-20 cm. Reka se regulisala a pastrmka uklopila u ovu ciprinidnu recicu i halapljivo napadala bubice bez otezanja. Ja sam kasno saznao i stigao sam da ulovim jednu od 15-ak cm :yeswink:
P.S. Reka Belica kroz JA spremna za ribolov,voda sijera. Samo par dana da se riba povrati od soka i krecem krupnim foam imitacijama.

Za 20 dana neostade ni jedna pastrmka u Lugomiru.Kad se proculo za njih,nije mesta bilo da se zabaci . Sve je odneseno od strane npr. gen. direktora PTT-a do klinaca od 10-ak god. Taman posla da se vrati riba. :'(
Vidimo se kolege ubrzo u KV-u ako Bog da. Pa ili na Ibru oko mosta ,Studenici ili Lopatnici