RST MPL

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
U lazi su kratke noge... A taman sam 'teo da ti budem mentor-promoter!

Pu... bruko! :doh:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
E odosmo u off. Opet ce neki dusebriznik da nas smara  :doh:
Nismo se razumeli ja sam reka da se ne mesam u maricine delatnosti dok ona moze da mi ispituje krivinu koliko oce. jel sad malo jasnije  ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Mom lepom RST MPL-u sam skinuo lak i sprovodnike. Zameniću ih, mada nisu skroz dotrajali. Samo još ne mogu da odlučim da li da menjam plutu, koja je dobila oblik mog stiska. Pitam se, da li je to dobro ili loše? Pošto sam zbunjen, pluta je još uvek na štapu.
Kožu poskoka sam skinuo i samo čekam prvu lepu pastrmku, verovatno makedonsku. Mislim da ću njenom kožom da presvučem dršku.
Iako je ovo za "Male Oglase", znajte da bih vrlo rado otkupio neki polovni RST MPL. Ako imate vi ili neki vaš prijatelj, javite mi.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Mix, kakve bi (s)provodnike stavljao? Je li postoje originalni za tvoj stap ili bi kupio nesto drugo (Shimano,Vision,Orvis...)?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
SProvodnici, provodnici, alke, karike, vođice... ne znam kako da ih zovem, treba da mi stignu iz Engleske. Neka firma, valjda Seymo ili tako nešto.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
SProvodnici, provodnici, alke, karike, vođice... ne znam kako da ih zovem, treba da mi stignu iz Engleske. Neka firma, valjda Seymo ili tako nešto.
nema bolje  :tbumb:

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Izgleda da sada imas veze po celoj Engleskoj pa i u firmi Seymo.  ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jaooo, iako imam pametnija posla, jedan moj čudni obožavaoc mi je zadao temu- "Karakteristike najboljeg štapa na svetu- RST MPL-a". OK.

Onima koji su navikli na opisivanja štapova iz pera trtomudonja i klatijajara sa livada ovo će zvučati čudno, ali onima koji se koriste mušičarenjem da bi lovili ribe i uživali u tome, dopašće se.

RST MPL

RST MPL je štap koji će već pri prvom kontaktu izazvati čuđenje kod mušičara naviknutog na bilo koji drugi. Prvo pomeranje ruke u kojoj se nalazi biće dovoljno da se shvati da je u rukama veoma čvrst prut, koji se ne savija pri svakom pomaku. Da bi MPL počeo da mrda, potrebno je dodati malo snage. Kada zaigra, neće se to desiti na vrhu, već bliže sredini i igra će potrajati neverovatno kratko sa brzim zaustavljenjem, koje podseća na start-stop dugme na čuvenom DJ gramofonu Technics SL-1210MKII. U prevodu- kad pritisneš stop, on odmah stane.
Provučete li konac i počnete da zabacujete, na prvih 10 metara štap će biti krut i neće osetiti da se bilo šta dešava. Tek kada produžite zabacivanja, MPL će se probuditi, to jest, pobuditi. To je kao zvučna kutija od 300W, koja uopšte ne reaguje na slab signal. Tek na određenoj jačini, čuje se muzika. Što više konca razvučete RST MPL će vas bolje slušati. Njegovo ponašanje se neće promeniti na 15, 20, 25...metara. Srž tog štapa je veoma snažna i ogromne težine koje dodaju metri i metri dodatog konca nimalo ga ne zamaraju.
Onda, stavite muvu. Suva muva i dugačak i fin predvez biće plasirani sa potpunom kontrolom i preciznošću, jer RST MPL ne igra svoju igru, već sluša samo svog gospodara. Stavite li otežanu nimfu, MPL kao da će vam reći "hvala" i probuditi svoj snažni srednji deo, koji spremno dočekuje malo razmrdavanja, kao dečiju igru. Strimeri neće predstavljati poseban problem i tada RST MPL pokazuje da je fantastičan bacač, jer ne da neće pokleknuti pred najvećim otežanjima, već će se pokazati kao besprekoran.
Umete da lovite ribe? He, he...tu će ovaj štap tek da pokaže zašto ga zovu Most Powerfull Lighteight (MPL). Zakačite štuku od 3 kg i možete je izvući modelom 8.6ft #5, za manje od minuta, samo ako vam je struna dovoljno jaka. Potpuna kontrola riba. Nema onoga "uživam u zamaranju, dok mi riba tumara po podvodnim pećinama i travuljini". Riba ide tamo gde je vešt mušičar navodi i nigde drugde. Pod rukom se sve vreme ima osećaj potpune sigurnosti i snage.
Za one koji traže i lepotu od štapa RST MPL ima šta da ponudi. Klasičan ručni rad sa potpisom i prelepim plavim odsjajem lakiranog blanka i plavim koncem vezanim sprovodnicima.
Još jedna veoma važna osobina štapa RST MPL ne sme biti zaboravljena. To je njegova trajnost i izdržljivost. On ne reaguje na udarce o stenje i na povremene sudare sa nimfama i strimerima. Spoj mu se ne rasklackava i sprovodnici se ne taru ni posle desetak hiljada ulovljenih riba.
Ni posle sedam punih godina i bar 2000 dana korišćenja nisam uspeo da nađem ni jednu manu ovom štapu. Jedino mu je pluta na mestu mog palca malo spljeskana posle stohiljadite ribe i lak nije izdržao konstantnu blatnjavost i vlažnost futrole u kojoj sam ga držao, ali to se oprašta, jer su to sitnice koje bih mogao da merim promilima.

A? Nema pisanja o modulusu, smolama, temperaturi pečenja, materijalu od koga su sprovodnici, konusima... To pišu proizvođači , a ja sam samo srećni korisnik. :)

Vrh Dno