Ribnik

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Nisam primetio da ima rukavice, dok niste počeli da pišete....

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Klinac moj stelt. Pecaj ko covek a ne da budes 5 jbt. Inace nadam se da uskoro stize makina kao tvoja ipak sam resio da ne pucam 450 e da bih vas oprao :) i vrv ona struna sa narandzastim vrhom se uzima :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zao mi je ljudi kojima izgore sake na suncu. takvi beli dan ne vidjaju . meni izgore stopala kada se odjednom izujem a celu godinu idem obuven.posebno prvi dan na moru . a sake mi nikada u zivotu nisu izgorele ...niti poznajem nekoga ko je imao taj problem  :(
ja mislim da su rukavice modni detalj

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Stani Sale jbg ti ceo dan na suncu jbt. Imas li zuljeve bar?

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
sasats je napisao(la):
zao mi je ljudi kojima izgore sake na suncu. takvi beli dan ne vidjaju

Meni izgorele žestoko 2013. Ne znam jesam li i ja od tih što beli dan ne vidjaju, tek '12 i '13 sam imao bar po 80-ak dana samo na pecanju, na stranu sve ostalo.

sasats je napisao(la):
sake mi nikada u zivotu nisu izgorele ...niti poznajem nekoga ko je imao taj problem  :(

Ni meni nisu nikad izgorele... pre nego što su mi prvi put izgorele.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sake su deo tela najizlozeniji suncu . sake dohvate sunce i dobiju boju jos u rano prolece u martu , naravno ko provodi vreme napolju . ja imam problem sa ramenima , ledjima i stopalima jer su to delovi koji mi ne vidjaju sunce . i kada se naglo izlozis moras da sagoris .
MM, ne verujem da si 80ti dan izgoreo .to je nemoguce . verovatno su bili prvi dani

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
sasats je napisao(la):
MM, ne verujem da si 80ti dan izgoreo .to je nemoguce . verovatno su bili prvi dani

Baš tako, to su mi bili prvi ribolovni dani te sezone. Nisam išao na Gradac, a april i maj su bili vlažni, sa dosta padavina.

Nisam mogao da odem na Ribnik onda kada sam planirao (druga polovina maja) jer je vodostaj bio previsok. Onda se tamo nacrtam polovinom juna, na + 39 C u hladu i izgore mi šake kao nikad pre i nikad nakon toga.

I ja sam pre toga mislio da su rukavice modni detalj i glupost, ali sad ne mislim tako. Mada, nisam ih ni nabavio.

p.s.  Zamisli nekog Finca ili Norvežanina koji npr. u julu ode da peca ceo dan negde na kod nas, na +40. Bolje bi mu bilo da ima rukavice, ili neku kremu kao zaštitu od sunca.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
evo slika  rukavice za musicarenje  i tu se vide  ojacanja  ona sluze i protiv zuljeva,  protiv klizanja radi stabilnosti i  mogu  sluziti radi zastite od sunca ,,, ja se ravnam  prema biciklistima,  sportskim,  oni nose rukavice  i majice kratkih rukava , znaci nije  zbog sunca  vec zbog stabilnosti i zbog zuljeva [
33cap1y.jpg
][/img]

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kome izlaze zuljevi od musicarenja taj ima zenske ruke . sta bi tek bilo da mora nesto da radi rukama? krv bi potekla  :doh:

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Moguce je nakon intezivnog ribolova i ako je vise dana ,, naglasio sam,, to nisu oni rudarski  zuljevi sa plikovima ali je moguce da se koza izritira ,,ja  koristim samo zimi rukavice kad masem i to ponekad,,

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Hvala svima ....inace ovaj lipac od 53 CM je moj osobni rekord i komad koji se nehavta bas cesto  .....( niko da upita sta je uzeo he he he )

Rukavice koristim samo kad je vani 35+ jer lovim cijeli dan ,pauza samo za rucak pićence i nazad u vodu . Vozim 230 kilometara u jednom pravcu i tako nazad pa valja iskoristiti dan . Kolega sa mnom je igorio ko uštipak iako je bio namazan zaštitnom kremom . Nije sad to komad opreme koji ce te spasiti ....al kad se zastitis od sunca u kompletu onda je to nesto. Prosle godine prijatelja spucala sunčanica na 40+ a mislio je da mu sunce nemoze nista pa pravac kod doktora.

........I tako ovaj je lipac spucao castorexa osobne izrade na udici br. 16  poslje udara sam pomislio prvih 15 sekundi da sam zakacio nije se dao pomaknuti i onda je krenuo  onaj svima nama dragi gušt zbog čega i idemo u ribolov......  :D :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Solidno krupna nimfa koliko sam cuo sitnije se obicno koriste. Koliki tungsten stavljas na 16ice?  Jel lov na vidjeno bio?

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Posto je voda mala verujem da je bio na vidjeno mada ovih dana je Ribnik mutan sto mozda znaci da je voda bila malo visa tj idealna za pecanje za razliku od prošlog jula kad je bila na minimumu minimuma. Madam Castorex ( prva asocijacija  Jan kad to kazem ) je za Ribnik vrhunska musica. #16 deluje malo veca primerenija je junskom lovu lipljena  jer se u ovo vreme peca na #20 pa na nize ali sto da ne i experimentisanje se isplatilo i to je car ribolova. I jos jednom Karlo svaka cast na ulovu i jos takvom i na musicu sopstvene izrade. Kapa dole.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Voda nije mala, zato je i poveca nimfa. On kad je ovog uhvatio mislim da je oko 56  ? Dok je danas 70..

Hitna , odlican komad. MOgu zamisliti borbu tek..

Vrh Dno