Sage Click ili Vision CDC?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
i kome je prioritet pouzdana kocnica manje ce gledati na estetiku i verovatno uzeti  vision . mada je i to diskutabilno koji je lepsi jer su ukusi razliciti ...kao i oko drzaca na heliosu  ;)

A sta sam ja to drugacije pricao od samog pocetka nego samo cinjenice. A izbor sam ostavio pokretacu cele price. To je uvek bio normalan tok kada neko pita i ni jednom nisam odstupio od toga. Meni je od pomenuta tri cekrka ubedljivo najruzniji CDC ali i to je subjektivno. Ali je objektivno da u odnosu i na Daniellson i Sage predstavlja visu klasu. I lagan i full kocnica.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Ej bre, koji vam je. Ako covek ima para neka kupi sta hoce. A protivnika i pobornika jedne i druge firme ima i bice ih. Naprimer,  ja sam fan Visiona. Imam njihov waders i cokule od 2007. god i jos me sluze. Waders kao nov. Imam njihovu jaknu, XLA cekrk, Suport belt, torbu....Imao sam i dva stapa, Extrim + i Catapult i Komu cekrk. I sa svime sam zadovoljan. Od SAGE nemam nista i ne mogu da komentarisem. Zato bih sve ucesnike u ovom topiku zamolio da "ne hvale ili ne kude konja koga nisu jahali" vec da pomognu coveku.
Konkretno, mislim da kocnica nije bitna, ja ne kocim kocnicom nego rukom. Da lovis morske pastrmke i losose onda bi mi trebala, verovatno.  Ipak ja bih pre uzeo CDC. Ali bih od CDC pre uzeo Sage 4500

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ivke037 je napisao(la):
Konkretno, mislim da kocnica nije bitna, ja ne kocim kocnicom nego rukom. Da lovis morske pastrmke i losose onda bi mi trebala, verovatno.

Ivke meni je bitna, ne volim strunu oko nogu ili pune ruke lasa. Milina kad se naviknes da uvek primotas visak strune i pustis stapu i kocnici da odradi sta treba. Pogotovo na vecim rekama. Na malim je stvarno nebitno. Ali i moje opredeljenje za kocnicu je proisteklo iz toga da ne zelim da imam cekrke za malu i veliku reku vec jedan za sve.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Vision visa klasa ???  Jer je dokaz vise klase moj slucaj, ja sam kupio Vision GT 4 cekrk i Vision DT 4 kanap i kada sam pokusao da namotam kanap na cekrk bez bekinga nije mogao da stane ceo.... Nebitno da li je kanap 30 m ili kraci mada mislim da je bio kraci, 24 m mislim da je bilo u pitanju, to su nedopustive greske za nekog proizvodjaca koji hoce da proizvodi vrhunsku opremu....
I zbog toga sam ja izgubio poverenje u Vision.....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ih ta felna....pa ja cesto imam Vosseler S3 i DC4 pa mi nakon S3 ovaj dry fly dođe kao midge čekrk  :hammer: samo moras da se naviknes na felnu kamiona pa kada uzmes od fice a ono sve nesto sitno  :hammer: a tek kada uzmem Vosseler RC2L prosto ne znam štaču sa njim i gde.... :hammer: hmmm njega ču turiti na jednu dvojku koju planiram sam sastaviti možda preko zime.

Kočnica je fina stvar ali meni jedino igra pravu ulogu sa šaranima jer su to mahom ribe 10kg pa na više...  Za pastrmke, i ove oko 70cm meni kočnica nije naročito bitna. Eto nalovio sam ih se koristeći baš taj dry fly i nikakvih problema nisam imao a da su divlje divlje su maksimalno.  Malo kad zatreba kočim dlanom i to mi se baš dopada (na neki način). Zašto, nekako kao da imam još više kontakta sa ribom koja besomučno pokušava da se oslobodi. Neprocenjivo!  ;)

Moj stari Redington AS 5/6 je super čekrk i još uvek funkcioniše kao prvi dan, on ima finu kočnicu,  robustan je ali i težak što meni zapravo ni ne smeta mnogo. To je recimo čekrk vredan svake pare pa možda i malo više ako mu ne zamerate na težini. 

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
I mislim da ovde ne treba da bude prioritet koja je firma i koji je cekrk bolji nego da Xfaktor shvati da mu nije vreme da kupuje cekrk za ceo zivot....
Jer musicar koji nije formiran, koji je do sada lovio samo ciprinide, koji verovatno nije jos pecao na drini, koji nije upoznao sve tehnike musicarenja a samim tim jos nije siguran sta i koju opremu i za kakav nacin musicarenjam zeli bila bi velika greska u takoreci pocetnoj fazi kupovati "cekrk za ceo zivot"......

