Ribnik

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Dzolix je u pravu naj udarniji deo je od mosta pa do Komune.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jbg treba nešto ostaviti i za sutra.A ne pretrčati kompletnu rijeku za jedan dan!Ja sam planirao neku drugu vodu ali mi se planovi izjalovili,tako to bude.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Po slikama vidim da si vecinom bio u onom  dijelu ispod mosta i centra mjesta ribnik tu ima puno ribe ali je iznapadano jer tu vecina peca    i vidi se  jako sunce,  plavo nebo,  tezak dan,,  Pastrmka bolje uzima  u maju i junu i ako bas trazis pastrmku onda bolje sacekati vece a preko dana lipljene  a Klenaros  koliko vidim je bio u onom dijelu  uzvodno kod ribogojilista , tropic,, i tu  se manje zalazi,,

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Dzolix, u pravu si. Mi smo pecali skroz uzvodno , i nikog skoro ne sretosmo. Uzivancija prava. A i Baki je u pravu, plus jos koji cm. Ko me zna

kolipacni sam lako moze zakljuciti kolika je riba, no nebitno.

Tommy uvijek se zezas sa tim udicama, znas kakve su tamo ribe, nema zezanja. Mi smo sa stapovima #3 lovili 10' i 11' tipeti 0.10mm

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ne vidi se vjetar koji je komešao površinu vode.Nije problem u zabacivanju već u muvama.Oduva ih i drži ribu zakovanu za dno.Sunce je pržilo nemilice!
Ako misliš na most između dvije kafane ja sam bio još dalje.Ovaj:
se0wgm.jpg

Oko mosta sam  i imao dešavanja sa pastrmkama.
Uzvodno kao da je spavala!?!
Znam da je bolji period ali jednostavno kada sma bio tu žao mi bilo da ne svratim.

Dok se sunce nije popelo visko riba je bilo bila dosta aktivna,posle se umrtvila i postala letargična.Jedino su divljali ljubavnici.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
KLENAROS je napisao(la):
Tommy uvijek se zezas sa tim udicama, znas kakve su tamo ribe, nema zezanja.

Dvije kutije najboljih lipljenskih muva ostale kući,uopšte mi Ribnik nije bio na pameti.Kada je trebalo nazad ja rekoh moram otići pa kud puklo!
Ponjeo šesticu za strimere i velike teške nimfe.
Poželio sam imati trojku u rukama,sa lakšim muvama bi bio cirkus Kolorado!

Ove udice za strimer izgleda da ne probijaju usta pastrmkama,moram probati naoštriti ako ne ide u kantu baciti  :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Jebene su udice. Ja kupih kod Blaze 2 emerdzera na Hends udicama I ko za klinac bacam ogromnom lipcu I pokupi musicu I posle kratke borbe krete nizvodno I  samo mi ispravi udicu. Kasnije sam na tog istog emerdzera capio onog 48cm. Imao sam I jednu ogromnu pastrmku koju nije bilo moguce zadrzati. Neverovatno nesto setih se one Gocijeve price kad si nemocan samo je produzila u korenje drveca I cao.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ko hoće pastrvu na Ribniku da peca raspored je sljedeći:
U svako vrijeme strimeri recimo u bijelo crvenom koloritu (imitacija ribljih iznutrica) lov na ispustu iz ribnjaka, kod Blaže oko mosta i oko LTGa točno ispod restorana i za kraj ušće u Sanu.
Suha muha od polovine maja do Jula crveni palemeri na udicama 6-10 sa mekim grizli perom duljeg osja cijeli dan će se pastrva dizati na ovu muhu iako nema aktivnosti na površini... sovjaci i stimulatori za uveče na veličinama 6-10 za velike  pastrve koje se pođu javljati uz sam kraj ispod grana... gara tular na 10 do 14 uzima ga i lipljen dobro.
To ti je amen ako hoćeš baš ciljano da se izguštaš na velikim Ribničkim pastrvama.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Ja kad odem na Ribnik, pastrve me uopste ne zanimaju. Samo lipicaneri

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Ne vidi se vjetar koji je komešao površinu vode.Nije problem u zabacivanju već u muvama.Oduva ih i drži ribu zakovanu za dno.Sunce je pržilo nemilice!
Ako misliš na most između dvije kafane ja sam bio još dalje.Ovaj:
se0wgm.jpg

Oko mosta sam  i imao dešavanja sa pastrmkama.
Uzvodno kao da je spavala!?!
Znam da je bolji period ali jednostavno kada sma bio tu žao mi bilo da ne svratim.

Dok se sunce nije popelo visko riba je bilo bila dosta aktivna,posle se umrtvila i postala letargična.Jedino su divljali ljubavnici.

To je taj most , iza mosta desno vidi se  ima kafana  i desno je  centar mjesta Ribnik a nizvodno par km su bungalovi  i tu se izdaju dozvole  ali nisam bio 3 godine pa mozda je sad drukcije a  ono brdo zadnje iza mosta tamo je Klenaros otprilike bio ,,Ja kad sam prvi put bio na ribniku  tada je tek bio napravljen revir to je negdje oko 2002  a  iznad ovoga mosta je bilo slobodno a pored mosta u gradu tj selu su se izdavale dozvole a ispod revir, prvi dan smo pecali na slobodnom i uhvatili smo  oko 4 kom pastrmke  oko 20 cm  a drugi dana je bilo u reviru i bilo je odlicno,, ja sam peco samo pastrmke sve potocare bilo su oko  700g do 1kg  uhvatio sam taj dan oko15 kom,  vidjo sam lipljene ali nisam htjeo da se bakcem finim priborom i sitnim muhama  vec sam se hrvao sa pastrmkama  :) 025 mm ili 020mm,,  Dali je iko bio u trofejnom dijelu Ribnika, mislim da je to skroz uzvodno prema izvoru i kako je tamo...

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Trofejni dio vise nije trofejni nego spada u sklop revira, moze se lovit na dnevnu bez doplate.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Eto to nisam znao da su to spojili!
Iznad mosta sa desne strane ima par podmornica  :whistle:
Iz ove bašte odakle sam snimao uz poizdu budu načičkane dobre potočare.
Ja bacao zonkera,najveći oko 10cm,spakovala ga kao ništa ali udica izdade!

Nije ni ovdje lipljen iznabadan,ne pamti on to,nego je razlika u terenima.
Ovdje je više otvoreno i sunce je pržilo,gje je veći hlad drugčije se riba ponašala.

Pri podizanju kamenja začuido sam se količinom i veličinom nimfi,kao buve su bile.To me je dodatno demoralisalo!

Vrh Dno