Samogradnja mušičarskih štapova (linkovi, saveti, iskustva itd.)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja znam kako se da železna šablona uraditi, več je i jedan sajt prikazan ovde na forumu glede toga, ali čini mi se da ču da priupitam kod mene u firmi da mu to odrade u 0-u. Nadam se da če biti voljni i da me neče mnogo oderati po đepu.  :D

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Probao sam da odradim "quote" Gogovog nevidljivog posta ali kada pritisnem SAVE ne vidi se na forumu.
Da objasnim, ako pritisnete QUOTE na njegov nevidljivi post moćićete da ga vidite, ali zašto neće da ga i sačuva ne znam. Ovaj problem se dešava i sa nekim slikama okačenim na forum. Npr. slike koje je postavljao Sulecriba se uopšte ne vide u forumu, ali ako pritisnem quote vidim link ka njima, mada ni onda ne mogu da ih otvorim.

poljo

Junior member
Učlanjen(a)
08.06.2006.
Broj reagovanja
0
OK. citao , mislio, pretjerivao i na kraju shvatio.Vi ovo znate da radite ja ne.Dakle, koliko para jedna 4-ka, od "normalnog" bambusa.Ja ga napraviti necu nikada a za fabricku izradu nemam para, prema tome...Ajde ljudi da probamo da se dogovorimo. Da nas vlasnik nebi sutnuo sa sajta evo moje adrese pa recte sta mislite da taj rad vrijedi.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
poljo je napisao(la):
OK. citao , mislio, pretjerivao i na kraju shvatio.Vi ovo znate da radite ja ne.Dakle, koliko para jedna 4-ka, od "normalnog" bambusa.Ja ga napraviti necu nikada a za fabricku izradu nemam para, prema tome...Ajde ljudi da probamo da se dogovorimo. Da nas vlasnik nebi sutnuo sa sajta evo moje adrese pa recte sta mislite da taj rad vrijedi.

Poljo pozdrav, prvo i prvo mislim da ne bi trebalo da se taji, svako cijeni svoj rad i mislim da to ne bi trebalo da bude problema na sajtu. Kao drugo ja ih ne radim za prodaju, prijateljima-da, imam i naručeno, ono što će on meni platiti nije gotov proizvod koji po tome za mene nema cijene, nego potrošeno mi vrijeme potrebno da mu učinim uslugu i da postane ponosan vlasnik bambus štapa. Inače na netu ih možeš naći već od 500-600 eura pa nagore do astronomskih cijena. U mom "nevidljivom " postu, koji je neko obećao pogledati i prikazati ( ::) no do danas nije, ima dakle link i tamo možeš pogledati cijene za bambuse čovjeka koji od toga živi, meni je ovo pasija, zadovoljstvo ili kako god hoćeš. Da ga prodajem stvarno ne bih znao koliko da tražim, a vjerojatno bih bio bezobrazno skup jer cijenim svoj rad i gotovo remek mi djelo ( al serem). U konačnici da ipak imaš neke smjernice za jedan štap treba između 80 i 100 sati da se dovrši, da, radnih sati zbrojenih, što se može odužiti i na period od 2-3 mjeseca ovisno koliko imam volje i inspiracije da ga radim, jer bez toga ne ide. Poprilično pipljav posao i lako je zabrljati ako se ne pazi.
Nadalje bio bih krajnje bezobrazan kad bih rekao imaš štap za sva vremena jer je moj najstariji star tek par mjeseci, izvukao par riba i ne bih imao obraza garantirati dugovječnost...Kad bude bio star par godina moći ću zanjega dati garanciju od tih par godina, vjerojatno je vječan al neisprobano,pa kako onda o tome pričati.
Možda sam nešto zbrljao u omjerima ljepila ili laka pa se raspadne dogodine.
Dakle samo za svoju dušu nikako prodaja, možda neko drugi i može drugačije al ja ne.
Pozdrav Gogo

poljo

Junior member
Učlanjen(a)
08.06.2006.
Broj reagovanja
0
Toliko para ja samo  preracunam u dane na vodi i odmah mogu da pecam i sa karboncem.Hvala na odgovoru.Ja sam otvoren za ponude u meni prihvatljivom opsegu.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
poljo je napisao(la):
Toliko para ja samo  preracunam u dane na vodi i odmah mogu da pecam i sa karboncem.Hvala na odgovoru.Ja sam otvoren za ponude u meni prihvatljivom opsegu.

