Sage Click ili Vision CDC?

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Uzeo bih jedan od ova dva ultra light cekrka, tako reci, za ceo zivot. Zanimaju me vasa iskustva i sa jednom i sa drugom serijom...
Znam da mnogo vas koristi CDC i da ga svi hvale. Medjutim, jos nigde na forumu nisam nasao nesto Sage-ovoj Click seriji. Iako u sustini nikad nisam bio Sage zaljubljenik i bas preferiram Vision, cini mi se da je Click malo bolja opcija. Laksi je nekih 20-ak grama i nekako ima lepsu zavrsnu obradu. Nekako izgleda postojanije, klasicnije...

Opet, nisam probao ni jedan ni drugi, pa hocu da se posavetujem sa onima koji imaju iskustva pre nego sto se upustim u bilo kakvu kupovinu.

Prilozi

• Sage-Click-Reels-1-459x313.jpg
    Sage-Click-Reels-1-459x313.jpg
    52,5 KB · Pregleda: 303
  • vision_reel_cdc.jpg
    vision_reel_cdc.jpg
    23,2 KB · Pregleda: 295

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Click(ali trojku) sam koristio u protekloj godini i perfektno se uklopio gramazom sa stapom(TXL-F), dovoljno prostora za beking i Sage-ovu DT 4-ku..savrsen rad, konstrukcija bez moje primedbe u bilo kojem trenutku eksploatacije istog  ;)...ponekad stvari uzimamo i zenskim rasudjivanjem,vizuelnim...na lepotu, kupujemo ono sto nam se svidja...Znaci kupuj na kraju ono sto ti je estetski lepse ako nemas drugacijjih pogleda na svet  :tbumb: :) :yeswink:
Naravno uvek postojii i finansijski pogled na celi problem...vidi koliki ti je guber,mada dobro rasudjujes zarad pogleda da se trazi resenje problema"do kraja zivota"(Ahaaaaaaaaaaaaa, e to bas zelim da dozivim i Ja  :) :) :) )...Ma previse smo luuuuuuuuuuudi za takve stvari...Imam tu pricu al nesto pocinjem da sumnjam u sebe  :-* :D :yeswink: :blush: :doh:..
Ja bas neVolem taj Vision, cak sam skroz razocaran istom firmom i nisam jedini....stapovi, cekrci, cipele, jakne(dosta losih iskustava ljudi koje sam sretao na vodi, pored vode i daaaaaaaaleko od vode al jos dalje od stanova, kuca i gradova)..
Svakako tvoj je izbor, ovo ti je sve samo moje misljenje sazrelo u proteklih 5-6 godina..pozzzzzzz

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
I ja bih pre verovao u Sage! Razlog je sto kod njih kad se nesto desi sa njihovim proizvodom a u garantnom je roku,problem ce 100% biti resen,a sa Vision...ah,garantovano ces da se napatis! meni licno nisu izasli u susret,mada mozda i oni bi,ali njihov diler ovde je licno mene slagao iako mi obecao da ce mi resiti problem koji sam imao sa njihovim kombinezonom(kombinezonima)!
Pozdrav

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Click ima satro kocnicu a CDC ima full kocnicu cisto da se zna a nekom moze da bude presudno u izboru. Zavrsna obrada na oba cekrka je odlicna.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sage da a vision ne... i ja sam razocaran visionom

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Seb malo je nelogicno dati ovako prost odgovor kada je rec o cekrcima ili bilo cemu konkretnom. Recimo ja imam odlicna iskustva sa firmom Vision. Kombinezon mi najduze trajao kad sam najvise pecao. Imali su sjajan kanap Extreme Distance, VISION XLA  cekrk im je apsolutno vrhunski, Catapult odlican, cipele iz gornje cenovne kategorije su takodje odlicne,  i po meni ta firma pravi jako dobre stvari. Verovatno je kao i svaka druga imala nesto promasaja ali generalno kao firma uopste nije losa.

