Slažem se. Ne mogu da zamislim scenario u kome poribljavanje autohtonom vrstom dunavskog sliva (i to ne samo Dunaskog, već i još bliže - Moravskog) može da donese išta loše. Jerma i Visočica prosto plaču za lipljanom. A i Nišava bi mogla biti veoooma zanimljiva za lipljana, možda i više od one 2 planinske rečice.
Evo danas čitam da je Pirotsko udruženje poribilo par jezera sa 1.500 kg babuški!
Najvećom štetočinom, uz cverglana. Što im neko to ne zabrani, nego im je lipljan u slivu Nišave trn u oku?
Rekao sam već jednom na forumu: ako se lipljan u slivu Nišave baš pokaže kao veeelika štetočina i invazivna vrsta
i počne da potiskuje autohtonog nišavskog skobalja
ima da ga izlovimo. Pisaće u dozvolama: "U slivu Nišave dozvoljen neograničen ulov lipljana. Lovostaj i minimalna mera ne postoje."
Evo ja ću prvi svakog dana da ponesem jedno 10-ak komada od 20-25 cm za roštilj. Moraćemo da spašavamo naše skobalje od te napasti... 
Evo danas čitam da je Pirotsko udruženje poribilo par jezera sa 1.500 kg babuški!

Rekao sam već jednom na forumu: ako se lipljan u slivu Nišave baš pokaže kao veeelika štetočina i invazivna vrsta