REVIRI U SRBIJI

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ta brana je u Svračkovu, 6,3 kilometra uzvodno od Ševelja.
Brana će biti visoka 68 metara a jezero dugačko devet kilometara.
  Znaci  potencijalno mesto za revir ce da bude 9 km + 6.3 km uzvodno od Sevelja......
Sad koji je to deo i i dal je pogodan za revir??????? 
Gledam na "GOOGLE MAPS" i mislim da ce ceo tok oko Dreznika gde je planiran revir da bude potopljen u narednih 4-5 godina..............

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Kad pricamo o revirima i znimljivijim rekama, ja se nekako uvek setim Gradca.... Ali ne gornjeg toka, nego srednjeg toka ispod manstira Celije......... Mislim da bi to mesto bilo pun pogodak, svi znamo kakva je reka Gradac, gornji tok je lep ali je relativno izgustiran....
Dobro bi bilo da ljudi koji drze Gradac srednji tok poribe  sa lipljanom i taj deo da bude bogat tom ribom a gornji tok da bude kao do sad bogat pastrmkom.....
  Da gornji tok zadrzi sadasnji sjaj a da se srednjem toku udahne novi zivot jer sigurno to zasluzuje...................

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Milane, i taj donji deo...ispod manastira,mostova pa sve do skoro samog Valjeva je revirski deo  :tbumb:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
PROTA71 je napisao(la):
Milane, i taj donji deo...ispod manastira,mostova pa sve do skoro samog Valjeva je revirski deo  :tbumb:

I prepun je ribe,u to se Prota uverio,zar ne? :smoke:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
tommylee je napisao(la):
Čika Pero kad ću ja da se uvjerim  ::)

Čim počne sezona,nego mala je sličica pa se ne vidi ,ali ta slika ima isceliteljsku moć,samo se dobro zagledaš u nju i nema glava da te boli  :whistle:.
Inače već sam rekao svim zainteresovanim da stojim na raspolaganju za gajdovanje po reci (normalno uz pravičnu nadoknadu u vidu raznih buba i njihovih starijih rođaka :smoke:)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Javi nam ako bude kakvih promjena u pravilniku i režimu rada na Gradcu.Vidim da su Đetinja i Rzav izmjenili pravilnik.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ja cu da ti kazem da jedino na Gradcu vredi dnevna dozvola 1500 din.....
Sve ostalo je krajnje neozbiljno, 2 godine nije revir pa 1 godinu je revir pa opet nije revir pa opet jeste.....
Ne moze dobar revir da bude sad ja i ti resimo da napravimo revir i pocnemo da naplacujemo dozvolu.......
Revir je veliko ulaganje prvih nekoliko godina pa tek onda da se ocekuje neka dobit......
Zato sto ljudi pucaju odma da zarade pare zato svaki propadne brzo, umesto da cuvaju reku npr 3 godine da se ribe namnoze i porastu pa da onda puste revir u promet, da se ljudi vracaju kuci puni lepih utisaka i rado da se vracaju i sa apetitom plate dozvolu i svi budu na dobitku........ ovde se radi obrnuto pusta se revir u ovom slucaju Djetinja na kojoj je lovio kako je ko hteo poslednje 2-3 godine, sada su angazovani cuvari i odma to je revir i odma 1500 dinara dozvola.....
  Sta se postize prve godine revir ce biti posecen i korisnici voda ce biti zadovoljni profitom, ljudi ce loviti po par riba u meri ali to nece biti dovaoljno da privuce te ljude da se opet vrate, e tako nasi "reviri" propadaju.... Tu je provereni Gradac, a o rekama Bosne i Crne Gore necu ni da pisem. ljudi nece da eksperimentisu hoce da love dosta riba kada odvoje vreme za ribolov........ Tako se ljudi trajno odbijaju od nasih potencijalno musicarskih revira.......
  Nemoj neko pogresno da protumaci moj text, ja podrzavam sve ljude koji pokusvaju da se bave ovim izuzetno teskim poslom u Srbiji.......
Ovo je moje licno vidjenje situacije na terenu.............

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Da u pravu si.Ja ću u ovoj 2012 da se baziram na vode BIH.Da vidim nove destinacije i da se okušam na drugim vodama pod drugim okolnostima.A Gradac ostaje (po)meni N01. destinacija u Srbiji!
Drinu ne računam ona je za sebe priča nije revir.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
milan_mj je napisao(la):
Nisam upucen koji je to sporan rezim na Gradcu tj na srednjem toku gradca? Ako uopste postoji.....?
Na celom Gradcu vazi isti rezim, ako izuzmemo mali deo reke u samom gradu.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
milan_mj je napisao(la):
Ja cu da ti kazem da jedino na Gradcu vredi dnevna dozvola 1500 din.....
Sve ostalo je krajnje neozbiljno, 2 godine nije revir pa 1 godinu je revir pa opet nije revir pa opet jeste.....
Ne moze dobar revir da bude sad ja i ti resimo da napravimo revir i pocnemo da naplacujemo dozvolu.......
Revir je veliko ulaganje prvih nekoliko godina pa tek onda da se ocekuje neka dobit......
Zato sto ljudi pucaju odma da zarade pare zato svaki propadne brzo, umesto da cuvaju reku npr 3 godine da se ribe namnoze i porastu pa da onda puste revir u promet, da se ljudi vracaju kuci puni lepih utisaka i rado da se vracaju i sa apetitom plate dozvolu i svi budu na dobitku........ ovde se radi obrnuto pusta se revir u ovom slucaju Djetinja na kojoj je lovio kako je ko hteo poslednje 2-3 godine, sada su angazovani cuvari i odma to je revir i odma 1500 dinara dozvola.....
  Sta se postize prve godine revir ce biti posecen i korisnici voda ce biti zadovoljni profitom, ljudi ce loviti po par riba u meri ali to nece biti dovaoljno da privuce te ljude da se opet vrate, e tako nasi "reviri" propadaju.... Tu je provereni Gradac, a o rekama Bosne i Crne Gore necu ni da pisem. ljudi nece da eksperimentisu hoce da love dosta riba kada odvoje vreme za ribolov........ Tako se ljudi trajno odbijaju od nasih potencijalno musicarskih revira.......
  Nemoj neko pogresno da protumaci moj text, ja podrzavam sve ljude koji pokusvaju da se bave ovim izuzetno teskim poslom u Srbiji.......
Ovo je moje licno vidjenje situacije na terenu.............

Lepa reka, lep potencijal vodotoka. nekad leeeeepe i krupne ribe...nema razloga da toga ne bude opet, treba samo ljudima pustiti da rade ..
E sad kakvi će biti rezultati mislim da je vrlo rano u ovom momentu..januaru 2012.godine!!Zar ne??Gradac je uspešan projekat, zašto to nebi bila i Đetinja  :tbumb:

Vrh Dno