Bamboo se nemože mjeriti sa carbonom, bamboo se voli. Onaj ko ga kupi ne preračunava to u vremenu provedenom u ribolovu sa carbonom, bamboo je ŽIV ŠTAP, ja ga samo ponekad koristim, uzmem ga u ruku i milujem.Kod kuće ga gledam na zidu i divim mu se, pričam mu, tepam mu lijepi moj bambusčiću...
Za svakodnevno pecanje i ja koristim carbon.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
poljo je napisao(la):

Poljo zasto da se opterecujes pravljenjem bamboo stapa kada je po meni to stvarno samo za one koji mnogo vole ili one koji hoce dobro da zarade. Kupis lepo gotov bamboo blank, kupis opremu i nadjes nekog da ti to lepo odradi ili uradis sam. Split cane blankovi zaista nisu preskupi moze da se prodje znacajno jeftinije nego za vrhunski grafitni stap.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
simpson H je napisao(la):
poljo je napisao(la):

Poljo zasto da se opterecujes pravljenjem bamboo stapa kada je po meni to stvarno samo za one koji mnogo vole ili one koji hoce dobro da zarade. Kupis lepo gotov bamboo blank, kupis opremu i nadjes nekog da ti to lepo odradi ili uradis sam. Split cane blankovi zaista nisu preskupi moze da se prodje znacajno jeftinije nego za vrhunski grafitni stap.

Gogo je napisao(la):
poljo je napisao(la):

Bamboo se nemože mjeriti sa carbonom, bamboo se voli. Onaj ko ga kupi ne preračunava to u vremenu provedenom u ribolovu sa carbonom, bamboo je ŽIV ŠTAP, ja ga samo ponekad koristim, uzmem ga u ruku i milujem.Kod kuće ga gledam na zidu i divim mu se, pričam mu, tepam mu lijepi moj bambusčiću...
Za svakodnevno pecanje i ja koristim carbon.

Upravo tako  :yeswink: 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Evo i konkretno!

http://www.norman-agutters.com/blanks.htm

Znaci blank 100-180e a za opremu zavisi sta zelis. Dobaj "majstor" ovde po BG ne naplacuje vise od 70-80e motanje karika, postavljanje i obradu plute i haltera. Oprema ce da te kosta koliko si spreman da platis za luksuz i cene mogu da variraju od pedesetak evra pa do 300-400e

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Gogo, jel ovako. (Admin, brisio slobodno ovaj post i ubaci mogucnost razmene slika preko forum - mailaa ako nekako moze)
Crveno - cvor. Ili da se svi cvorovi razilaze? :-\

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    27,5 KB · Pregleda: 198

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo ga u wordu prikačujem možda prođe ovako

P.S. uspjelo pa koga zanima nek otvori i čita, dakle unutra su korisne informacije za one koji se odvaže raditi svoje bambuse sami .

Prilozi

• NEVIDLJIVI POST 2.doc
    29,5 KB · Pregleda: 391

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Sve ove sajtove i još neke imam u bookmarks ali nikako da krenem :'(.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Namazasmo te ovim plusevima za kratko vreme, ali svaki si zasluzio. Nego racunam nesto sa ovim parcetom bambusa koje imam, mogu da napravim stap od 1.9 - 2.0 m (ako ne zajebem nijednu letvicu), pa necu ni da zapocinjem deljanje. Drugo, spojnice su uzasno skupe. Dal' moze metalostrugar da napravi ovo kako treba? Prstenove za hvat cekrka moze da uradi svaki zubotehnicar, plus moze da bude od srebra za sitnu lovu i da bude unikatan.

Vrh Dno