CDC s meni ne svidja vizuelno ali je sasvim dobar cekrk i jedan od najlaksih sa full kocnicom.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jeste, istina...previse prosto sam napisao... da budem detaljniji, pribor im je ok a mislio sam na odnos do stranke a u detalje ne mislim da ulazim i da objasnjavam, jednostavno imaju minus kod mene i kod drugih. Što se tiče odnosa do stranke mogu da se ugledaju na GREYS-a koji je isto neka srednja cenovna klasa. Orvis da ni ne spominjem...oni su tek VRH i po pitanju odnosa do stranke. Kada se nešto uzima za ceo život valja gledati i od kogai kakav imaju pristup do stranke bilo da su samo neka pitanja ili garancija...ili bilo šta drugo. VISION je kod mene totalno obrisan sa liste. A pribor imaju sasvim ok. Probao sam culta wt4, krasan stap ali neka hvala. Sage je daleko iznad i bez razmisljanja zato kazem Sage.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Do pre par godina Vision je izlazio u susret  direktno oštećenoj strani (meni za vrh štapa recimo),
ja napišem mail na njih da je vrh polomljeni i naravno koji je model,oni pošalju pismo od UPS-a u kome je satnica putovanja dela od njih do mene. I tako je bilo svima koji su imali reklamaciju.
Ja sam sa takvim načinom bio oduševljen.
Dva dana treba od njih do Bgd i još tri im(špediteru) je trebalo  da stigne iz Bgd-a do Valjeva.
Posle su to prebacili na Ranka i od tada počinju da tako kažem problemi

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Meni se mnogo vise svidja SAGE-ov cekrk esterski, ja licno bi se odlucio za SAGE....
Kupio sam pre par godina Vision GT 4 nesto sam ga mnogo platio ne secam se tacno koliko i nisam nesto odusevljen, prva zamerka nije mi stao ceo kanap klase 4 DT struna je u pitanju (bez bekinga) a druga nema onog "caktanja" kada se mota kanap sto meni licno mnogo smeta mada vecina ovih novih cekrka je to izbacila neznam iz kog razloga....
Glas za SAGE....

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Sad gledam cene i ne mogu da verujem.... Covek se smorio sto je "puko" lovu a nije nista ulovio, tripovao se da je mogao pametnije da potrosi lovu, pao maltene u depresiju a vidi ga sed, oce da kupi cekrk od 200 i+ evra....
  Druze da ti dam ja jedan savet, razmisli jos jednom da li ti je pametno dati tolike pare za cekrk koji je hteli mi to da priznamo ili ne samo sprava za skldistenje kanapa, pogotovu u tvom slucaju jer sam citajuci tvoje postove stekao utisak da ti materijalno stanje nije idealno..... Mozda gresim, ali svakako ti drugarski savetujem da razmislis jos jednom.....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hah, 200€ za te pare i jos manje na rasprodaji iz AT dobijes 100 puta boljega Danielssona Dry Fly http://www.aos.cc/live/catalog/danielsson-original-reel-p-4925-l-1.html

Ok, ne dopada se svakome taj model jer nema tipičnu kočnicu i ne čegrta ali meni je super i pošteno sam ga istestirao na debelim i velikim ribama...super je meni i mnogima ali ne i svima.

Lamson Conic 2 jako dobar cekrk za samo 150€ znači 50 manje a za moj pojam bolji od visiona i sage-a. Ako grešim nek me neko ispravi. http://www.aos.cc/live/catalog/lamson-konic-reel-p-3202-l-1.html

A VISION, ne znam...možda se izmeniše stvari kroz sve te godine, menjaju se ljudi i sve se menja vremenom... možda bi sada i bio zadovoljan sa njima ako bi opet bila situacija da stupim u kontat ali to je tako da kada ti se nešto zagadi onda na to više ni ne pomišljaš. Nema veze, život ide dalje a ja se okrećem prema najboljima ;)

Može još nešto i od LOOP-a koji je isto u vrhu sa priborom a da je ispod 100€ http://www.aos.cc/live/catalog/loop-xact-reel-p-4433-l-1.html

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne mogu da verujem da na osnovu jednog ili ni jednog loseg iskustva imate negativan stav prema firmi. Kakve veze ima njihov diler, jednostavno ne mora ni da se prijavi gde je stap kupljen. Napisite im email i sve ce biti u najboljem redu.

