Vreme je vrganja. Na Niškim pijacama ga ima, što znači da ka ima i u šumi gde mi trebamo biti. Vrganj je relativno laka pečurka za identifikaciju i jedna je od najukusnijih. Postoji njegov otrovni blizanac, ali krenimo redom. Najlakse će te je prepoznati po sunđeratom delu na samoj kapi. Vidite slike koje sam postavi, maznuo sam ih sa weba. Njegov otrovni blizanaaac poznatiji kao Boletus Satanas, ili ludara se lako identifikuje. Kada nožem odlomite Kapicu pšecukke ili glavu, ako na mstu preloma pocne da se menja boja iz bele u plavu pa u crnu, bacite ga odmah. naime iako postoji i jestiv vrganja koji menja boju, bolje je ne rizikovati.
vrganj je extra pečurka, lai bi ja savetovao da se pre samog spremanja prvo obari. Mnogo je jaka pečurka, treba nekao da se proteini koje ima razbiju inače može da Vam bude malo muka. Ne zbog otrova već od same jačine pečurke.
vrganj je extra pečurka, lai bi ja savetovao da se pre samog spremanja prvo obari. Mnogo je jaka pečurka, treba nekao da se proteini koje ima razbiju inače može da Vam bude malo muka. Ne zbog otrova već od same jačine pečurke.