Dođite na revire save dolinke....zaželit če te se pecanja u ribnjaku sa 20riba u 1m kvadratnom koja skače na namotanu srebrbu foliju od cokolade na udici. Zrak čist, alpski, voda ledenaaaa, jaka i vodostaj varira. Divlja reka, a reviri to je samo slovo na papiru. Ribe ima ali ne na kile, mora se ju pronači, a to je teško zbog samog terena i brzine vode. Tu treba čitanje vode i kilometarska pešačenja što po vodi što po obrasloj obali. Tu teče znoj! Evo par dana je kako sam zadnji put bio na toj vodi i tek danas me malo popušta upala mišiča.
Ako odete na savu bohinjku, i njene revire treba če vam sav vaš trud i znanje. Na trofejnom delu nečete zabaciti i izvaditi ribu od 10kg, nego - ako ju uhvatite svaka vam čast! Dođite i vidite - samo morate biti spremni na sve ili ništa i potrošiti 80eura za dnevnu. Ako ste majstor i potrefite pravi dan imat če te "The Fish", ali boraniju u svakom slučaju ;-) U Bohinjki ima ribe, i nije tako teška kao dolinka, ali nikako nije ribnjak. Revir nije isto što i ribnjak - barem ovde na gorenjskoj.
Iskreno želim što više revira u srbiji što toplovodnih što salmonidnih. Ove godine sam išao na neke šljuknare "bogate" ribom, nitko ništa ozbiljno nije uhvatio. Obala obrasla trska.....ne možeš mahati, a nema ni jednog čamca. Tu sam izvodio neke čudne zabacaje sve u 16 da bi plasirao malu crvenu larvicu komarca i piknuo sam neke crvenperkice (max 300gr), strimera nisam mogao nikako zavitlati. E kada bi se to sredilo, lepo poribilo, i čuvalo Belocrkvanska jezera bi procvetala. Jedno jezero bi komotno namenili za Bassa - to bi bilo fenomenalno. Čak su slovenci hteli da kupe jedno jezero ali ovi ne daju, kao srediti če oni sami. Eto sređuju jezera več godinama pa ništa, sve gore i gore. Ni ne trebate dozvolu tamo. No, evo sada su neki pomaci i od sledeče godine če vam trebati dozvola u Beloj Crkvi, a za reku Neru samo pogranična dozvola ako idete dalje od naselja.