Ribnik

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ja stvarno ne znam sto je dozvoljeno gazenje a riba se mresti? Valjda su u revirima drugacija pravila zbog para....

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Mislim da je do kraja mrijesta samo 1m od obale dozvoljeno gazenje

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Upravljač nije ništa naglasio.Ja sam izbjegaavao gaženje zbog hladnoće vode.A gazio sam jer su lokalci ogradili na par mjesta i moralo se u vodu!
Ovo je vjerovatno prećutni dio gazdovanja,jer u suprotnom ne bi se mogla koristiti rijeka.
Tužno ali istinito!
Bolje da je udario totoalnu zabranu ovo bi bilo najpoštenije za sve!

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Nigdje u  ribolovackom zakonu  bih ne stoji da je zabranjeno hodanje po vodi u vrijeme mrijesta bilo koje vrste ribe ,,kad bi se to uvelo onda bi ispalo da je veci dio godine zabranjeno slobodno hodanje po vodi e onda bi se mogli i zabraniti vodeni sportovi i mislim da tako treba da ostane  chinjenica je da na ribniku ima ribe a zasto nema na Sani ,zato sto  se izlovljava masovno tirolcima , waser kuglom a ne zbog gazenja,,

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Benjo i ja imali par proslogodisnjih lipljena. Spakuje nimfu kao pravi :)

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Ima li  to igdje napisano ,, gdje pise da je ograniceno(zabranjeno slobodno  ) hodanje po rijeci  Ribnik  u vrijeme mrijesta ,, Ima li link, fotografija dozvole sa pravilnikom  ili slicno,, ja trazim na netu nigdje ni pomena,,

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
One kanalizacione cijevi niko ne spominje,imam utisak da ih je sada više kao i krupnog smeća.Ja sam protiv gaženja ali da mi se obezbjedi obala u suprotnom morao bih dronom zabacivati  :hammer:

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Kako mislis da se obala obezbjedi,,, Da li da se granje  i zbunje pocupa pa da bude samo livada, nigdje hlada i zaklona za ribe ,,,ljudi gaze oduvjek a ima ribe to nema neke veze mozda koji postotak se unisti a sta da nema uopste gostiju zbog zabrane gazenja pa revir propadne ko sto je  revir Klokot propo  ,,mene bas briga za revir  kao revir
, meni je drago da ima ribe i da ta riba silazi u Sanu ali opet  ta riba strada u Sani zbog krivolova i normalnog lova,,,a da nestane revir nestala bi i riba iz Ribnika

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Da nema ograda pored vode.Čak stoje table privatni posjed!Moraš ući u vodu.Ili ništa ne dirati i raditi po starom.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Da Tommy, primjetio sam kanalizacionu cijev iznad mosta, preko puta Blazine kucice. Bezveze..

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Svako ima pravo da stavi na svom posjedu ogradu ili tablu da je to njegovo ,, privatno,, ali niko nema pravo da zabranjuje kretanje i boravak pored rijeke,,  Normalno, zabranjeno je ogradjivanje uz samu obalu  rijeke vec bi trebalo da bude barem 5 metara od  rijeke a znam da neki  ozidavaju i grade  dvorista uz samu obalu ali nijedan vlasnik nema pravo tjeranja  sa svog posjeda ako  je neko u samoj blizini rijeke ,, Zato mozemo vidjeti privatne kampove gdje je moguce parkirati  auto  uz naplatu ali niko nema pravo da zabrani boravak pjesacima uz samu obalu ,,cak imas  pravo i da prenocis uz samu obalu (zakampiras) ,,,Kod nas gdje god ima naselja ima i kanalizacije, to bi trebalo da  prestane  tj,  da se ugradjuju preciscivaci    i da se smanji naseljavanje pored rijeka,,ako neko postavi klupe  na par metara ili metar od rijeke to vise nije privatno vec zajednicko a ako je  vec dublje u njegovoj svojini  to nemamo pravo da koristimo

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Malo preciznije oko klupi i posjeda npr  privatna svojina koja je  pri samoj obali rijeke je i dalje privatna ali postaje i zajednicka znaci mi nemozemo klupe ili zemlju  unistavati mijenjati nositi ali imamo pravo da ih koristimo to jest boravimo..

Vrh Dno