Ribnik

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Nekada je zakon glasio 6m od korita je ribarska staza a mislim da je i danas taj zakon na snazi.Pa mi nije jasno ko može ogradu u korito da spusti?
Nebitno o tome upravljač vode treba da misli.Mi smo tu stavku podigli na nivo saveza i tražimo odgovor i riješenje!

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
tommylee je napisao(la):
Nekada je zakon glasio 6m od korita je ribarska staza a mislim da je i danas taj zakon na snazi.Pa mi nije jasno ko može ogradu u korito da spusti?
Nebitno o tome upravljač vode treba da misli.Mi smo tu stavku podigli na nivo saveza i tražimo odgovor i riješenje!

U Srbiji je tako. Može tvoja zemlja da bude do same reke ali si obavezan da ostaviš tih nekoliko metara za slobodno kretanje kraj reke.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Pa moze fizicki svako i onaj koji tu zivi ali je to  bespravno i uzurpacija  obale rijeke kao javnog zajednickog dobra ,,gledano onako svako ima pravo i da tu ogradu srusi  a drzava pogotovo moze da srusi i vikendice koje su bespravno sagradjene na obali rijeke bez da mora  nadoknaditi stetu zbog rusenja ,,

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Momci vi zivite u svedskoj ili na balkanu? Nazalost te ograde kao i krivolov su zadnja rupa na svirali ove drzave

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E sad pitanje jedno koliko je lako uhvatiti Ribu na Ribniku? Svi pevaju mnogo lako. Ja sam bio prosle godine krajem jula, voda nikad manja bar tako kazu mestani I ribolovci koji su redovni na Ribniku. Ja se nalovio lepo na neku moju nimficu na #22 mada sam video da je bilo dosta pusenja, bili su neki Norvezani, svedjani, italijani I slabo su prosli jos su pecali u gornjem delu gde riba nije napadnuta toliko.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Ako si spreman sa finim priborom za Ribnik  znaci tanki slilik od 014 do 010 i male nimfice a ne ko ja sve krupne  muhe  i minimum 016 mmm :)sve za ocekujuci pastrrmke  onda se moze uhvatiti lipljen, Ja sam naviko da na vrbasu koristim jaci pribor  za lipljene i nema problema ali ribnik je voda za  maximalno njezan pribor  ,,,  U gornjem dijelu ima manje ribe u odnosu na  centar revira gdje je most i gradic e sad zavisi na sta su isli  norvezani mozda su isli na pastrmke jacim priborom onda  se desava da se nista neufati  ,, Ja sam jednom dozivio isli smo nas trojica  niko nista nije upeco cijeli dan niti je iko  na cijelom reviru ista upeco osim jednog lika koji je imo bas cudnu muhu i on je uhvatio 5 kom  lipljena,, Ja sam taj dan  bio uporan i u samom sumraku uhvatim jednu potocaru pred kraj ,,Lipljen je takav zavisno od vremena i bioritma i rojenja  da  uzima odlicno  a ima dana kada uzima  jako slabo i to vrijedi  i za Ribnik ,,,

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Ljudi grijese, vode se logikom platim 15€ dozvolu, ili stranac 40€ i moram sigurno uhvatiti 20-30 ribetina. Mozes ali juce. U nedjelju kad smo bili Benjo i ja podvez 0.10mm i nimfe 14 - 16 i bas smo fino prosli. A bilo je Poljaka, Njemaca i koje cega jos .. Ne vidismo da ista uhvatise sem par kalifica koje bjeze iz ribnjaka. Nisam neki ljubitelj suve, ali cekam da me jednom doceka Ribnik koji kljuca na sve strane. Do sad bio dva puta i uvijek slaba aktivnost, pa je samo nimfarenje.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Upravo Milane. Ja kad sam trebao da idem bilo je samo da se upises se itd. Dosli tamo ja hvatam oni nista xaxaxa Xaxaxaxaxaxaxa. A bilo je ovde lokalnih koji su govorili ne treba ni da zabacis sama izlece na obalu. Ribnik je specificna reka.Kad radi na nesto ako ne pogodis sta je moz ga jebati.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
maric je napisao(la):
Upravo Milane. Ja kad sam trebao da idem bilo je samo da se upises se itd. Dosli tamo ja hvatam oni nista xaxaxa Xaxaxaxaxaxaxa. A bilo je ovde lokalnih koji su govorili ne treba ni da zabacis sama izlece na obalu. Ribnik je specificna reka.Kad radi na nesto ako ne pogodis sta je moz ga jebati.

Koliko puta si bio na Ribniku?

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
bilo se malo i gustalooooo

P6180360 by marko markovic, on Flickr

viber image by marko markovic, on Flickr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA by marko markovic, on Flickr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA by marko markovic, on Flickr