REVIRI U SRBIJI

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
u beogradu zivi 1/4 stanovnika srbije ali ne i 1/4 musicara . u prilog gocijevoj teoriji ide blizina nisa kao najveceg musicarskog grada kod nas a i brojke iz djoletovog posta  :) samo u sofiji ima vise musicara nego u srbiji ..
mada je glupo otvarati revir i racunati na bugarske musicare koji mozda nece doci da ga posete . 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ko je pominjao broj musicara i na koji nacin je moguce doci do tog podatka bilo u Beogradu ili Sofiji? Odakle tvrdnje da ih nema 1000 u Beogradu od 1.7 mil. stanovnika?
Prvo, daleko vise je musicara koji ne posecuju forume niti bilo kakve skupove. Masa musicara i ne peca u Srbiji vec u Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Postoji gomila ljudi koja se sticajem okolnosti doselila u BG iz Bosne i Hrvatske pa i dalje tamo pecaju. Koliko musicara ima u Srbiji? Ko ima taj podatak i ko moze da bude toliko hrabar da lupi neku cifru? Odakle podatak da je Nis najveci musicarski centar kod nas? Zadojio te mix?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ni u Nisu ne baratam brojkom. Poslednje sto mi je poznato a da se neko bavio brojkama jeste Vanja (Vania) koji dok je radio u Nisu imao u tefteru radi neke svoje statistike ubelezenih poprilican broj musicara iz Nisa (vise stotina). Pitacu ga jos jednom o kojoj se brojci radi mada je to sto je prikupljao jos od pre 10tak godina unazad.

Danas koliko ima u Nisu, pa vidjam na vodi samo par njih  :hammer: :hammer: :hammer:

Salim se malo ali stvarno neznam. Da budem skroman mozda bih 80-100 uspeo da nabrojim koje znam ovako ili onako.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Odakle podatak da je Nis najveci musicarski centar kod nas? Zadojio te mix?
ne znam ko je tebe zadojio ali ako se uzme u obzir da vecina musicara ne idu na forume a na forumima je prisutno najvise ljudi iz nisa i okoline logicno je da je u tom kraju naj zastupljenije musicarenje kod nas , ili su nislije elektronski naj pismeniji u srbiji.
nis ima takav geografski polozaj da je apsolutno nemoguce da ne bude prvi u ovoj prici sto se ne bi moglo reci za beograd osim ako ne smatras topcidersku reku za atraktivnu musicarsku destinaciju :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sta si ti sad izneo kao argument? Najvise ljudi iz Nisa je na forumima? Odakle ta cifra? Koliko iz clanova iz Nisa ima na forumima? I jos potvrdjujes da vecina musicara uopste ne posecuje forume pa izvlacis zakljucak da je logicno da ih ima najvise iz Nisa. Kakva je to logika majke ti? :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
postoji jedan konstantan broj ljudi koji posecuje musicarske forume . ocigledno je da je naj brojnija populacija sa juga srbije ...znaci stanovnici grada nisa sa gradovima koji gravitiraju ka tom velikom centru . i sta ti tu nije jasno? u tom delu srbije je naj razvijenije musicarenje kod nas i tu zive ljudi koji prednjace na tom polju u srbiji . jel sada razumes sta hocu da kazem? zato sam i rekao da bi revir na npr nisavi mozda bio pun pogodak obzirom na blizinu velikog grada sa dosta musicara i neposrednu blizinu nekoliko manjih gradova sa takodje razvijenom tradicijom u ovom sportu ...jeli sad dovoljno argumenata?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Cekaj bre, daj konkretno u brojkama i ne napamet. Prvo nije jug Srbije samo Nis a drugo hocu da kad pricamo o argumentima makar ponudimo neki. Ja nisam tvrdio da Nis nema najvise musicara ali ti jesi tvrdio da ima i zato bi valjalo da izneses konkretne brojke. A ne da proizvoljno odlucis da Nis ima najvise musicara i ucesnika u forumima. Opet ako podjes od osnove da najveci broj musicara nema pojma ni da postoje domaci forumi, to je tebi argument i dokaz da Nis ima najvise musicara. Daj bre...

Znas li koliko ljudi se okuplja u Galovici svakog petka a koliko u MSN svakog cetvrtka (valjda)?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
bojane cim se raspravljamo oko ovoga znaci da mislis da nisam u pravu .
nemam podatke na kojima insistiras ali takav sam utisak stekao . argument mi je da sam uspostavio komunikaciju sa neuporedivo vise musicara iz juznih nego iz severnih krajeva . razloga mogu da budu samo dva ...ili ih tamo ima vise ili su mnogo bolji ljudi . ja sam ipak vise sklon da poverujem da se radi o prvom razlogu

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Znas li koliko ljudi se okuplja u Galovici svakog petka a koliko u MSN svakog cetvrtka (valjda)?
ovo si dopisao dok sam kucao post ...
vec drugi put veceras mi podmeces mixmastera u diskusiju. ja ga nisam pomenuo i ne zelim da raspravljam o njemu

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sasats, mnogo toga je nelogicno ovde. Nelogicno je i to da Novi Sad verovatno ima vise musicara od Trstenika ali sta da radis. I naravno da mislim da nisi u pravu ali se ne usudjujem da merim broj jer je neproverivo. Zato treba biti oprezan u tvrdnjama. Imam i ja neku statistiku o broju musicara koji kupuju kod mene pa bih mogao mozda i blizu brojku iz Beograda da navedem ali ne radim mi to jer onda ostaje da samo meni verujete.

I MSN nisam uopste pomenuo u kontekstu mixmastera  vec u kontekstu broja ljudi iz Nisa. Ako gledas taj podatak onda Beograd definitivno ima vise musicara od Nisa jer se u sekciji okuplja veci broj. Jel to argument? Pa nije bre.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
meni logicnije zvuci da ima vise musicara tamo gde su "musicarske vode" nago ovde kod nas severnije gde su vode puno mirnije...evo recimo moj i drug i ja smo jedini musicari u krugu od 50km...ne smem da kazem za sabac da li ih ima,ali da ih ima vec bih video nekog za sve ove godine susreo .uglavnom su to plovkarosi i varalicari.nisam ni na cijoj strani ali logicnije mi zvuci da ih na jugu ima doooostaaaa vise nego recimo u bg i dalje...mozda ih ima u bg puno ali za mene ko ide u ribolov jednom mesecno nije ribolovac....zalim slucaj...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
meni logicnije zvuci da ima vise musicara tamo gde su "musicarske vode" nago ovde kod nas severnije gde su vode puno mirnije...evo recimo moj i drug i ja smo jedini musicari u krugu od 50km...ne smem da kazem za sabac da li ih ima,ali da ih ima vec bih video nekog za sve ove godine susreo .uglavnom su to plovkarosi i varalicari.nisam ni na cijoj strani ali logicnije mi zvuci da ih na jugu ima doooostaaaa vise nego recimo u bg i dalje...mozda ih ima u bg puno ali za mene ko ide u ribolov jednom mesecno nije ribolovac....zalim slucaj...

Ima u Sapcu musicara. A ako ih nisi video to samo znaci da na pogresnim mestima pecas jer ovi ubise protfisa :)

Odakle sad uvede merenje koliko ko cesto ide u ribolov i gde ima da se vidi lista ko ide koliko cesto u ribolov? I ti donosis neke "logicne" zakljucke? Slaba ti ta logika.

Vrh Dno