Ribnik

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Svaka cast momci... Milane doooobar lipac....

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jbg ja bio 15.04. i ne govorim bez veze.Bio je čak i neki sivi seđž.Par jednodnevki i još par nekih muva.Mene je zezao vjetar pa nisam mogao da skontam šta je na vodi aktuelno od muva.Jer je vjetar nabacivao kopnene insekte.Imao sam par podizanja na jednu suvu ali sam je ubrzo otkinuo.
Moj problem je bio što ja nisma planirao ići na Ribnik a opet sam završio tamo,problem je što ne ponesoh kutije sa manjim muvama :(
Samo jednog fazna sam imao,totoalno nespreman...
Ja kada sam bio lipljeni su sve u šesnaset bili u ljubavnom zanosu ali kako je rekao i Jan nije svaki dio Ribnika isti!
Negdje jede jednu muvu negdje drugu.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Hvala Oholi, grban pravi.
Tommy mi smo skroz uzvodno išli, dakle skroz do brane kapitalnog dijela, i super smo prošli. Nimfe 14-16. 

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Jbg ja bio 15.04. i ne govorim bez veze.Bio je čak i neki sivi seđž.Par jednodnevki i još par nekih muva.Mene je zezao vjetar pa nisam mogao da skontam šta je na vodi aktuelno od muva.Jer je vjetar nabacivao kopnene insekte.Imao sam par podizanja na jednu suvu ali sam je ubrzo otkinuo.
Moj problem je bio što ja nisma planirao ići na Ribnik a opet sam završio tamo,problem je što ne ponesoh kutije sa manjim muvama :(
Samo jednog fazna sam imao,totoalno nespreman...
Ja kada sam bio lipljeni su sve u šesnaset bili u ljubavnom zanosu ali kako je rekao i Jan nije svaki dio Ribnika isti!
Negdje jede jednu muvu negdje drugu.
  Na kojem si djelu Ribnika bio tommylee ,,  Vidis Klenaros je otiso  skroz uzvodno tamo rijetko ko zalazi i  tu je riba jos donekle  neiskusna a tamo u centru mjesta ribnik  kod mosta i kafane  vecina lovi i tu je riba dosta iskusna i teska za uloviti ,,,Bravo Klenaros fini komadi , isplatilo vam se  sigurno ste se fino proveli ,, Ova godina je izgleda godina lipljena  :) moracu i ja uskoro da navratim  e sad dali riba ima 50cm ili 47cm  zavisi kako ko mjeri ,dali  korjen repa ili cijelu.. 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja spremio strimere i od nimfi sve je bilo xxl,nisam uopšte imao u planu Ribnik.Ali mi slobodno vrijeme isticalo i zapucam tamo.Imao sam na strimere gađanja i kačenje pastrmki.No udice su me razočarale.Treba uzeti najboljeg proizvođača a ne neki bofl.Pastrmka otrese par put i spadne.Meni bitno bilo da isprobam strimere trebaju mi za Drinu.

Lipljeni su ogromni,slabo sam vidjeo one male,sve je to preko 40 cm i mnogo jače!A o količini ribe nemam šta reći.Kad stignem ubaciću video snimak.

29bik5g.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja sam krenuo uzvodno,obavezno iznad bungalova prvi vir posjetim.Za njega sam sentimentalno vezan  :whistle: Cilj mi je bio dalje da odem ali su se odozgo već spuštali pa nisma htjeo da idme na taj teren i zadržao sma se na srednjem toku.Uopšte me nije čudilo ponašenje lipljen da nije bio pretjerano zainteresovan za muve nego me pastrmke razočaraše.
Voda kristalno bistra i vidim svaku  nimfu kako im prolazi pored glave.Rijteko za kojom bi se pomjerile.
9uc4ug.jpg

2yk10go.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
16hm445.jpg

20i8n11.jpg

Žena mi konfiskovala foto aparat pa nisam puno ni snimao.Krivo mi zbog muva!

Vrh Dno