REVIRI U SRBIJI

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma radi se o tome da su svi na vlasti svesni da je nemoguce objasniti narodu prednosti nuklearke ni za 100 godina. I mislim da je to u Rusiju otislo iz zahvalnosti za ovo sto se sad desava. Podrska Rusije rezoluciji 1244. Nije bas da nije u interesu ove zemlje samo je stvar procene sta je zapravo nas interes.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ako je kod japanaca nuklearka otisla u tri lepe, ne verujem da kod nas ne bi doslo do istog scenarija samo jos ranije

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ma daj ne zezaj oholi  :doh: gde kod nas da se to desi  :D
mi smo bre poznati kao veoma revnosni i precizni i mislim da nema sanse da ne pukne ta elektrana kao petarda i to za vrlo kratko vreme ...zato se i ne pravi kod nas  :)

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
ljudi nemos to bez kabla  :hammer: pa kad bi je napravili i kad bi pukla,bili bi prvi narod koji je kompletno odleteo na mars :lol:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
oholi je napisao(la):
ako je kod japanaca nuklearka otisla u tri lepe, ne verujem da kod nas ne bi doslo do istog scenarija samo jos ranije

Kod Japanca nije u pitanju ljudski faktor prema tome valjalo bi da razmislis pre nego sto izneses ovakve nebuloze.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
milan_mj je napisao(la):
Meni se nije jednom desilo da dodjem na Drinu i predjem 170 km u jednom pravcu a da ne mogu da pecam jer je voda velika...  Nisi ti mene razumeo ja NE odobravam HE, i nisi u pravu da su prevazidjene i da su kratkog daha, a ako neko malo dublje razmisli one nisu tako lose, neznam da li je neko cuo za zelene kilovate, za kjoto protokol, zaustavljanje emisije co2 koji je najveci neprijatelj prirodi, za ekoloske brane sa ribljim stazama...Drinu bi trebali da branimo zivorima ako neko planitra da je jos pregradjuje jer kako rece Vanja Grbic:"Ovo ima ovde pa tek za 1000 km"  u tu kategoriju spada i Veliki rzav...  Ja sam cuo da je drina salmonidna voda zahvaljujuci brani u Peruccu?!  Mene vise brine to sto nisam otisao na drinu da pecam a da nisam video lokalne ribolovce kako pecaju ca tirolsko drvce i vaser kuglu iako je to zabranjeno i sto celo leto nisam video ribocuvare...

Moram da te citiram i da ti na ovo sve odgovorim da nisi u pravu,HE nisu uopšte ekološke,one mjenjaju postojeće stanje i samim time utiču na promjene,kao što rekoh flore i faune,a i na život ljudi koji žive uz akumulacije.
Niko ne spominjie otrovne materije koje se godinama lageruju na dnu korita,zato se i ne čiste jer kada bi se to podigli pobili bi sav živi svjet u vodi i dokle bi ta "masa" stigla!

Kratkog daha nego šta su od par decenija postojanja posle toga uz ogromne investicije može samo protočna da bude,a pregrađivanje i ostale zavrzlame na Drini zbog kog  profita?I ko bi od njega imao korist?Građani?Jes' al' za malo!

Svi ti investitori silni imaju isti cilj,za svog kratkog života smaći sa te kamare što više,pa pucaj po Srbiji i ostalim banana državama neke glupe projekte!

A to da je HE Perućac zaslužna za postojanje Salamonoida je notorna budalaština,potpuno te razumem slušao si tu priču od nekih uglednih ljudi i naravno misliš ako oni to tvrde da je to istina!Smatraj da si u teškoj zabludi.

Riblje staze imaju jednu manu,jednosmjerni pravac!

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Moram da te citiram i da ti na ovo sve odgovorim da nisi u pravu,HE nisu uopšte ekološke,one mjenjaju postojeće stanje i samim time utiču na promjene,kao što rekoh flore i faune,a i na život ljudi koji žive uz akumulacije.
Niko ne spominjie otrovne materije koje se godinama lageruju na dnu korita,zato se i ne čiste jer kada bi se to podigli pobili bi sav živi svjet u vodi i dokle bi ta "masa" stigla!