Milane pobogu pa nisu ti zakinuli na velicini cekrka, imas tacne mere na sajtu proizvodjaca i to sto pise mora da stane. E sad imas strune DT od 30m pri tom jako debele pa ni to nije realno. Kada firma napise da staje DT kanap i toliko metara bekinga, misle na svoje strune a za ostale ne garantuju.
A nedostatak "clicka" nije mana da bi je uzimao za ozbiljno. Ni ja ne podnosim besumne cekrke ali to ipak nije nedostatak.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
simpson H je napisao(la):
Ne mogu da verujem da na osnovu jednog ili ni jednog loseg iskustva imate negativan stav prema firmi. Kakve veze ima njihov diler, jednostavno ne mora ni da se prijavi gde je stap kupljen. Napisite im email i sve ce biti u najboljem redu.

Milane pobogu pa nisu ti zakinuli na velicini cekrka, imas tacne mere na sajtu proizvodjaca i to sto pise mora da stane. E sad imas strune DT od 30m pri tom jako debele pa ni to nije realno. Kada firma napise da staje DT kanap i toliko metara bekinga, misle na svoje strune a za ostale ne garantuju.
A nedostatak "clicka" nije mana da bi je uzimao za ozbiljno. Ni ja ne podnosim besumne cekrke ali to ipak nije nedostatak.

Ne mora nista da verujes jer meni to nista ne znaci ali ja sam bio direktno u kontatu sa njima iz finske...ne zelim u detalje jer je ne bitno sada... ako su se stvari izmenile svaka čast ali mene ne interesuju odavno.

Prošli mesec sam prvi put reklamirao nešto kod GREYS-a ma ništa ih nije zanimalo, kada je kupljeno, gde, račun...več veoma ljubazni na zavidnom nivou kao da prodaju naj naj naj skuplju opremu...kao kupac sam bio počešćen takvim odnosim i još nisam ništa mnogo čekao. Npr. LOOP kolega se namučio i načekao da je dobio deo koji je slomio... hmmm ali odosmo u offf sorry

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sebastian je napisao(la):
Hah, 200€ za te pare i jos manje na rasprodaji iz AT dobijes 100 puta boljega Danielssona Dry Fly http://www.aos.cc/live/catalog/danielsson-original-reel-p-4925-l-1.html

Ok, ne dopada se svakome taj model jer nema tipičnu kočnicu i ne čegrta ali meni je super i pošteno sam ga istestirao na debelim i velikim ribama...super je meni i mnogima ali ne i svima.

Lamson Conic 2 jako dobar cekrk za samo 150€ znači 50 manje a za moj pojam bolji od visiona i sage-a. Ako grešim nek me neko ispravi. http://www.aos.cc/live/catalog/lamson-konic-reel-p-3202-l-1.html

Ih bre Seb kako tako deklarativne ocene 100% bolji Danielsson Dry Fly? To bre prvo nije cekrk nego felna od Fice (u toj velicini) koliki je, a drugo na osnovu cega je bolji? Pusti po strani dizajn... A obaska sto Danielsnon ne da nema tipicnu kocnicu vec je nema uopste, cak i naglaseno na onom kartoncicu crvenom sto je nalepljen na cekrk. Sage ima click and pawl kocnicu koja je satro kocnica ali funkcionise koliko toliko, a CDC ima full kocnicu i to odlicnu.
Conic je sasvim druga i daleko niza kategorija cekrka sa poliuretanskim coatingom  i nije radjen iz jednog bloka aluminijuma. rezanjem vec livenjem. Treca liga u odnosu na Sage, Vision pa i Danielsson.

Vrh Dno