Reviri, ribnjaci ili divlje vode

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Uvek je lepo videti i cuti konstruktivan razgovor dva musicara :)

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
Ma dobro revir je ok al ima toliko ribe da skoro sveki zabacaj=riba,gde je tu car pecanja?!!ja sam pre za neku divlju reku gde pretabas kilometre,pokusavas da nadmudris koju pastrmku,dises svez vazduh,odmaras...ipak je revir nesto neprirodno i nije normalno...
Naravno nezelim nikoda da uvredim ovo je moje misljenje!!!
gde ste videli takvu reku i kome je pecanje samo izlazak na vodu da uhvati ribu...stvarno nemam reci!pa napravi ribnjak pod terasom napuni ribom sedni u stolicu i vataj do mile volje!pecanje je i kad ne uvatis nista i kad zamrsis najlon,i kad slomis stap i uvatis kapitalca i upadnes i okupas se...

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Simone ne pricaj gluposti, kad nikad u zivotu nisi video nijedan revir, ni tamo ne cvetaju ruze! Ima li sta gore nego kad gledas pedeset riba koje leze, ti forsiras muve, ona se digne na nju i taman da je proguta krene se i ode!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ima li sta gore nego kad gledas pedeset riba koje leze, ti forsiras muve, ona se digne na nju i taman da je proguta krene se i ode!
Ima prijatelju. Kada dodjes na reku, a ona mrtva! Nema nista. Mrtvo! Kada ih vidis bar ima adrenalia. Mozes da sednes na obalu, zapais pljugu da se smiris. U mom slucaju varis od muke! Sto vise vreme prolazi sve vise me privlace reviri. Predrasude koje sam imao, polako nestaju!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dok se ne normalizuje Toplica. A nece jos. Pera izvukao 1 kg klencica, juce!!!???!!!???

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
A kada ce. Verovatno NIKAD! Kada zavrse hidrocetrau, mozemo da se oprostimo od nje! Septembar, ah ovogodisji prokleti septembar me je naterao da razmisljam o revirima! Koliko god da sam ljubitelj divljih voda, zelja da posetim revire nikada mi nije bila jaca u zivotu!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Dođite na revire save dolinke....zaželit če te se pecanja u ribnjaku sa 20riba u 1m kvadratnom koja skače na namotanu srebrbu foliju od cokolade na udici. Zrak čist, alpski, voda ledenaaaa, jaka i vodostaj varira. Divlja reka, a reviri to je samo slovo na papiru. Ribe ima ali ne na kile, mora se ju pronači, a to je teško zbog samog terena i brzine vode. Tu treba čitanje vode i kilometarska pešačenja što po vodi što po obrasloj obali. Tu teče znoj! Evo par dana je kako sam zadnji put bio na toj vodi i tek danas me malo popušta upala mišiča.
Ako odete na savu bohinjku, i njene revire treba če vam sav vaš trud i znanje. Na trofejnom delu nečete zabaciti i izvaditi ribu od 10kg, nego - ako ju uhvatite svaka vam čast! Dođite i vidite - samo morate biti spremni na sve ili ništa i potrošiti 80eura za dnevnu. Ako ste majstor i potrefite pravi dan imat če te "The Fish", ali boraniju u svakom slučaju ;-) U Bohinjki ima ribe, i nije tako teška kao dolinka, ali nikako nije ribnjak. Revir nije isto što i ribnjak - barem ovde na gorenjskoj.
Iskreno želim što više revira u srbiji što toplovodnih što salmonidnih. Ove godine sam išao na neke šljuknare "bogate" ribom, nitko ništa ozbiljno nije uhvatio. Obala obrasla trska.....ne možeš mahati, a nema ni jednog čamca. Tu sam izvodio neke čudne zabacaje sve u 16 da bi plasirao malu crvenu larvicu komarca i piknuo sam neke crvenperkice (max 300gr), strimera nisam mogao nikako zavitlati. E kada bi se to sredilo, lepo poribilo, i čuvalo Belocrkvanska jezera bi procvetala. Jedno jezero bi komotno namenili za Bassa - to bi bilo fenomenalno. Čak su slovenci hteli da kupe jedno jezero ali ovi ne daju, kao srediti če oni sami. Eto sređuju jezera več godinama pa ništa, sve gore i gore. Ni ne trebate dozvolu tamo. No, evo sada su neki pomaci i od sledeče godine če vam trebati dozvola u Beloj Crkvi, a za reku Neru samo pogranična dozvola ako idete dalje od naselja.

icaf

Junior member
Učlanjen(a)
27.02.2006.
Broj reagovanja
0
Lucky u pravu si sto se tice ovog prokletog septembra, usustini meni je cela godina bila katastrofa tako da sam i ja u debelom razmisljanju da se zaputim na ribnik, pa i ako ih ne pecamo bar ce da se nagledamo riba.
ako i sledeca godina bude kao ova preselicu se u Bosnu.

gasa

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2006.
Broj reagovanja
0
Jel zna neko do kada je zabranjeno musicarenje na Moravici?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zabranjeno je do 1.III 2007., a to je u Srbiji vec sledeci pastrmski dan. Dakle, zabrana je istekla, samo se ceka da prodje lovostaj. Recica je puna krupne potocne pastrmke i moglo bi da bude interesantno na dan otvaranja revira. Ako naidjemo na razumevanje kod "funkcionera", mozda Musicarska sekcija USR Nisava- Nis, organizuje neku zajebanciju, kao takmicenje ili otvaranje i slicno.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Ovo je dobra tema, i čudi me da je od 2006 "u naftalinu".

Nije svaki revir nije isti. Nije isti revir u koji je puštena tona blesave ribnjačke kalife i revir u kome je autohtona riba sačuvana od najrazličitijih vrsta mesara.
Mi, mlađi ribolovci, često od starijih slušamo priče tipa "Eeee, kako je ovde nekad bilo, koliko je bilo ribe, jedne godine..."

Normalno, krivo nam je što nismo malo "starijeg datuma proizvodnje" i što nismo videli i doživeli sve to.
Jedna opcija je da izmislimo i proizvedemo vremeplov, a druga,realna, da platimo koji evro i odemo na neki od revira. Da ne bude zabune, od mojih 12 godina ribarenja, 99 % vremena sam proveo na divljim vodama, ali mi je dojadilo da pecam u mrtvim rekama, da dok lovim čujem dinamite ili da po plićacima nalazim mrtve ribe.
Uostalom,divlja voda samo kod nas znači pusta voda.
Nije normalno da ribe nema, normalno je da je ima.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
MM,tako to biva gledano iz svih uglova.
Takvo je vreme pa nismo ni mi daleko od toga kada cemo buducim narastajima i mi  veliti koliko je riba bilo u nase vreme,SVE MI NA TO LICI...  :( :( :( :( :( :( :(

Vrh Dno