Kratkog daha nego šta su od par decenija postojanja posle toga uz ogromne investicije može samo protočna da bude,a pregrađivanje i ostale zavrzlame na Drini zbog kog  profita?I ko bi od njega imao korist?Građani?Jes' al' za malo!

Svi ti investitori silni imaju isti cilj,za svog kratkog života smaći sa te kamare što više,pa pucaj po Srbiji i ostalim banana državama neke glupe projekte!

A to da je HE Perućac zaslužna za postojanje Salamonoida je notorna budalaština,potpuno te razumem slušao si tu priču od nekih uglednih ljudi i naravno misliš ako oni to tvrde da je to istina!Smatraj da si u teškoj zabludi.

Riblje staze imaju jednu manu,jednosmjerni pravac!
Ti si decko dijabola!

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
Vlado ti uvek kazes malo ali glupo  :D  :tbumb:
KOd JApanaca je za to kriv  zemljotres koji 90% objekata u Srbiji ne bi izdrzalo .
Sada malo o revirima , Rzav i Djetinja se i sada dobro cuvaju iako je ribolov sada zabranjen pre svega zbog mresta ,koji ce biti izgleda jedan od boljih sudeci po onome sto sam video ,tj kolicini bojista na koje smo nailazilitokom obilaska reka.
Ovo je novina ,jer dosada nijedan korisnik nije imao ribocuvare na ovim rekama u ovo doba godine ,izuzev Djetinje jednom prilikom , tako da se ozbiljnost korisnika u svojim namerama iz ovoga vidi najbolje .

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
milan_mj je napisao(la):
Ti si decko dijabola!

Ufff bre brate...da nisi malo preterao?Da nisi ti od onih sto sve znaju i na cije reci svi treba da potvrdo klimamo glavama?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja ne padam na prvokacije a ti možeš kod svojim mentora da ideš na brifing do mile volje neka ti oni objasne šta je za tebe najbolje  :tbumb:

Znači što više HE to više salamonoida  :hammerhead:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Sinoc nisam imao vremena da odgovorim i u zurbi sam napisao ono sto sam napisao izbog tog ti se izvinjavam...
Neznam gde sam napisao da su HE ekoloske, problem tih kako ih ti zoves"otrovnih materija" nije do HE, ne baca u reku HE otpad nego ljudi...

"Kratkog daha nego šta su od par decenija postojanja posle toga uz ogromne investicije može samo protočna da bude a pregrađivanje i
ostale zavrzlame na Drini zbog kog  profita?I ko bi od njega imao korist?Građani?Jes' al' za malo!" 
neznam sta si hteo ovim da kazes...
samo da znas da je brana na Peruccu izgradjena 1966 god...
  Prosle godine je radjen remont bas zato sto vise nece moci da proizvodi struju...
Decko HE uz odredjeno servisiranje moze da proizvodi struju dok god voda tece rekom...
  Ja sam rekao "Ja sam cuo da je drina salmonidna voda zahvaljujuci brani u Peruccu"
a ne "HE Perućac zaslužna za postojanje Salamonoida " kao sto si ti naveo...
  Trebao bi pre nego sto repliciras nesto da dobro procitas i razmislis sta je tu napisano pa  tek onda da odgovaras...
Neka neko ko se razume napise nesto o uticaju HE perucac na zivi svet u Drini, pozitivne i negativne strane, mislimda bi bilo interesantno...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Očigledno površno pristupaš informaciji,evo ti tema a ti pročitaj i vidi da li HE Perućac ima uticaj na životnu okolinu:

http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3416.0

Tema je revir a po meni akumulacije (vještačke) to ne mogu biti!

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ja povrsno pristupam informaciji, e sad si me nasmejao do suza...
Opet ti, navedi mi gde sam rekao da HE nema uticaj na zivotnu okolinu...

Vrh Dno