Bas pre jedno tri ipo sata kada sam nastavio sa ribolovom zastanem i gledam neke sajber šaranđije i nekih 20tak m od njih vrba i pod vrbom ugledam senku šarana. Tu negde oko 10kg +-. Tu je obala jako strma i polako se ja spustim do vode i stanem na neke stene. Iz drugog zabačaja ja več imam tog šarka. Ovi šaranaši me posmatraju iz svojih ležalnika. I tako, iza mene se polako skupljaju turisti a ja sam več pomalo i sit toga. Sad bi više volio da to sve odradim bez publike i glupih pitanja jet to slušam več dva dana

Kako je borba sve žešća i žešća ovim šaranašima nije jasno šta ja to toliko umaram da mi se i štap toliko krivi i da mi riba odvuče toliko kanapa. Jedan dolazi baš kada sam ja šarca privukao obali. Lepo uzimam meredov i nakon još par begova ga prihvatam. Tu je odma i malo plićaka 30tak cm gde se je zemlja odronila i tako ribu tu smestim, oslobodim ga muve i lepo jos dok je jos u vodi pustam ga iz meredova. Samo je smugnuo u dubinu. I tako konacno ode publika. Nisam ga ni slikao jer mi se stvarno nije dalo penjati sa sklizavim papucama uzbrdo i desetak kila teskom ribom. Ionako imam takvih dosta. Lovio sam ovaj put sam, inace bi verovatno i tu kakva slicica pala. Posle sam dobio jos jednog malisana oko 2kg pa je to onda bilo sve. Obisao sam jos tri mesta gde se da fino loviti i zamarati ribu ali nije vise bilo nicega. Jezero vec prebukirano glasnim turistima, sunce nabija kao da je podne...i naravno sva riba vredna paznje se je pvukla negde drugde.
No, danas sam ulovio sedam šarana a jučer tri...za dva dana 10komada. Nije lose

A ima dana kada i nije sve tako jednostavno kako se cini po mojim fotkama

Tako da ako dođete ikada ovde i ne ulovite baš ništa nemoj te se čuditi. I ovo je voda kao i svaka druga samo da ima mnogo ribe. Nekada su npr. šarani jako plašljivi a nekada ih možeš uloviti na dužinu štapa. Danas smo ih lovili na 5-10m od obale i naravno sa finim prezentacijama i u tišini. Čim bi neki turist prišao i glasno šta pitao riba bi se vidno počela opreznije ponašati. Uglavnom, super dan! Završio sam ranije jer mi se nije dalo više loviti. Moram da se odmorim jer me sutra čeka naporan dan---jedenje i pijenja na jednom venčanju :lol: Jao ljudi, ovo je pravi odmor za mene! Izmučih se na poslu do par dana u nazad i sada moram da si priuštim maksimalno

Ako Bog da u nedelju lovim na Savi par sati.