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
logicno i pametno razmisljanje  :) po meni bi pametnija investicija bio neki dobar stap u klasi koja mu je najvise potrebna

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
covek se menja godinama a pred kolegom je jos, daj Boze, MNOOOOOGO godina. Malo je stvari za ceo zivot sem ako muka tako natera  :blush: Cim se pojavi neki bolji posao, bolji prihodi pade ti nesto u oci ili si pre probao pa ti se dopalo e tu nema mnogo razmisljanja. Ljudski je da težimo ka boljem! To je prirodno, to nam je urođeno!

Xfactore, kupi si to što ti se najviše dopada, prije probaj ako možeš. Lele...pa ti čoveče kako koju temu otvoriš padne maratonska debata  :D  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sebastian je napisao(la):
Lele...pa ti čoveče kako koju temu otvoriš padne maratonska debata  :D  :tbumb:
xfactor je krtica . radi za administraciju i animira forum  :blush:

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Pazite, ovako... To sto ja nemam novca znaci da nemam novca u kesu. Imam Orvisov stap i Hardyev cekrk koje sam kupio od para koje sam dobio za rodjendan. Ako njih prodam uzecu drugi pribor ili jos bolje - zamenicu za onaj koji mi se svidja. Ta oprema stoji vec pola godine u oglasima i mnogo vas to zna... Ne razumem sto ste se onda nasli da komentarisete moje materijalno stanje? Ako nesto mrzim u zivotu to je komentarisanje necijeg materijalnog stanja. Ako ti kazem da nemam onda nemam...
Taj SAGE mi se recimo vise svidja od CDC-a i u najboljem slucaju cu ga uzeti tek za par godina i to ako nadjem polovan... To sto sam otvorio temu da pitam koji od njih je bolji ne znaci da mi gori da ih kupim sad. Otvarale su se ovakve teme i za obicno komentarisanje...

Ne znam koliko puta ljudima na forumu treba da objasnim da studiram i da nemam nikakve stalne prihode... To sto skupim novca je ono sto dobijem od nekog ili ono sto zaradim nekim preprodajama ili uslugama. Kako mrzim kad neko to pocne da komentarise... -.-

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
milan_mj je napisao(la):
Vision visa klasa ???  Jer je dokaz vise klase moj slucaj, ja sam kupio Vision GT 4 cekrk i Vision DT 4 kanap i kada sam pokusao da namotam kanap na cekrk bez bekinga nije mogao da stane ceo.... Nebitno da li je kanap 30 m ili kraci mada mislim da je bio kraci, 24 m mislim da je bilo u pitanju, to su nedopustive greske za nekog proizvodjaca koji hoce da proizvodi vrhunsku opremu....
I zbog toga sam ja izgubio poverenje u Vision.....

Druze na zalost sam si kriv jer nisi ni citao kada si kupovao. Prvo Vision GT4 ne postoji postoji samo GT cekrk i to za strune 2/4 i 4/5, ovaj veci je deklarisan za strune WF5 i 40m najtanjeg bekinga (20lb). DT4 struna od 25m je otprilike taman da popuni taj cekrk bez bekinga ili sa vrlo malo i zavisi koja struna je u pitanju. To nisu greske proizvodjaca ec kupaca koji ne citaju.

Posebno cu da se osvrnem na ovu nebulozu :

milan_mj je napisao(la):
Vision visa klasa ???

Sta znaci ovo tvoje pitanje? Poistovecujes celu firmu sa jednim jedinim proizvodom i iz toga izvodis zakljucak? Kao da si rekao " 121 je sranje, zakljucak BMW je sranje". Vision CDC je u odnosu na pomenute celu stepenicu vise voleo ti ili ne. To je jos jedna cinjenica i nema veze sa tim koliko DT strune staje na njega. Vision XLA je space shuttle za 90% poznatih cekrka na planeti. Cekrk koji ima sve, vrhunsku kocnicu, obradu i dizajn, ali ja opet ne bi mogao da kazem, analogno tvom komentaru, da Vision je bolja firma od 90% drugih.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Xfactor, ne sekriaj se...i dalje lepo gledaj i uspoređuj čekrke i več češ pronaći nešto što če ti se baš dopasti.
Eto ja još jednom glasam od ta dva za Sage!  :)

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
  Xfaktore ja sam pominjao tvoje materijalno stanje koristeci najprikladniju mogucu frazu" da nije idealno" jer si sam pricao da ne radis i da si student, tj. ti si ga prvi pomenuo.... Izvini ako sam te uvredio....
  Ja neznam sta si ti mislio znam sta si napisao i sta si pitao i na osnovu toga sam izneo svoje misljenje..... Zamisli da svi pocnu da postavljaju takva pitanja o stvrima koje planiraju da kupe za par godina i to ako pronadju polovno.... ajde molim te

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
milan_mj je napisao(la):
Zamisli da svi pocnu da postavljaju takva pitanja o stvrima koje planiraju da kupe za par godina i to ako pronadju polovno.... ajde molim te

Mislis da odgovori na takva pitanja nekome nece koristiti?

Vrh Dno